Din nou prin Israel


DSC07399           Da, a 5-a oara, si nu, nu ne-am plictisit, si da mai avem ce vedea si la anul 🙂 Dupa cum stiti deja noi prin Israel facem prima balaceala in mare si tot aici dobandim si primul bronz, si ne place tare de tot. De data asta am ales sa nu ne grabim am stat fix 2 saptamani in perioada cea mai buna din punct de vedere climatic sfarsit de Aprilie inceput de Mai cu temperaturi placute si suportabile chiar si la Marea Moarta si in Eilat. Nu va povestim pe zile ca in multe locuri am mai fost si in anii precedenti si acum doar am revizitat. Ca doar nu poti pleca din Israel fara sa vizitezi Ierusalim-ul, sau fara sa plutesti in Marea Moarta, sa sa nu ajungi la perla Marii Rosii, Eilat. Ce ne place asa mult in Israel? Multe, si sigur nu reusesc sa enumar aici toate, ne place cel mai cool oras Tel Aviv-ul, cu pietele, terasele colorate cu plaja perfecta, mancarea extraordinar de gustoasa, orasul vechi Jaffa, oamenii prietenosi, pistele de biciclete, promenada unde dimineata intre 6 si 8 parca tot orasul iese la alergat/biciclit, infrastructura bine pusa la punct, in Israel intr-o singura zi poti usor sa te balacesti in 3 mari diferite (Mediterana, Moarta si Rosie) si cu un pic efort chiar in 4 (Marea Galileei), ne place Orasul Vechi din Ierusalim, Haifa, portul din Akko si gradinile Bahai care si aici sunt la fel de spectaculoase ca cele din Haifa, Rosh Hanikra cu privelistea superba si cu cavernele spectaculoase, streetfood-ul autentic israleian, plutitul in Marea Moarta, superbul Eilat si muuulte, muuulte altele.

DSC05511DSC05536De data asta am avut si alte obiective clare, am dorit sa facem un curs de shooting cu profesionisti intr-o baza militara unde sa tragem cu diferite arme de la pistol, la pusti automate si cu luneta si unde altundeva ai putea face asta intr-un mod mai profesionist si cu arme moderne daca nu in Israel? Si am avut noroc de un instructor chiar profesionist, care in general antreneaza militari si personal din firme de securitate , dar despre experienta asta va povestim intr-un articol separat.

 

DSC06092DSC06151Am dorit sa urcam pe Masada, simbolul eroismului din antichitate, si am facut-o, e o experienta fantastica si urcatul si ceea ce vezi sus, merita un articol separat.

Am savurat vinuri excelente, atat albe cat si rosii si nu doar dulci, ca Israelul produce si vinuri seci si demiseci excelente, am avut ocazia sa participam la o degustare Sphera Wineries (un mic boutique winery, white wine professionals) la sud de Jerusalim, si ulterior sa vizitam si crama si despre asta va povestim.

Si ca in fiecare an nici anul asta n-am ratat perla Marii Rosii, elegantul Eilat, unde Adina a inotat si cu delfinii, va povestim sigur si asta.

Cum am povestit si aici, fotografiile le-am facut cu un duo excelent Alpha 6.000-ul meu cu obiectivul de kit 16-50 si un all arround 18-200 si full frame-ul Sony A7 cu obiectivul de kit 28-70. Incercam in 6-7 episoade (incepand de weekendul viitor)  sa va povestim experienta de anul asta din Israel.

Episoadele le veti gasi toate aici https://z0ltan77.com/category/israel-2015/ , un sfat rapid pentru cei care sa pregatesc sa viziteze tara asta unica incercati sa ajungeti pana in 15 Iunie sau dupa 10 Septembrie, lunile de vara sunt extrem de fierbinti pe acolo, in Tel Aviv, Haifa si in orasele de pe malul Mediteranei usor mai acceptabili din cauza brizei de la mare, dar mai inauntru mult peste temperaturile placute unui european. In galeria de mai jos doar un scurt preview despre ce va urma 😉

Incepem cu Tel Aviv si imprejurimi.

DSC06646

 

4 responses to “Din nou prin Israel

  1. Pingback: In sfarsit mancare israeliana gustoasa si sanatoasa si in Bucuresti, la Aubergine | Z0ltan77

  2. Pingback: Ce am mai descoperit prin Tel Aviv si imprejurimi? | Z0ltan77

  3. Pingback: O experienta inedita, Basic Shooting Training la Caliber 3 in Gush Etzion, Israel | Z0ltan77

  4. Pingback: Sfaturi utile pentru un sejur de neuitat in Israel | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.