Nici doar cu Orange TV, dar nici fara


IMG_1530          Orange TV s-a lansat pe 11 iunie 2013, desigur stiam cu cateva luni inainte de el, deoarece cativa fosti colegi s-au angajat la noul DTH inca de la inceputul anului, nu povestesc acum despre cum si de ce s-a infiintat acest operator, s-a scris mult despre asta, si pe forumurile de specialitate gasiti destul info despre acest subiect.

Nici nu voi intra in detalii tehnice, nici in detalii referitoare la oferta actuala, despre asta gasiti pe site-ul oficial, mai degraba as povesti despre experienta de aproape 3 luni de utilizare al acestui serviciu.

IMG_1528Dupa ce am incheiat abonamentul intr-un magazin Orange, am fost contactat pentru a stabili data si intervalul orar pentru instalare, si fix in intervalul stabilit a si aparut echipa (tehnicieni meseriasi scoliti la BOOM TV) formata din 2 tehnicieni si s-au apucat de treaba. Eu neavand  pozitie S/SE necesara, s-a montat pe partea cealalta a blocului cu cablul tras frumos prin casa scarii, cu toate asta operatiunea cu instalarea si activarea receiverului cu tot n-a durat mai mult de 25 de minute. Echipa a pozat frumos cablul peste tot in apartament si l-a si ascuns pe unde era posibil astfel incat aproape ca nici nu se vede si a si facut curat, asa ca la aspectul asta nota 10, presupun ca nu s-a intamplat asa doar pentru ca eram client VIP, ulterior dupa ce au vazut si cativa prieteni la mine au instalat si ei si aceasi experienta au avut, deci nu e doar o exceptie, cred ca asta-i regula, pot doar sa-i felicit pentru asta.

Cutia alba (STB-ul) nu e chiar mica, dar nici nu-i deranjant, nu se incalzeste deloc si chiar ma bucur ca-i alba, de ceva timp prefer electronicele de culoare alba sau metal, se vede mai greu praful pe ele 😉

IMG_1782Meniul Orange TV e usor si intuitiv, mi-am facut rapid selectia de 60 de canale din cele aproape 100 de canale din care 41 HD, am exclus canalele peste care oricum as sari (gen, Taraf, Antene si altele) e mai bine sa nu ma incurce. Semnalul e excelent in general peste 95%, si nici un post sub 92%, si calitatea imaginii e excelenta, e peste ceea ce ofera concurenta (desigur cu exceptia iNES), si pe un ecran de 55” chiar vezi diferenta.

In cele 3 luni am avut o singura zi  cateva ore in care erau mici probleme, s-au facut ceva pregatiri pentru iarna, in rest uptime de 99,99%. Cel mai important avantaj il consider calitatea canalelor atat cele SD se vad excelent (sigur pt. un SD) cat in mod special cele HD, (si de cand TV-ul e un SHARP Aquos Quattron de 60” nu prea iti mai arde sa te uiti la altceva decat la cele HD) si ai la ce sa te uiti. Canalele mele preferate sunt Docubox HD (documentare de travel de pe tot mapamondul), NAT GEO HD si NAT GEO Wild HD, Discovery-urile HD, History HD si Viasaturile, cele de muzica MTV Live HD (e chiar un MTV bun), Trace Urban HD si Trace Tropical HD si da MyZen TV, cu imagni spectaculoase si daca alegi sonorul nativ atunci si cu sunetul marii :).

DSC09911Oferta de canale Orange TV e buna si cu foarte multe HD-uri (cred ca nimeni nu ofera atatea HD-uri in RO) dar nu-i completa, nu-l pot folosi doar acest serviciu (inca) imi lipsesc AXN-urile (vad ca a aparut zilele astea AXN Spin in teste), Diva, Universal Channel si canalele in limba maghiara (asta s-a rezolvat intre timp vezi update 2), macar acele putine pe care le am pe Dolce Interactiv de la Romtelecom si desgur HBO HD-ul.

Din cate am inteles de la ”insiderii mei” se lucreaza la grila si vor mai fi surprize placute cat de curand, si probabil grila va fi tot mai buna, asa ca serviciul are toate sansele sa fie una de succes, pentru multi poate fi un avantaj ca pot urmari si prin internet canalele prin Orange TV GO, chiar si pe smartphone si tableta, recunosc eu consum TV aproape exclusiv doar pe TV-ul pe ecran mare, sunt mai traditionalist in asta 🙂

Sigur te poti lega de faptul ca schimbarea canalelor nu e chiar instant, astepti cam o secunda, o secunda jumate pana se schimba, dar asta la fel e la orice DTH si la iPTV, doar la cablu e instant.

+ uri

– calitatea semnalului si a imaginii

– grila HD foarte bogata

– instalare profesionista

– uri

– grila nu e inca completa

– telecomanda trebuie destul de exact pozitionata in directia receptorului

– schimbare mai lenta a canalelor (asta doar pentru cei care zappuiesc intens, pe mine nu ma deranjeaza)

– nu au toti pozitie necesara (S/SE), si din cate am inteles unuii se lovesc de refuzul administratorului in montarea antenei, la mine n-a fost problema

Clientii Orange beneficieaza de cateva facilitati, reduceri in plus despre care cel mai bine se informeaza aici.

Una peste alta e un serviciu misto chiar si daca eu cel putin nu pot sa-l folosesc sinestatator si n-as renunta la beneficiile iPTV-ului, in special al STB-ului cu pauza, inregistrare programata etc, dar ca si serviciu complementar e excelent, eu din cate am observat il folosesc cam 70% din timpul alocat TV-ului, mutand doar pentru programele pe care nu gasesc (inca) in grila si pentru functiile de interactivitate al iPTV-ului.

Cam toti operatorii telecom importanti si-au asigurat ca vor acoperi si segmentul de TV cu diferite solutii, e un trend firesc,  cei care n-au facut inca deja au un handicap, care va creste in urmatorii ani.

Update: A aparut pe langa AXN Spin si AXN White, AXN Black si AXN HD in test, practic merg impecabil.

Update 2: De azi (19.09.2015) am si M1 si M2 cu sunet Dolby. Imi mai lipsesc doar CNN-ul si HBO-urile.

Canalele unguresti dipsonibile acum sunt: RTL Klub HD, RTLII, Cool TV, Film+, Muzsika TV, RTL+, Duna TV, M1 si M2

 

3 responses to “Nici doar cu Orange TV, dar nici fara

  1. Pingback: Putinul timp petrecut in fata TV-ului sigur pe un canal HD | Z0ltan77

  2. Pingback: La International Digital Forum 2014 | Z0ltan77

  3. Pingback: Cum e cu noul stick Orange TV? (review) | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.