Lenovo deschide in Germania primul centru global inovativ de sisteme de calcul de inalta performanta


Lenovo_HPC_4           Lenovo anunta deschiderea primului centru international de inovatie High Performance Computing (HPC), ce pune la dispozitie un centru permanent de cercetare si dezvoltare, de benchmarking pentru aplicatii, dar si un nou ecosistem de parteneri care vor colabora pentru dezvoltarea de proiecte, astfel incat sa aduca beneficiile noului centru HPC unui numar cat mai mare de clienti, pentru cat mai multe activitati. Situat in Stuttgard, Germania, centrul reprezinta angajamentul companiei Lenovo pe segmentul sistemelor enterprise de calcul si ambitia de a deveni lider in vanzarile de produse Open Systems.

in acelasi timp cu deschiderea centrului, compania Lenovo a fost acceptata ca membru al European Technology Platform for High Performance Computing (ETP4HPC), forum de profil care se bazeaza pe puterea de inovatie a centrului HPC pentru dezvoltarea competivitatii europene in stiinta, afaceri si industrie.

Lenovo_HPC_2

Colaborand indeaproape cu Intel, centrul ofera cele mai noi procesoare Intel® Xeon® E5 2600 v3 cu tehnologie Mellanox EDR 100Gb/s InfiniBand care interconecteaza structura sitemului Lenovo NextScale ca si platforma de calcul principala. Centrul va utiliza cunostintele avansate si specializarile specifice ale unor parteneri din intreaga Europa, care vor colabora pentru dezvoltarea capabilitatilor si a cercetarii localizate.

Presedintele Lenovo EMEA si vicepresedintele senior al grupului Lenovo, Aymar de Lencquesaing, declara cu aceasta ocazie: “Aceasta zi marcheaza un moment important in dezvoltarea companiei. Prin deschiderea primului centru international HPC, reluam promisiunile si intarim angajamentul pentru investitiile si dezvoltarea zonei de enterprise. Piata din regiunea EMEA are un potential urias pentru HPC si asigura o zona fertila pentru proiectele majore si cercetare, cu un impact incredibil, atat asupra industriei cat si asupra societatii. ”

Lenovo_HPC_5

Parteneriatele sunt cheia succesului

Pe langa cei sase clienti parteneri si patru companii lideri de industrie, trei dezvoltatori independenti de software (ISV) si un nou client se alatura centrului si colaborarii. Lenovo va continua sa atraga si sa extinda ecosistemul de parteneri, pe langa cei cu care lucreaza deja:

  • Parteneri din industrie: Intel, IBM, Mellanox, NVIDIA
  • Clienti parteneri: Leibniz-Rechenzentrum (LRZ), Science & Technology Facilities Council: Hartree Centre, Barcelona Supercomputing Center (BSC), Cineca, Rechenzentrum Garching (RZG), Forschungszentrum Jülich (FZJ), Distributed Research cu Advanced Computing (DiRAC)
  • Parteneri dezvoltatori de software: ScaleMP, Allinea, PathScale

Proiecte in derulare

Un numar de proiecte se afla deja in derulare la acest moment:

  • Lenovo si Intel –scalare MPI pe tehnologii noi ca Omnipath si EDR
  • Lenovo si LRZ – programarea consumului constient de energie, data centere eficiente energetic si optimizarea proceselor de lucru
  • Lenovo si STFC Hartree Centre – generatia viitoare de arhitecturi si software pentru supercomputing, ce combina cele mai bune practici cu inovatia pentru a oferi solutii eficiente energectiv
  • Lenovo si Mellanox – scalare MPI Scaling pe tehnologie EDR

STUTTGART – 26 martie 2015 –  Lenovo

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.