Samsung Galaxy S6 si S6 edge la teste – review


DSC02823                Samsung mai mult ca niciodata in ultimii ani avea nevoie de un Galaxy reusit, S4 si S5-ul nu erau ceea ce se astepta de la Samsung, vanzarile nu mai erau chiar asa roz (au si cazut capete la diviza mobila) doar Note 4  (de altfel reusit) nu putea tine in picioare gigantul deci miza era mare. Prezentat cu o zi inainte de MWC-ul din Barcelona noul Galaxy S6 si S6 Edge a ajuns si la targul mobilitatii din Barcelona , unde am butonat un pic cat de un hands-on, nu pot sa zic ca m-a impresionat, dar am remarcat ca in privinta calitatii materialelor au facut pasi importanti, chiar si daca nu era exact pe pl\cul meu spatele lucios care aduna amprentele ca un magnet. Destul de repede a ajuns si in Romania, si rapid si la mine si am luat-o cu mine atat in  Olanda cat si in Israel, asa ca adunat saptamanile am avut cam o luna, timp suficient cat sa pot trage concluziile si va spun inca de la inceput ca m-a surprins placut, telefonul e chiar de top in toate privintele si la ora actuala n-are rival. Nu, nu e perfect, autonomia tot nu e la nivelul la care as putea pleca o zi intreaga fara incarcator sau baterii externe la mine, mai sunt si alte aspecte subiective, dar fara dar si poate cel putin astazi e cel mai bun smartphone ce poti cumpara la noi in Romania.

DSC02827Constructie si design: Am avut atat Galaxy S6 cat si S6 edge la teste, ele difera doar la curbura ecranului pe la margini in cazul edge-ului, in rest avand aceasi hardware, aceasi specificatii (50 de mAh-eri in plus la bateria edge) ambele realizate din metal si sticla Gorilla Glass 4, curbura ercanului la ambele margini al edge-ului in confera o nota de eleganta in plus alta functie nu are (bine si luminitele in diferite culori in cazul notificarilor), practic platesti in plus doar pentru aspect, deci tine de gusturi si buzunar daca edge sau fara :). E elegant, se simte ca-s materiale de calitate si finisajele sunt de top.

DSC02822In dreapta avem doar butonul de on/off si usita und ese ascunde nano SIM-ul in cazul S6 la S6 edge e pe muchia de sus al telefonului, butoanele de volum se gasesc in partea stanga. Jos avem intrarea pentru casti, portul USB (date si incarcare) microfonul  si difuzorul. Pe spate sus la mijloc avem camera principala de 16 Mpx-eli si langa el blitzul LED. E subtire are doar 6,8 mm grosime varianta standard si 7 mm edge-ul cu 138 de g-e respectiv 132 edge-ul. Restul specificatiilor le gasiti aici.

Spatele e lucios si strange amprentele, pe alb nu e deranjant dar pe albastru sidef si pe alte culori mereu as fi tentat sa-l sterg. Per ansamblu e placut in mana si dacamacar  un pic iti transpira mana si gripul e perfect 🙂 Marginile metalice ii dau o nota de eleganta la ambele modele. Deci da se poate, plasticul ieftin a fost inlocuit spre multumirea multor fani al brandului.

DSC02815Displayul: Galaxy S6 si S6 edge vin cu un display Super AMOLED de 5,1” cu rezolutie de 1440 x 2560 pixeli (~577 ppi densitate de pixeli). E un display luminos, cu culori saturate (usor suprasaturate pentru gustul meu) foarte luminos si cu contrast excelent. Vezi bine pe el si afara in conditii de lumina puternica, testat prin desert ;). E o marime foarte placuta, intre 5 si 5,2” mi se pare cel mai ergonomic, deja vezi bine informatiile de pe ecran, poti citi usor si articole si inca ajungi comod cu o singura mana oricare colt al ecranului.

E acoperit cu noul Corning Gorilla Glass 4, care pare a fi intradevar rezistenta, am scapat de vreo 2 ori si nu s-a zgariat 🙂

DSC04481Camera foto/video: Fara dar si poate e atuul principal al noului Galaxy, sunt mare fan al fotografiilor facute cu mobilul si pot afirma ca la ora actuala are cea mai buna camera foto, am testat indelung si prin Olanda, si prin Israel, in toate conditiile de lumina existente, si da face fotografii mai frumose decat multe camere compacte.

Camera de 16 MP, 2988 x 5312 pixeli, cu stabilizare optica de imagine , autofocus si blitz LED se comporta exc20150327_193545elent si la lumina slaba si la lumina puternica. 20150508_095054Panoramarea face impecabil, usor si rapid la calitate excelenta, are si ghidaj sa poti tine mai usor drept iar rezultatul e cam asta:

20150505_173231Un album complet complet cu imagini realizate cu Samsung Galaxy S6 si S6 edge gasiti aici, imagini needitate direct din telefon, click pe poza

 

Testing Samsung Galaxy S6 camera

Sigur am facut si un video scurt in Full HD (el stie si 4K dar inca putini au unde viziona)

Camerele foto principale si secundare de pe Galaxy S6 si S6 edge sunt de 16MP, respectiv 5MP, si au fost imbunatatite pentru a oferi imagini mai clare. Obiectivele F1.9, senzorii avansati si functiile Auto Real-time High Dynamic Range (HDR), Smart Optical Image Stabilization (OIS) si IR Detect White Balance permit realizarea unor fotografii de inalta calitate, chiar si noaptea sau in medii intunecate. In plus, camera foto poate fi accesata mai repede, in doar 0,7 secunde, prin apasarea dubla a butonului home. Aveti foarte multe setari, si efecte, eu am folosit doar pe automat, deoarece dupa cum titi deja dupa parerea mea camera foto de pe un dispozitiv mobil in acest mod trebuie sa-mi ofere imagini bune, daca am timp de setari folosesc camera foto 🙂

Concluzia dupa sute de imagini captate cu acest smartphone e ca la ora actuala n-am vazut inca camera foto mai buna pe vre-un smartphone, si majoritatea dintre voi pot pornii  in calatorii lejer fara a mai purta grija unei camere compacte, rezultatele sunt cel putin similare.

Screenshot_2015-04-28-00-26-18Sistemul de operare, aplicatii, performanta: Aici nici o surpriza, chipsetul Exynos 7420 cu procesor Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2.1 GHz Cortex-A57 alaturi de un GPU Mali-T760MP8 ofera viteze de top, la ora actuala e cel mai rapid, desigur vine cu Android v5.0.2 Lollipop, si cu 3Gb de RAM. Pentru applicatii ai 32/64 sau 128 Gb memorie, as recomanda varianta cu 64 Gb,m deoarece din cei 32, abia de ai 20 Gb liberi, si la Galaxy S6 n-ai posibilitatea sa extinzi cu micro SD. Are destul blootware, dar se misca impecabil, atat in meniu cat si in aplicatii.

Browsingul merge excelent pe cele 10 browsere incercate de mine. Iar ciferele conform asteptarilor sunt cele mai mari in Antutu avem 68.182, in 3DMark Ice Storm Unlimited 12.476, in Quadrant 23.230 iar in Geekbench 3 1084 cu 3352. Nu cred ca cineva in urmatorii 2 ani se  va putea plange de viteza unui Galaxy S6.

DSC04484Conectivitate: Avem 2G/3G/4G cu viteze: HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE Cat4 150/50 Mbps, Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, dual band, hotspot, Bluetooth v4.1, A2DP, LE, GPS, A-GPS, Glonass, , Beidou, DLNA, NFC, senzori avem o gramada: accelerometer, gyro, proximity, compass, barometer, etc.

In capacitatea de incarcare wireless a smartphone-urilor a fost integrata cea mai avansata tehnologie. Respectand standardele WPC si PMA, smartphone-urile sunt compatibile cu toate dispozitivele de incarcare wireless disponibile pe piata, pentru ca utilizatorii sa beneficieze de mai mult confort. In plus, tehnologia bateriei a fost imbunatatita: la incarcarea cu fir, Galaxy S6 se incarca de 1,5 ori mai rapid decat modelul anterior Galaxy S5. Dupa doar 10 minute de incarcare, smartphone-ul ofera o durata de viata de 4 ore de utilizare, iar dupa jumatate de ora bateria dispozitivului se incarca pana la 50%. Mi-a placut mult incarcatorul wirless elegant, care la-m pozitionat pe masuta de langa fotoliu 🙂

Autonomie: bateria de 2550 mAh-eri sau 2600 in cazul edge din pacate la acest hardware si la acest display nu e suficient pentru folosire intensiva de o zi, la mine in general dupa pranz cel tarziu pe la 2-3 era descarcat. Sigur cu date incontinuu pornite, cu mult GPS si multe poze, dar chiar si asa speram sa prind seara cu el. La acest hardware ar fi fost nevoie in jur de 3.000 mAh-eri chiar si daca asta insemna inca 1, – 1,5 mm in plus la grosime. Practic e singurul minus mai serios al acestui smartphone. Sigur ne-ar fi placut sa fie waterproof, ca vine vara, plaja, piscine, multi s-ar fi bucurat sa aiba acces la baterie, si sigur si posibilitatea de a folosi micro SD era binevenita, dar eu cred ca o baterie mai mare era celmai important.

Concluzii: Cu toate micile minusuri, cu lipsa microSD, cu bateria fara acces cu tot la ora actuala e ceal mai bun smartphone, e un salt si in calitatea materialelor folsoite, iar camera e uimitor de buna.

+ uri:

– design si materiale de top

– ecran frumos si luminos

– viteza de top

– camera excelenta

– uri:

– autonomie nu foarte mare

– lipsa micro SD

– n-ai acces la baterie

– nu e waterproof

-blootware

Aici gasesti in toate variantele, recomand cu 64 Gb de RAM sa ai loc pentru aplicatii, fisiere multimedia si de multe poze, ca vei face foarte multe cu acest smartphone. Azi se lanseaza noul LG G4, nu stiu inca cum e, dar pana atunci Galaxy S6 e cel mai bun dintre tot ce am testat anul asta. De la mine primeste un 9,7.

 

12 responses to “Samsung Galaxy S6 si S6 edge la teste – review

  1. Pai autonomia bateriei pare sa fie problematica la toti utilizatorii de smart phone. e vreunul mai rasarit care sa duca la utilizare intensa macar 24 de ore?

  2. Zoltan, firmele care iti dau telefoane in teste iti dau si vacante prin lume odata cu ele ? 😀

  3. Pingback: Primele impresii cu noul Galaxy S6 Edge+ si Note 5 | Z0ltan77

  4. Pingback: LG a imbuntatit G3-ul si noul G4 nu e doar mai performant e si mai elegant – review | Z0ltan77

  5. Pingback: Dupa primul weekend cu Samsung GalaxyS6Edge + | Z0ltan77

  6. Pingback: Samsung Galaxy S6 Edge Plus e cel mai bun ce are Samsung la ora actuala – review | Z0ltan77

  7. Pingback: Xperia Z5, noul high end Sony la teste – review | Z0ltan77

  8. Pingback: Primele impresii cu noul Samsung Galaxy S7edge | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.