Far Cry 3 Blood Dragon – review


fc3_blooddragon_d3d11_2014_03_21_23_02_25_192

Far Cry 3 Blood Dragon
o alta Marie cu aceeasi palarie…

Eu pe consola, Marcel pe PC, un nou guest-post pentru ca ”homo ludens”

Daca v-ati numarat printre cititorii fideli ai blogului lui Zoltan, stiti deja c-a mai fost ceva legat de Far Cry 3. Pe scurt: shooter, insula, nebunie, paradis tropical, vanat rechni cu arcu’, o atmosfera excelenta. Cum sequelul merge de multe ori la public, chiar daca ulcioru’ nu merge la apa, am prins o hiperoferta pe Internet la un joc ce parea a fi un fel de DLC pentru shooterul sus-mentionat. Cum socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ, avem de fapt de-a face cu un joc independent, de sine statator si de-a dreptul dement intr-un sens cat se poate de fain.


fc3_blooddragon_d3d11_2014_03_21_23_09_25_600Prezentarea jocului arata ca intr-un film cu Rambo imbinat c-un Terminator, deci cam stii la ce sa te astepti: mult pac-pac, roboti rai, erou’ nostru, c-un nume mai plin de testosteron decat toti Mr. Olympia la un loc: Rex Colt. Eroul nostru e un fel de android c-un ochi de Terminator, si cu un limbaj ce-ar face si cu.. pardon, elegantele intelectuale centuriste sa roseasca. Dar ajungem si injuraturi si apropouri la pornac, dupa ce discutam de minunatul tutorial, care m-a facut sa rad cu pofta cu care am vazut Movie 43 (un film cu un umor de sant, dar care e atat de prost incat trebuie sa-l vedeti 😉 – pur si simplu prezentarea bate niste apropouri cat se poate de transparente si clare la publicul lobotomizat al seriilor celebre gen Call of Duty, la imbecilizarea practicata de o gramada de shootere actuale “se incarca tutorialul 101 din Navigatie militara pentru idioti”, “apasa Enter ca sa arati ca stii sa citesti”, efectiv ma tineam de burta cand citeam cat de dusi cu pluta au fost creatorii jocului, efectiv am avut impresia ca artistii din spatele jocului au luat ceva substante interzise si-n timp ce-si faceau efectul, au venit cu glumele din joc, foarte pe gustul meu de altiminteri.

 

fc3_blooddragon_d3d11_2014_03_21_23_11_59_128
Jocul nu se ia in serios nicio milisecunda (apasa c pentru a te lasa in jos e inlocuit cu “apasa C pentru a-ti exersa cvadricepsii si a-ti pune la incercare simtul echilibrului”). Pana la urma, eroul nostru, ca si mine, e satul de tutoriale si incepe sa injure ca la usa cortului, moment in care ma
tineam de burta de ras: mesajul de pe ecran era ceva gen “apasa enter ca sa se termine cu c**tul asta de mesaje continui”.
Vocea super-comandoului e data de celebrul Michael Biehn, adica insusi Kyle Reese cel trimis din viitor s-o salveze pe Sarah Connor in franciza Terminator (sa va fie rusinica daca nu v-ati uitat pana acum la Terminator).. sau caporalul Hicks din Aliens. Vocea e excelent redata, are exact intonatia si rezonanta aia de military badass, umorul are evidente tente sexuale (o sa vedeti cand puneti explozivii la ce ma refer) si ochiul bionic ce “face chestii” e inca o dovada a geniului bolnav al creatorilor jocului.
fc3_blooddragon_d3d11_2014_03_23_13_47_05_517Nu ma intelegeti gresit, Far cry 3 a fost si este un joc excelent pentru mine, desi partea de multiplayer putea fi bagata direct pe Steam si nu pe Uplay, dar Blood Dragon se intrece pe sine, din pacate campania e single player, multiplayerul lipseste precum caracterul politicienilor romani.
Coloana sonora e pur si simplu superba, asta daca apreciati sintetizatoarele anilor 80 (melodia cred ca se gaseste si pe anumite site-uri… neoficiale sa zicem)
Cum jocul are loc intr-un decor Rambo + Terminator si exista robotii de care va mentionam, era imposibil sa nu avem lasere. si cand zic lasere, apai laseri frate, gasim la laseri de-ar pali de invidie si MIT-ul, cum s-ar zice “la fiecare colt de strada”. Culorile sunt pur si simplu psihedelice, e ca si cum iei Far Cry 3-ul si i-l dai pe mana lui Dali, iar robotii si comentariile lor merita ascultati pentru extra “LOL”-uri.
fc3_blooddragon_d3d11_2014_03_23_17_57_46_533Pentru ca nu se putea sa avem joc tip shooter fara o tanti deosebita, cu care eroul nostru va ajunge sa… sa zicem ca-i pune amortizor tevii pistolului, ca sa ma exprim elegant.

fc3_blooddragon_d3d11_2014_03_23_18_17_45_504
Blood Dragon e mai mult decat lasere, roboti si cyber comando-ul nostru: stati sa incep sa descriu superba fauna. Si cand zic fauna, ma refer la animalele ce-ar putea fi realizate daca un laborator de inginerie genetica ar lua cainele, pisica de mare, rechinul sau tigrul si s-ar gandi ca le-ar prinde bine un pic de simturi robotice si un strop de adrenalina in plus. Destul cat sa te mance pe tine, jucatorul, adica. Primul animal din joc cu care te intalnesti e un fel de Jurassic Park cu lasere. Why? Because lasers are cool. Dupa aia, vezi tot felu’ de necuvantatoare, cu implanturi oculare ce-ar face sa paleasca de invidie orice pasionat de fotografie. FUCK. Failing to Understand Our Capacity for Kindness e definitia ce mi-a ramas acum in cap.
Jocul are un simt al umorului bolnav, o poveste ce nu se ia in serios si niste apropouri cat se poate de tari la generatia actuala de shootere, la filme ca Alien (intr-o misiune distrugi oua c-un aruncator de flacari), ofera o mare parte din modul de joc Far Cry 3 dar inlocuieste psihopatii ca Vaas cu un antierou in persoana unui colonel, Sloan.

fc3_blooddragon_d3d11_2014_03_23_19_15_30_354E superb si-l recomand cu caldura oricarui pasionat de un shooter light, care poate insoti o saptamana(sau doua) ploioase sau un week-end plin de lumini, muzica electronica, animale sarite de pe fix si pac-pac c-un umor de joasa calitate. Nu dau note, dar dac-ar fi sa dau s-ar apropia de maxim, poate un minus pentru lipsa multiplayerului, Ubisoft ar putea sa faca un mod “cauta dragonul” in care sa vanezi ciudateniile de dinozauri-dragoni de pe insula.
Spor la joc si fara probleme cu timpul va doresc!

25 martie, Timisoara – Marcel Neidoni

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.