Samsung Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge au fost testate de mine pe indelete atunci cand inca erau noutate, iar primul contact cu Galaxy S6 Edge Plus l-am avut alaturi de alti jurnalisiti si bloggeri tech chiar in ziua lansarii mondiale, surpriza draguta din partea Samsung Romania.
De vreo 3 saptamani sunt de nedespartit de noul Galaxy S6 Edge + primit la teste in cadrul programului Orange Smartphone Testers, si desi nu e nimc revolutionar fata de Samsung Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge imi place ecranul mai mare 5,7” (chiar si daca cateodata e incomod sa-l accesez cu o singura mana), in rest specificatiile sunt aproape identice, cum poti vedea in comparatia de aici.




![]() |
Testing Samsung Galaxy S6 Edge + camera |
Camerele foto principale si secundare de pe Galaxy S6 Edge + sunt de 16MP, respectiv 5MP, si au fost imbunatatite pentru a oferi imagini mai clare. Obiectivele F1.9, senzorii avansati si functiile Auto Real-time High Dynamic Range (HDR), Smart Optical Image Stabilization (OIS) si IR Detect White Balance permit realizarea unor fotografii de inalta calitate, chiar si noaptea sau in medii intunecate. In plus, camera foto poate fi accesata mai repede, in doar 0,7 secunde, prin apasarea dubla a butonului home. Aveti foarte multe setari, si efecte, eu am folosit doar pe automat, deoarece dupa cum titi deja dupa parerea mea camera foto de pe un dispozitiv mobil in acest mod trebuie sa-mi ofere imagini bune, daca am timp de setari folosesc camera foto 🙂
Concluzia dupa sute de imagini captate cu acest smartphone e acelasi ca si in cazul Galaxy S6 si S6 Edge, ca la ora actuala n-am vazut inca camera foto mai buna pe vre-un smartphone, si majoritatea dintre voi pot porni in calatorii lejer fara a mai purta grija unei camere compacte, rezultatele sunt cel putin similare.
Sunetul e frumos, curat si destul de puternic, dar nu e stereo si nu se ridica la nivelul HTC One M9.
Sistemul de operare, aplicatii, performanta: Aici nici o surpriza, chipsetul Exynos 7420 cu procesor Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2.1 GHz Cortex-A57 alaturi de un GPU Mali-T760MP8 ofera viteze de top, la ora actuala e cel mai rapid, desigur vine cu Android v5.1.1 Lollipop, si cu 4Gb de RAM, da are 1 Gb in plus fata de fratirorii mai mici, dar asta nu insemana mare lucru, Androidul ocupa cat are, practic de la 2 Gb in sus diferentele nu sunt sesizabile, tot cam 1, 1-1,2 Gb aveam liber cand verificam. Pentru applicatii ai 32/64 Gb memorie, as recomanda varianta cu 64 Gb, deoarece din cei 32, abia de ai 20 Gb liberi, si nici la Galaxy S6 Edge + n-ai posibilitatea sa extinzi cu micro SD. Are destul bloatware, dar se misca impecabil, atat in meniu cat si in aplicatii, s-a intamplat doar de vreo 3-4 ori (in 3 saptamani) sa se mai blocheze un pic cateva secunde, nu mergea nici back, dar si-a revenit.
Browsingul merge excelent pe cele 12 browsere incercate de mine. Iar ciferele conform asteptarilor sunt cele mai mari in Antutu avem 70.267, in 3DMark Sling Shot 1..219 , in Quadrant 25.173 iar in Geekbench 3 1502 cu 4886. Nu cred ca cineva in urmatorii 2 ani se va putea plange de viteza unui Galaxy S6 Edge +
Conectivitate: Avem 2G/3G/4G cu viteze: HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE Cat6 300/50 Mbps/ LTE Cat9 450/50 Mbps, Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, dual band, hotspot, Bluetooth v4.1, A2DP, LE, GPS, A-GPS, Glonass, , Beidou, DLNA, NFC, senzori avem o gramada: accelerometer, gyro, proximity, compass, barometer, etc.
Autonomie: bateria de 3.000 mAh-eri e cu 400 de mAh-eri mai mare decat in fratiorul mai mic, dar cum presupuneam displayul mai mare consuma mai mult si din pacate la acest hardware si la acest display nu e suficient pentru folosire intensiva de o zi, la mine in general dupa pranz cel tarziu pe la 2-3 era descarcat. Sigur cu date continu pornite, cu mult GPS si multe poze, dar chiar si asa speram sa prind seara cu el. La acest hardware ar fi fost nevoie in jur de 4.000 mAh-eri chiar si daca asta insemna inca 1, – 1,5 mm in plus la grosime.
Practic e singurul minus mai serios al acestui smartphone. Sigur ne-ar fi placut sa fie waterproof, multi s-ar fi bucurat sa aiba acces la baterie, si sigur si posibilitatea de a folosi micro SD era binevenita, dar eu cred ca o baterie mai mare era cel mai important.
De mentionat in schimb ca incarcarea e foarte rapida, de la 0 la 100% intr-o ora si 10 minute!
Concluzii: Cu toate micile minusuri, cu lipsa microSD, cu bateria fara acces cu tot la ora actuala e cel mai bun si cel mai elegant smartphone, cu design si materiale de top
– ecran frumos si luminos
– viteza de top
– camera excelenta
– incarcare rapida (de la 0 la 100% in 1h si 10m)
– uri:
– autonomie nu foarte mare
– lipsa micro SD
– n-ai acces la baterie
– nu e waterproof
– bloatware
Aici gasesti la pret bun in functie de abonamentul/prelungirea de abonament ales. De la mine primeste un 9,8 si la ora actuala e cel mai bun smartphone Android.
Pingback: Samsung a lansat in Romania noile Galaxy S7 si S7 edge | Z0ltan77
Pingback: Primele impresii cu noul Samsung Galaxy S7edge | Z0ltan77