COSMOTE Romania castiga spectru nou in benzile de 800 MHz, 1800 MHz si 2600 MHz si isi reinnoiește licenta de spectru deja existenta in benzile de 900 MHz si 1800 MHz


        In urma licitatiei pentru spectru derulata de catre Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), incheiata pe 24 septembrie 2012, COSMOTE Romania anunta ca isi reinnoiește licenta detinuta in prezent in benzile de 900 MHz si 1800 MHz si ca a achizitionat spectru suplimentar in benzile de 800 MHz, 1800 si 2600 MHz. Noile licente devin valide incepand cu 6 aprilie 2014 si vor fi disponibile pentru o perioada de 15 ani.

In baza spectrului extins, obtinut prin intermediul licitatiei, COSMOTE va putea investi mai departe in dezvoltarea retelei de comunicatii mobile, asigurandu-se ca va continua sa raspunda nevoilor consumatorilor in materie de servicii de calitate, bazate pe tehnologii avansate.

Prin aceasta licitatie, COSMOTE a securizat 50 x 2 MHz de spectru, in deplina conformitate cu obiectivele și strategia de licitație a companiei, prin care va putea sustine nevoile de extindere a retelei pe termen lung, din punct de vedere al dezvoltarii si al capacitatii de a gazdui toate tehnologiile (2G/3G/4G).

Stefanos Theocharopoulos, CEO COSMOTE Romania, a declarat: “Am achizitionat toate blocurile de frecventa necesare avansarii demersului de extindere a retelei, in linie cu angajamentul asumat pe termen lung de a furniza tehnologie de varf si cea mai buna experienta de utilizare a acesteia. Astfel, avem acum toate resursele pentru o dezvoltare durabila, care sa ne permita optimizarea retelei oriunde nevoile consumatorilor o cer. Prin acest spectru substantial securizat pentru urmatorii 15 ani incepand din 2014, ne-am asigurat ca putem continua sa raspundem provocarilor competitive pe care le intrevedem. Prin viziune si perseverența, vom continua epopeea cresterii pe care am inceput-o in 2005. Credem ca telecomul este unul dintre vectorii principali ai economiei nationale si investitia noastra semnificativa in spectru demonstreaza faptul ca vom continua sa ne concentram pe oferirea de soluții de comunicare de calitate pentru toti romanii, atat pe segmentul rezidential, cat si pe cel de business”.

Bucuresti, 24 septembrie 2012 – COSMOTE Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.