Ne pregatim de vacanta si ducem cu noi cateva gadgeturi


DSC_0194            Anul acesta am furat startul la plaja si balaceala prin Aprilie in Israel, si cum din vara nu-ti ajunge niciodata am zis sa o mai lungim, cu toate ca avem o toamna frumoasa si calduta si aici, noi de mare si plaja nu ne saturam. Dar oricat de mult ne-ar place marea si soarele nu suntem turisti de Antalya, mai mult de 3 zile sigur n-am rezista, ne-am plictisii si pe cea mai perfecta plaja, plus ca noua ne plac plajele mai putin amenajate si aglomerate.

Dar nu mergem pana in Madagascar pentru plaja, fie ea si asa de spectaculoasa cu nisip alb si cu o mare de un albastru verzui imposibil cum e Oceanul Indian in jurul Madagascarului,  (sa vedem daca-i peste Caraibe) Madagascar e mult mai fascinant de atat, insula vanilei, al lemurilor si a cameleonilor e un loc unic pe Pamant. Flora si fauna ei e 80-85% endemica, plantele si animalele de aici se gasesc  doar aici. S-a distrus mult, omul prin natura ei distruge peste tot unde pune piciorul, din fericire prin Madagascar au ajuns destul de tarziu cam acum 2.000 de ani, dar chiar si asa au reusit sa distruga o vegetatie unica, inlocuind cu pasuni pentru bovine (zebu cum se numesc la ei) si campuri de orez. Lucru ce a dus la erodarea pamantului, multe locuri semanand acum cu pesiaje de pe Marte, dar din fericire a mai ramas 10-15% de paduri tropicale neatinse in general in rezervatii si parcuri naturale unde exista o biodiversitate fascinanta. Nu va povestesc acum unde si ce vom vizita, mai bine ulterior, dupa ce venim, cu multe fotografii si videouri personale.

https://z0ltan77.com/2014/11/15/prin-madagascar-zborul-prima-noapte-in-tana-si-in-drum-spre-nord/

IMG_6256Cum v-am obisnuit deja si in calatoriile trecute la echipamentul foto/video mergem in principiu pe Sony, vom avea Sony Alpha 6000 cu obiectivul de kit si  unul de 55-210, si bridge-ul Sony RX10 (cu care ne-am imprietenit in excursia din Israel) multumiri Sony Romania si F64.  Deoarece vom face si snorkeling luam cu noi  si action cam-ul Ion-Air Pro care in Argentina, la cascadele Igauzú a dovedit deja. Vom avea un acumulator extern performant de 10400 mAh-eri de la TP-LINK care asigura cam 2 incarcari a doua smartphone-uri, sau incarcarea tabletei si a telefonului, (nu asteptati niciodata ca un acumulator de 10.400 mAh-eri sa furnizeze mai mult de 7-8.800 mAh-eri, dar e bine oricum). Smartphone-uri ducem cateva cu noi, Adina va avea Allview X2 Soul-ul cu care s-a imprietenit bine, eu deja veteranul Motorola RAZR HD, cu SIM-ul principal de Telekom, Allview X1 Soul Xtreme-ul, de care sunt la fel de nedespartit, si care in Israel a dovedit ca pot conta pe el in orice conditie, si la camera foto e cam de neegalat, si noul flagship Sony Xperia Z3, ca e bine sa ai un telefon rezistent la apa de pe care sa poti posta direct din tura de pe Marea Emerald fara sa ai grija ca va fi stropit de apa, si proabil luam cu noi si la snorkeling 😉 , fix acum un an testam Xperiza Z1-ul in conditii extreme la Iguazú 🙂

Spre dezamgairea multora nu iau cu mine nici un fel de laptop, netbook sau convertibil din motive simple: unul de a minimializa bagajele ca vom fi mult pe drumuri, doi si cel mai important mergem in vacanta si e pacat de pierdut timp pe notebook, pe acolo unde suntem e de savurat fiecare moment, doar o tableta isi face loc in bagaj, Nexus 7-le de care nu ma pot desparti, si pe unde vom prinde un pic de net, e suficient pentru a tine legatura cu cei dragi.

IMG_20140918_113703Avand in vedere ca va fi o vacanta activa, incercand sa vedem cat mai mult din insula asta magica, cu drumetii prin paduri tropicale, catarari pe munti  (si doar pe la sfarsit cateva zile de plaja)  aveam nevoie de echipament sportiv de calitate, pe care l-am gasit la clujenii de la Atta Sport, ei fiind specialisti in echipamente pentru ture montane.

Din rucsacul de gadgeturi mai bine de un an jumate nu mai lispeste walkie-talkie-ul MOTOROLA TLKR T6 care ne ajuta sa reducem facturile de roaming prin strainatate, in special in zonele din afara Europei ele fiind inca foarte piperate. Comunicam prin el farta costuri, daca unul dintre noi ramane in urma fotografiind ceva interesant.

IMG_20141012_120334          De zburat zburam cu Air France, ca si in cer ne place eleganta si oricat de aventurieri am fi recunoastem ca si siguranta. Ne folosim de cardul Flying Blue Silver, care ne permite un bagaj de cala in plus, astfel ca pe langa bagajele noastre necesare pentru aventura de mai bine de 2 saptamani luam cu noi un bagaj suplimentar cu mici atentii pentru copii locali nevoiasi (multumiri si  Telekom Romania), sigur nu le vom schimba viata, dara daca le aducem un zambet deja am facut ceva.

Sigur mai sunt o gramada de cabluri, incarcatoare, 2 lanterne profesionale rezistente la socuri si apa, triplu steckere (niciodata nu gasesti destule prize la hoteluri/bungallow-uri)

Vom avea si un SIM local (Telma) cu 3Gb de net, dar nu stiu exact in ce zone ce fel de acoperire vom avea, pe unde avem mai postam cate ceva, dar fotografiile si povestile le veti putea savura aici pe blog, dupa ce am ajuns acasa in sectiunea Madagascar 2014.

 

One response to “Ne pregatim de vacanta si ducem cu noi cateva gadgeturi

  1. Pingback: In sfarsit Xperia pe care-l asteptam! Testand Sony XperiaZ3 – review | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.