Au trecut aproape 2 luni de cand l-am despachetat si de atunci nu l-am pus jos. N-a trecut o secunda fara sa aiba un SIM in el, practic de vreo 2 luni e telefonul principal, m-a insotit in calatorii, mi-a fost partener de nadejde am putut conta pe el mereu, nu m-a dezamagit, din contra as putea sa zic ca m-a uimit in multe aspecte.
Sigur carcotasii, vor zice bine bine, dar cum sa dai 2.000 de RON pe un B brand? Ei bine pretul a mai scazut acum il poti lua la doar 1749,99 RON, aici. si daca pe acest smartphone ar fi logoul unui brand mai cunoscut pretul ar fi undeva aproape de 2.500 de RON si nu-i sigur ca la toate aspectele ar fi peste acest model.
Si falghsipul de anul trecut X1 Soul-ul a fost foarte reusit, dar cu acest model au reusit sa depaseasca chiar asteptarile deja destul de mari setate cu Soul.
Despre ce gasim in cutie si specificatii am povestit in articolul de unboxing, sa trecem la
Constructie si design: Telefonul cu display de 5,5” e subtire, cu linii drepte dar rotunjit in spate, e unibody (dintr-o singura bucata de policarbonat e facut) cu margini inguste, e un plastic lucios sidefat. Sasiul intern este construit din magneziu, deci are rezistenta sporita la socuri, si chiar are 🙂
Pe muchia de jos gasim cele 2 boxe intre ele portul micro USB, in dreapta avem butoanele de volum, sus dreapta butonul de on/off in stanga avem jackul audio (3,5 mm), pe partea stanga avem doar usita pentru micro SIM. Spatele e lucios sidefat, camera e destul de pronuntata si iese un pic in evidenta, dar nu se zgarie are margini protectoare si lentilele sunt protejate de o sticla care nu se zgarie usor. Sub camera avem blitzul LED logoul Allview, iar jos inscriptia Soul. Partea frontala e ocupata aproape integral cu display-ul de 5,5” lateral marginile sunt foarte subtiri, jos avem butoanele obisnuite de Android, sus senzorul de lumina, difuzorul pentru convorbiri si camera frontala de 8 Mpx-eli.
Are 9.7mm (cu camera cu tot) grosime de 150g , si o constructie robusta, bateria nu se detaseaza, practic nimic nu se misca la el, doar butoanele de volum si on/off au un mic joc nesesizabil. Nu mi-a placut spatele lucios, dar m-am obisnuit cu el, nu se zgarie, strange doar amprente.
Displayul: Display-ul de 5,5” e edge to edge, reprezentand 77,5 % din suprafata frontala a device-ului (frame-ul lateral are doar 2,4 mm), astfel incat telefonul pare mai mic decat te-ai astepta. Se vede la prima pornire ca avem de a face cu un IPS premium. Displayul de la X1 Xtreme e realizat de consortiul japonez JDI ( Sony, Hitach si Toshiba fac parte din Japan Display Inc.) Culori vibrante, contrast excelent luminozitate mare. Displayul lui X1 Soul Xtreme e acoperit de Corning Gorilla Glass 3, deci zgarieturile accidentale nu vor lasa urme. Eu in doua luni am reusit sa strang doar una mica, dupa o cazatura zdravana de la 1,5 m pe bordura. Am folosit doar pe setarile de luminozitate automate, chiar si in soarele puternic din Israel, doar in Negev l-am folosit cateva ore pe lumnozitate maxima. N-as schimba nimic la acest display e bun exact asa cum e, afiseaza culori naturale vii, dar nu suprasaturate. E de nota 10.
Sunetul: E destul de puternic, inaltele sunt bune, bass-ul la fel, iar amplificatorul audio Yamaha si sistemul DTS isi fac simtita prezenta. Castile cu fir plat sunt cele obisnute de la Viper incoace si sunt de o calitate buna.
Camera foto/video: Allview X1 Soul Xtreme vine cu o camera Omnivision OV 16825 de 16 Mpxeli cu senzor de 1,21 cm2 dotata cu un sistem optic din 8 lentile cu filtru UV si antireflexie, lentila frontala fiind fabricata din safir. Si e una din cele mai bune camere vazute pe un mobil desigur dupa cel de pe Nokia Lumia 1020. Bate nume mari la calitatea imaginii, culori corecte, sharp bun, focalizare rapida. La lumina buna pozele ies excelent, macrourile la fel si surprinzator de buna e si in lumina interioara slaba. Dar de ce sa-l laud eu, imaginile vorbesc de la sine, aveti o galerie as zice bogata, toate sunt fotografii nemodificate direct din telefon la marime originala. Click pe poza
![]() |
Testing Allview X1 Soul Xtreme camera |
Meniul avansat al camerei are setari demne pentru un aparat foto compact, si chiar imi place mult rotita cu care selectez modul de fotorgrafiere. Iar cu aplicatia CharmCam putem selecta dintr-o multitudine de efecte, putem elimina o persoana dintr-o poza, putem ”infrumuseta” un portret si multe altele pe care le veti descoperi voi.
Sunt si cateva efecte interesante in meniul edit, Tiny World imi place mult.
Eu il foloseam mai mult pe ”doar” 12 Mpx-eli, deoarece imi plac mult pozele in format 16:9, si oricum nu numarul de megapixeli fac poza mai buna. Cum de obicei cand faci poze cu telefonul nu ai timp de setari complexe, ca atunci mai bine scoti aparatul foto din dotare, e foarte important ca pozele ies excelent pe setari auto, 95% din pozele din galerie sunt pe auto. Desigur pentru un macro reusit trebuie un pic de indemanare, dar rezultatul e pe masura.
Panoramarea il face frumos:
Camera foto e unul din punctele forte al acestui terminal. Eu cum stiti nu ma omor cu video, dar X1 Soul Xtreme se descurca si al acest aspect, filmeaza frumos in Full HD cam asa
Sistemul de operare, aplicatii, performanta: procesorul quad-core foarte puternic Qualcomm MSM8274 Krait 400/2.15GHz alaturi de GPU Adreno de 450 Mhz si cu 3 Gb de RAM fac din acest device un adevarat monstru . Avem 32 Gb memorie pentru aplicatii, si se vede, se misca excelent in meniu si in cele 350 de aplicatii pe care le-am instalat.
X1 Soul Xtreme vine cu Android 4.2.2. Jelley Bean dar din cate am inteles update-ul e foarte aproape, probabil la doar cateva zile, deci e bine. Oricum nu prea am ce sa-i reprosez merge excelent, e usor customizat, dar nu deranjant, dintre aplicatiile preinstalate imi place cel de weather, sigur sunt utile cele de Tethering, Wirless Display si da Sygic-ul pe care il poti folosi full 30 de zile de la activare si te cam convinge, ne-a navigat excelent prin calatorii, in multe aspecte mi-a placut chiar mai mult decat Igo-ul cu care sunt obisnuit.
Sincer n-am gasit aplicatie sa-l puna in dificultate deci dupa display si camera se pare ca viteza e un alt atu al lui. Sigur am rulat si benchmark-urile obisnuite, in batranul (si cam prafuit-ul) Qaudrant am masurat 21 215, in Antutu 34 681, in GeekBench 3 884 cu 2437 iar in 3D mark 17 246. Sunt cifre demne pentru orice flagship de 2014.
Browsingul merge impecabil in toate cele 10 browsere incercate.
Conectivitate: avem tot ce e important: NFC, GPS cu A-GPS si GLONASS Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot , microUSB 2.0 , Bluetooth 4.0, la senzori la fel avem tot ce exista. Nu avem 4G ( dar deocamdata nu ii vom simti lipsa, acoperirea e destul de limitata la toti operatorii de la noi) si nu avem posibilitatea de a extinde memoria cu micro SD, in schimb cei 32 de Gb ar cam trebui sa fie suficienti.
Autonomie: Bateria Li-pol SDI 2500mAh asa la prima nu zice mult, eram usor sceptic ca la asemenea hardware nu va face fata unei zile aglomerate. Dar surpriza probabil e in tehnologia SDI, care confrom celor de la Allview insemna in jur de 30% in plus. Sigur asta stiam din comunicatul de presa, dar pana nu te convingi ti se pare un artificiu de marketing. Se pare ca in cazul asta e vorba de mai mult, bateria in regimul in care il folosesc eu e de o zi plina. Fara sa reduc luminozitatea la display, fara sa opresc datele, deci fara artificii, fara sa-l transform in telefon banal.
Concluzii: Au tintit sus cu acest model brasovenii, si multi erau sceptici, dar produsul e chiar un flagship si concureaza de la egal al egal cu numele mari si as zice ca in multe aspecte le si intrece.
+ uri:
– display excelent
– camera performanta
– viteza de top
– autonomie buna, peste media altor flagshipuri
– uri:
– spatele lucios nu pe toti ii convinge
– lipsa micro SD
– deocamdata fara Kit Kat (Android 4.4)
Una peste alta la noul pret de doar 1749,99 RON, aici. n-as putea recoamda altceva, si chiar si considerabil mai scump tot nu prea. Cu un spate mat, cu Kit Kat as risca ca ar fi de 10. Designul in rest mie chiar im place, sunt adeptul liniilor drepte, camera desi in general buna la smartphone-urile Allview de data asta e peste asteptari, sunetul bun, deci chiar avem un telefon de top care face fata cu brio la orice comparatie cu flagshipuri de branduri mari. De la mine primeste un 9,8.
Bun review…Felicitari!…dar bun si terminalul cu toate astea ar fi fost utile foto cu blitz…sau poate nu ar fi stricat si ceva MACRO…zic si eu…:)
Multe macrouri gasesti in cele 279 de poze, si cateva si cu blitz, in rest e doar meritul lui ca n-are nevoie de blitz.
Pingback: P7 Xtreme de la Allview – primul octa-core cu camera rotativa in teste (review) | Z0ltan77
Pingback: Cel mai subtire si cel mai elegant Allview de pana acum – X2 Soul la teste (review) | Z0ltan77
Pingback: Testand probabil cel mai performant smartphone al momentului, LG G3 – review | Z0ltan77
Pingback: Ne pregatim de vacanta si ducem cu noi cateva gadgeturi | Z0ltan77
Pingback: Allview lanseaza X1 Xtreme mini, un smartphone mini insa la fel de puternic | Z0ltan77
Pingback: Primele impresii cu noul Moto X (editia 2014) | Z0ltan77
Pingback: Top 6 smartphone-uri testate de mine in 2014 | Z0ltan77
X1 Soul cu 999 lei! Ce se intampla ? pe allview.ro sunt reduse preturile la gana X. Sa fie o greseala?
Salut. Probabil prin Aprilie si in RO.
Pingback: Allview a prezentat in Barcelona noul sau flagship X2 Soul PRO – hands-on | Z0ltan77
Pingback: Un mini puternic de la Allview – X1 Soul Xtreme mini (review) | Z0ltan77
Pingback: Allview se pregateste de lansarea unui nou flagship din gama Xtreme si cu ocazia asta lanseaza si un concurs | Z0ltan77
Pingback: Hands-on Allview X2 Soul Xtreme | Z0ltan77
Pingback: Testand ”Monstrul” X2 Soul Xtreme de la Allview – review + concurs | Z0ltan77