Tableta Quad Core cu display spectaculos, si procesor Intel ,Viva i 10G de la Allview la teste – review


IMG_5537               Brasovenii de la Allview au lansat Viva i10G la inceputul lui iulie, si ce am remarcat din specificatii inca din comunicatul de presa pe langa procesorul Intel Atom™Z3735D Quad Core cu frecventa de 1,83 GHz, a fost rezolutia displayului, ca da la 10” chiar nu mai poti sub HD, ei bine ei a mers mai departe pana la 2048×1536 px,-eli rezolutie nemaiintalnita de mine la vre-un produs comercializat sub brand romanesc. Asa ca m-am bucurat cand  pe la sfarsitul lui iulie a ajuns la mine un exemplar pentru teste.

Si intradevar displayul e frumos, dar mereu cand aud de megarezolutii la display ma gnadesc imediat oare care parte nu va face fata? Procesorul, bateria? Ambele?

In cazul lui Viva i10G procesorul dupa sepcifcatii n-ar trebui sa fie pus in dificultate la fel si bateria de 8.000 mAh-eri pare destul de solida, dar sa vedem cum se descurca in folosirea de zi cu zi.

 

IMG_5542IMG_5546Constructie si design: Nu te surprinde cu nimic, nici cu bine nici cu rau, un design destul de comun, materiale in regula dar nimic premium, plastic alb in fata si lateral si aluminiu in spate, Nu e foarte gros, nici foate subtire cu a ei 9,25 mm-i se incadreaza in media tabletelor de 10”. Nici foarte usor nu e 588,7 g-e va trebui sa tii in mana.

IMG_5543Cum o tii ”landscape” in mana cu displayul in fata pe muchia dreapta nu gasim nimic, sus din stanga inspre dreapta avem butonul On/Off , butoanele de volum si butonul Home.

Pe partea stanga (de jos in sus)  avem intrarea de jack pentru casti, portul microUSB, locul pentru micro SD, microfonul si locul pentru SIM. Chiar in colt avem camera de 5 Mpx-eli. Pe spate avem doar in mijloc sigla Allview jos, sigla intel inside si cele 2 fante de difuzor.

IMG_5539Display si sunet: Dispalyul de 9,7” e una din punctele forte al acestei tablete, si nu intamplator, e un un LCD IPS de mare rezolutie 2048×1536 px,-eli, sigur capacitiv si multitouch. Avem culori saturate dar naturale, un contrast si luminozitate buna. Parca nu exceleaza la luminozitate, dar aceste tablete de dimensiuni mari preponderent le folosim indoor, asa ca nu e o problema, inauntru chiar si in incapere luminoasa il foloseam la 75% luminozitate.

E perfect pentru a urmari un videoclip, un filmulet scurt, sau fotografiile din calatorii. Sigur si browsingul si  cititul de articole e comod pe asa ecran.

Sunetul e destul de puternic in special daca nu acoperi fantele de difuzor cum o tii cu mana, se putea gasi formule mai fericite cred, nu exceleaza prin calitate deci merita sa cuplezi niste casti mai bunicele.

 

Camera foto/video: Viva i 10G are o  camera principala de 5 Mpx-eli se descurca in caz de urgenta poti face o poza cu el si sa-i trimiti cuiva pe mail, sunt sanse sa recunoasca ce ai pozat. Are si o camera frontala de 2 Mpx-eli suficienta pentru videochat.

Cam asa iese o fotografie cu camera principala in conditii optima de lumina. Clar nu voi fotografia nici in continuare cu camera de la tableta.

JpegScreenshot_2014-08-20-17-50-36Hardware-ul, Sistemul de operare si aplicatiile: Cum am zis si la inceputul articolului am avut o oarecare temere ca aceasta rezolutie mare a displayului va afecta viteza, dar procesorul Intel Atom™Z3735D Quad Core cu frecventa de 1,83 GHz ajutat de GPU-ul INTEL HD Graphics face fata cu brio acestei provocari. Ajuta la asta si cei 2 Gb RAM, care in general sunt suficienti. Din pacate la SO primi doar un Android 4.2.2, ar fi mers un Kit Kat, sper sa nu dureze mult pana ajunge acest update.

Deci cum am spus tableta se misca excelent in meniuri si aplicatii si la jocurile pretentioase.

Am rulat benchmarkurile obisnuite si am masurat 13.786 in batranul Quadrant, 27. 824 in Antutu, 13.897 in 3D Mark Ice Storm Unlimited si 746 cu 1979 in Geekbench 3, valori bune.

N-am intalnit incompatibilitati si cele 10 browsere instalate rulau fara probleme si foarte smooth, iar spatiul de 32 Gb pentru aplicatii e suficient pentru majoritatea utilizatorilor, daca totusi nu au posibilitatea de a extinde cu micro SD de pana la 64 Gb.

Singura neplacere era ca WiFi-ul dupa ce se deconecta (foarte bine sa economiseasca energie) dura ceva pana sa se conecteze din nou, deseori neavand rabdare sa astept dupa el il conectam eu manual.

IMG_5543Conectivitate: GSM/EDGE, HSPA+ (cu 21 Mbit/s DL &5.76Mbit/s UL)  Wirless: 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 3.0, Micro USB, conector casti 3.5mm, GPS cu GLONASS si A-GPS, micro SD (pana la 64 Gb)

Autonomie:  Avem  o baterie de 8.000 mAh-eri Li-Polymer pe care il incarcam peste 4 ore si tine un pic peste 5 ore. Se pare ca hardware-ul puternic si displayul cu rezolutie ridicata consuma mult de tot. Acum de obicei aceste tablete fiind mai mari nu le caram chiar peste tot cu noi, in general e o priza prin apropiere unde folosim preponderent, si sigur moderat poti folosi si o zi intreaga, eu navigand intens am reusit sa-l descarc in jur de 5 ore, cateodata ma tinea si 7-8 ore folosit mai moderat. In orice caz cam la asta te poti astepta deci cand vezi 8.000 de mAh0eri vezi si ce hardware are de alimentat.

Concluzii: Pentru 979,99 de RON primim o tableta completa cu de toate, 3G, GPS, dispaly frumos, dar sigur avem si cateva lucruri care ar putea fi mai bune, se incalzeste destul de tare, WiFi-ul revine destul de greu, si bateria nu tine chiar foarte mult

+ uri:

– displayul cu rezolutie foarte buna

– viteza foarte buna

– conectivitate buna: 3G, GPS

– uri:

– se incalzeste destul de tare

– bateria in ciuda capacitatii foarte mari nu tine prea mult

– deocamdata doar cu Android 4.2.2

Tableta Viva i 10G nu m-a dezamagit, e ideal pentru multimedia si folosit prin casa, cu mici neajunsuri cu tot primeste un 8 de la mine.

 

 

 

 

 

 

One response to “Tableta Quad Core cu display spectaculos, si procesor Intel ,Viva i 10G de la Allview la teste – review

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.