Miele lanseaza in premiera un aspirator robot: Scout RX1 este dotat cu cel mai performant sistem de navigatie


Scout RX1_1             Miele, compania numarul unu in productia de echipamente electrocasnice premium la nivel mondial, lanseaza pe piata din Romania aspiratorul robot cu vacuum Scout RX1. Acesta este primul dispozitiv-robot de curatare din portofoliul Miele si se diferentiaza prin tehnologia inteligenta incorporata, sistemul „Smart Navigation”, cele mai bune performante de curatare, autonomia indelungata a bateriei si designul slim, care permite curatarea zonelor greu accesibile.

Primul aspirator robot Miele este disponibil pentru consumatorii romani in showroom-ul Miele situat in cladirea City Gate din Bucuresti si la partenerii Miele din intreaga tara, incepand cu luna august.

Scout RX1 a fost lansat la nivel european in aceasta primavara. In cele aproximativ sase luni pe piata, Scout RX1 a inregistrat vanzari record, depasind asteptarile initiale. „Dealerii si utilizatorii finali au apreciat sistemul de navigatie excelent, performanta curateniei si puterea bateriei reincarcabile, precum si designul elegant si manopera de calitate specifice brandului Miele,” declara Loredana Butnaru, Sales Manager, Miele Romania.Scout RX1_2Scout RX1_3

„Ne asteptam ca Scout RX1 sa aiba vanzari la fel de bune si in Romania, avand in vedere si faptul ca gama de aspiratoare reprezinta categoria de produse cu cele mai mari vanzari pe plan local din punct de vedere al volumului.”

 

„Smart Navigation” genereaza harta virtuala a suprafetei de curatat

Printre performantele noului dispozitiv inteligent de curatare de la Miele se remarca sistemul „Smart Navigation”. Aceasta tehnologie permite aspiratorului robot sa genereze o harta virtuala a suprafetei de curatat, iar functiile si senzorii incorporati de acest sistem de navigatie ajuta la obtinerea unei curatari impecabile si rapide a intregii case, indiferent de textura suprafetelor aspirate.

„Smart Navigation” este disponibil in aceasta forma exclusiv pentru aspiratoarele Miele si are o serie de caracteristici inovative, printre care:

  • Senzorul giroscopic masoara si inregistreaza miscarile de intoarcere ale aspiratorului;
  • Camera digitala integrata in carcasa superioara scaneaza, de mai multe ori pe minut, suprafata incaperii, asigurand astfel o curatare perfecta a acesteia, chiar si in spatiile greu accesibile;
  • Sapte senzori infrarosu ce scaneaza la 180 de grade identifica mobilierul si obiectele uitate pe podea si protejeaza impotriva unei eventuale loviri a aspiratorului de acestea;
  • Trei senzori infrarosu amplasati sub unitate ii ofera capacitatea de a sesiza apropierea unei margini a suprafetei aspirate si de a evita-o, Scout RX1 avand capacitatea de a recrea in timp real o noua ruta.

Sistemul Triple Cleaning

Utilizatorii Miele beneficiaza in premiera, aproape fara efort propriu, de o curatare inteligenta si eficienta garantata de sistemul „Triple Cleaning”, conceput exclusiv pentru aspiratorul robot cu vacuum. Scout RX1 ajunge in zonele dificil de curatat, precum colturile camerelor sau de-a lungul peretilor, cu ajutorul a doua perii rotative lungi. Acestea dirijeaza particulele aspirate spre centrul unitatii, de unde particulele mari sunt preluate si inmagazinate intr-un recipient detasabil, in timp ce praful fin este transportat intr-o cutie dedicata. Aceasta are o capacitate de 0,6 litri si poate fi indepartata printr-o simpla apasare de buton. Aerul din camera este improspatat continuu cu ajutorul filtrului AirClean.

Optiuni multiple pentru programarea sesiunilor de curatare

Patru programe de curatare specifice Scout RX1 garanteaza maximum de eficienta. In programul „Auto”, dispozitivul curata intreaga incapere. „Spot” este dedicat aspirarii unei zone definite de pana la 1,80 de metri patrati si este recomandat pentru a curata, de exemplu, covorul pe care este amplasata masa din dining room. Prin selectarea programului „Corner”, spatiile greu accesibile, cum este cazul colturilor, sunt curatate in profunzime in cel mai eficient mod. Pentru o curatare rapida, Miele a dezvoltat programul „Turbo”, in cadrul caruia aspiratorul robot parcurge intreaga suprafata urmand un traseu alcatuit din linii drepte, despartite de spatii mai mari. „Turbo” ofera o curatenie mai minutioasa decat programul „Auto”, intr-un interval de timp redus la jumatate.

Cel mai eficient mix autonomie/ durata de viata a bateriei

Cu un ciclu complet al bateriei, Scout RX1 curata in 120 de minute o suprafata de pana la 150 de metri patrati. Pentru suprafete mai mari, aspiratorul se reintoarce automat la sursa de electricitate pentru reincarcarea bateriei si in aproximativ doua ore reia programul de curatenie din punctul in care s-a oprit anterior. Chiar si dupa 300 de cicluri de reincarcare, bateria cu polimeri de litiu-ion aflata in dotarea Scout RX1 va functiona la aceiasi parametrii ca la prima utilizare. Aceasta are o durata de viata de trei ori mai mare decat a acumulatorilor reincarcabili obisnuiti. Cu aceste particularitati: autonomia si durata de viata a bateriei, aspiratorul Miele este un etalon pe piata internationala a dispozitivelor de curatare robot cu vacuum.

Flexibilitate crescuta de miscare

Cu cea mai buna tractiune indiferent de textura suprafetei de aspirat, datorita tehnologiei inteligente pe care o incorporeaza, Scout RX1 poate sesiza si diferente de inaltime de pana la 2 centimetri. Aceasta capacitate ii permite o flexibilitate crescuta de miscare, putand sa treaca usor peste pragul usilor si sa continue neintrerupt curatarea covoarelor odata ce le intalneste. Utilizatorii pot marca cu o banda magnetica suprafetele pe care nu doresc ca Scout RX1 sa le aspire.

Sesiunile de aspirare pot fi initiate cu ajutorul unei telecomenzi sau pot fi programate in avans, prin simpla predefinire a timpului de start si finish.

Design elegant

Designul aspiratorului robot Miele este caracterizat de eleganta liniilor si calitatea superioara a manoperei. Caracterele albe pe fundal negru afisate pe display sunt usor lizibile si sunt de asemenea in armonie cu designul nobil al noii game de produse Miele.

Dimensiunile reduse ale dispozitivului: 2,9 kilograme, inaltimea de numai 89 de milimetri si diametrul de 350 de milimetri, ajuta la sporirea performatelor de curatare chiar si in zonele mai greu accesibile, precum colturile incaperilor, pragurile usilor, dedesubtul obiectelor joase de mobilier.

BUCURESTI, 27 august 2014 – Miele Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.