Allview City Plus – review


IMG_8373             Brasovenii de la Allview au anuntat acest model pe la sfarsitul lui august, si el a si sosit la mine de vreo 3 saptamani, asa ca a sosit timpul sa concluzionam cum e una din cele mai ieftine tablete de 7” de pe piata. Este o concurenta acerba in segmentul asta de  tablete intre 100 – 150 de euro, si de cand se gasesc si tablete de la branduri consacrate la doar 700 de RON,  nu e usor. Cu toate astea saptamanal apare o tableta noua, si lunar cate un brand nou, Tableta City Plus e un un upgrade al lui Allview Speed City si e  disponibil la doar 439,99 RON aici, si de banutii astia poti avea o tableta dual-core de 7” cu display IPS, cu 512 RAM si 8 Gb memorie pentru aplicatii si fisiere multimedia. Specificatiile complete le gasiti aici.

Pana aici toate bune si frumoase, dar sa vedem cum se prezinta in viata de zi cu zi.

IMG_8061Constructie si design: In cutie gasim doar incarcatorul, un cablu OTG (sa poti conecta un modem extern) si manualele. Tableta dupa ce il scoatem din cutie ne surprinde cu subtirimea. Are doar 7,9 mm grosime si 289 grame. Spatele e acoperit de aluminiu, e asamblat frumos si chiar ai senzatia de calitate. Pe spate in jos gasim fanta de difuzor, lateral n-avem nici o tasta, in partea stanga avem lacasul de microSD. In partea de sus gasim o insertie neagra de palstic unde gasim din stanga spre dreapta butonul on/off, portul microUSB, microfonul, micro HDMI-ul jackul pentru casti si butonul home. La capitolul asta e de bine.

IMG_8056Display si sunet: dislayul e important, chiar cel mai important aspect la o tableta. Asa ca te bucuri cand vezi ca de banutii astia primesti un isplay IPS, chiar si daca rezolutia nu e foarte mare 1024 x 600. Dar acest IPS nu m-a impresionat, daca nu scria la specificatii nu ghiceam ca-i IPS, E destul de palid, poti mari luminozitatea, dar contrastul tot slabut ramane, Culorile sunt naturale, nici unghiurile de vizulaizare nu-s rele.

Sunetul e conform asteptarilor, nu iese in evidenta cu nimic, recomand casti.

IMG_8063Hardware-ul, Sistemul de operare si aplicatiile: Tableta City Plus e un Dual-core cu procesor ARM Cortex A9 tactat la 1,5 GHz, si ajutat de un GPU Mali 400 MP, vine cu 512 Mb RAM, care deja e cam putin in a doua jumatate a lui 2013, are si 8 GB memorie flash, care se poate extinde cu micro SD de pana la 32 Gb.

In aplicatii se misca bine, memoria RAM totusi e putina, incompatibilitati grave n-am gasit, 1-2 aplicatii n-au mers doar si dintre browsere Chrome-ul, dar aici avem din ce alege, multe chiar mai bune. In benchmarkuri am masurat: Quadrant 3104, Antutu 12814, Geekbench 523, 3D Mark Ice Storm 1924. Vine Cu Android 4.1.1 usor personalizat, si cu cateva aplicatii utile (Bitdefender, ES File Explorer, HDMI Switch, Stunnel, Hi-Q Mp3 Recorder, OfficeSuite si altele)

Camera foto are doar frontala, una de 0,3 Mpx, decizie inteleapta, chiar nu prea vad sensul unei de 2-3 Mpx in spate, care oricum numai poze de calitate n-ar face.IMG_8062

Conectivitate: Avem WiFi 802.11 b/g/n, 3G prin modem extern, de altfel primim si cablul OTG pentru el si e compatibil cu urmatoarele modemuri :ZTE MF110, Huawei E180, ZTE MF190, Huawei E173s-1, Huawei E261, Huawei E3131, Huawei E190, Huawei E169, Allview MA110, Huawei E352, Huawei E122, ZTE MF662, ZTE MF691, avem microSD, micro HDMI, n-avem GPS.

Autonomie: Aici pica deobicei multe tablete ”autohtone”, nici City Plus nu exceleaza, vine cu o baterie de 3000 mAh, promitand 4 ore de functionare continua, si e cam pe acolo, nici nu ma asteptam la mai mult la asa design slim.

Concluzii: Nu ne putem simti inselati, pentru cei 439,99 de RON primim ceea ce platim, tableta arata bine, cu materiale bune, design slim, display-ul nu exceleaza, viteza de lucru e una buna, sigur ne-ar place sa aiba si GPS si bateria mai buna, dar astea costa.

+ uri:

– design slim

– pret bun

– uri:

– display cu contrast mai slab

– baterie nu foarte mare

– lipsa GPS

Una peste alta e un upgrade fata de Allview Speed City, la un pret corect, si primeste un 8 de la mine, apreciind design-ul slim si viteza buna.

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.