Ericsson redefineste piata de small cells cu Radio Dot System


Ericsson Radio Dot System

  • Ericsson Radio Dot System este un port de acces radio de tip small cells care se va integra perfect in marile retele mobile din cladiri pentru a furniza acoperire de voce si broadband de cea mai buna calitate
  • Elegant si portabil, Ericsson Radio Dot System ocupa putin spatiu si are capacitatea de a imbunatati experienta utilizatorilor conectati la o retea wireless de interior
  • Solutia are la baza 14 patente detinute de Ericsson

Ericsson lanseaza Ericsson Radio Dot System, un port de acces radio inovator, de mici dimensiuni, care poate furniza acoperire de retea de inalta calitate pentru o intreaga cladire. Acesta se poate integra direct in infrastructura deja existenta pentru imbunatati experienta utilizatorilor cu serviciile de voce si broadband.radio

De obicei, o cladire de birouri reprezinta o provocare pentru operatorii telecom din punct de vedere al complexitatii, scalabilitatii si continuitatii serviciilor de broadband si voce. Solutiile actuale destinate cladirilor sunt construite in principal pentru a furniza acoperire de voce si nu reusesc sa satisfaca cererea tot mai mare pentru un trafic crescut de broadband. Astfel, acoperirea intregii cladiri poate fi problematica din ratiuni de scalabilitate si costuri ridicate.

Ericsson Radio Dot System este compact si portabil. Dispozitivul cantareste 300 de grame si este rezultatul a doi ani de cercetare si dezvoltare, avand la baza 14 patente detinute de Ericsson. Inovatia pe care o aduce pe piata este dimensiunea, scalabilitatea si potentialul de evolutie, avand capacitatea de a livra acces broadband mobil utilizatorilor din cladiri medii sau mari si de a oferi operatorilor o solutie completa de acces pentru spatiile de birouri.

Portul se conecteaza prin cabluri LAN standard (categoria 5/6/7) la unitatile radio de interior ale statiilor de baza. Radio Dot System are comparabil aceleasi caracteristici ca statia de baza macro Ericsson. Instalarea si actualizarile sunt simple de facut, si includ marirea capacitatii si acoperirii. Astfel, experienta utilizatorului ramane la acelasi standard de calitate oriunde s-ar deplasa in cladire. Ericsson Radio Dot System poate fi integrat cu orice solutie din portofoliu Ericsson de suport Wi-fi pentru a beneficia de controlarea traficului de date in timp real si de cea mai buna experienta de utilizare, atat in retele Wi-fi, cat si in retele 3GPP.

„Cu Ericsson Radio Dot System am setat un nou standard in materie de acoperire broadband in cladiri”, a declarat Johan Wibergh, Director Ericsson Business Unit Networks. „Dot este solutia cea mai eficienta din punct de vedere al costurilor si adreseaza toate problemele pe care le-au avut clientii nostri pana acum in aceasta directie. Desi este atat de mic, poate dispune de capacitate nelimitata, este usor de instalat si se poate integra complet cu retelele mobile existente”, a mai adaugat acesta.

Produsul a captat deja interesul operatorilor din Statele Unite. „Small cells sunt o componenta importanta a proiectului AT&T pentru optimizarea retelei VIP deoarece ne dorim constant sa imbunatatim experienta utilizatorilor nostri de internet mobil”, a declarat Kris Rinne, Senior VP, Network and Product Planning, AT&T Services, Inc. „A livra o solutie care sa asigure o acoperire de calitate intr-o cladire poate fi problematica din punct de vedere tehnic si logistic. Solutia furnizata de Ericsson ofera companiei AT&T inca un instrument pentru trusa de echipamente de ultima generatie”, a mentionat Kris Rinne.

Produsul va deveni disponibil comercial la sfarsitul anului 2014.

26 Septembrie, Bucuresti – Ericsson Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.