Memo Pad HD7, tableta low-cost de la Asus. Ce pot oferi la doar 700 de RON? Asta-i segmentul unde se bat vreo 4-5 firme romanesti, cu chinezarii branduite la noi, unele mai reusite, altele mai putin.
Eu n-am avut ocazia sa testez primul Memo Pad de la Asus, am inteles ca n-a fost foarte reusit. Jucaria asta in schimb m-a lasat fara replica, va zic inca de acum ca e bestial. Desi din specificatii n-ai zice, e foarte asamanator cu restul tabletelor din acest segment, e un Quad-core 1.2 GHz Cortex-A7 cu 1 Gb RAM, nimic spectaculos, dar se misca mult peste categoria sa. E responsive, e sprinten e fara laguri, fara bug-uri.
Constructie si design: Memo Pad HD are un design clasic de tableta de 7”, usor grasut chiar, cu cei 10.8 mm, dar tineresc, gasesti in mai multe culori, eu am ales un verde tipator, sa nu le incurc cu cele de acasa. Dar n-aveam cum de cand il am doar pe ea butonez. In fata avem camera frontala de 1.2 MP si cam atat jos si sus margini negre mai late in lateral mai subtiri. In partea de sus avem portul microUSB, si jackul pentru casti, in partea stanga lacasul pentru microSD, in partea dreapta butonul on/off si cel de volum. Pe spate sus in mijloc avem camera principala de 5 Mpx-eli si jos fanta lunga de difuzor (am aflat si de ce-i asa lung ascunde un difuzor de calitate). Plasticul e de calitate, in spate lucios, e bine inchegat, nu scartaie.
Display si sunet: Alt aspect unde uti ca ai de a face co tableta de buget, e un IPS frumos de 7” cu rezolutie 800 x 1280 pixeli cu unghiuri large (170 grade) de vizualizare. Tehnologia IPS afiseaza culori vibrante, reproduse cu fidelitate. Ideal pentru browsing, vizualizare clipuri video sau jocuri. N-am avut nici o problema in a citi texte nici la lumina de afara. Singurul lucru ce lipseste e reglarea automata a luminozitatii, dar din fericire meniul rapid de setari e la indemana.
Sunetul, alt aspect de laudat la Memo Pad HD7, difuzoarele stereo imbunatatie prin tehnologia audio ASUS SonicMaster ofera sunet stereo de calitate. Se aude puternic, plin cu inalte si basi cum nu prea auzi nici la tabletele high-end. Buna treaba.
Hardware-ul, Sistemul de operare si aplicatiile:
Tableta Memo Pad Hd7 e pe arhitectura ARM Cortex A7, e Quad-core 1.2 GHz cu chipset MTK 8125 cu GPU PowerVR SGX 544MP, vine cu 1 Gb RAM si 16 Gb spatiu de stocare (e cam dublu fata de ce ofera altii in aceasta categorie) care se poate extinde cu inca 32 Gb cu microSD. In plus avem inca 16GB spatiu suplimentar in ASUS WebStorage, gratuit in primul an de la achizitie. Prin ASUS WebStorage Office, utilizatorii pot vizualiza, crea, edita si partaja online documentele Microsoft Office
Vine cu Android Jelly Bean 4.2.1 si se misca impecabil in aplicatii. Sigur am facut si testele obisnuite, unde a iesit bine: 3806 in Quadrant, 13009 in Anutu, 1310 in Geekbench2 si 3169 in 3D Mark, dar mult mai important e fluenta cu care ruleaza orice aplicatie, fara lag, fara blocaj, toate aplicatiile folosite de mine au rulat fara probleme, lucru ce ma bucura.
E usor personalizat, si e o personalizare reusita, care chiar iti usureaza munca, poti crea profiluri, ai un buchet generos de utilitare Asus, Asus Splendid, unde poti regla temperatura culorilor, AudioWizard pentru reglari referitoare la sunet si inca cateva. Jos lnaga butonul back ai un meniu rapid de multitask, poti deschide mai multe fereste mici in care sa-ti ruleze un calculator, sau email-ul sau ce doresti tu, peste aplicatia de baza care-i mare in spate. E chiar util.
Camera foto/video: Stiti ca nu sunt cel care face teste foto/video cu tablete, dar am auzit ca Memo Pad HD7 a primit o camera capabila de 5 Mpx-eli si am fost curios, l-am incercat si pot confirma ca da intradevar face poze OK pentru o tableta, are meniu bogat cu multe setari si efecte si la o adica inregistreaza si video la 720p.
Aici puteti vedea cele cateva poze facute cu ea
![]() |
Testing Asus Memo Pad HD7 |
Nu va obisnuiti cu aceasta rubrica, in general voi sari in continuare peste a testa camera foto la tablete, asta-i doar o exceptie 😉
Conectivitate: avem GPS, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, slot de card micor SD, deci cele importante si utile nu lipsesc, la senzori avem: accelerometer, gyro, compass, deci stam bine si la acest aspect.
Autonomie: Alt aspect unde e imbatabil. Doua zile tras de el destul de serios rezista bateria Li-Po (15 Wh), intre 9 si 10 ore de multimedia continuu, deci e mult peste asteptari. Intr-o singura zi am reusit sa-l descarc complet, dar m-am si ambitionat si am tras de el la greu. In conditii normale de utilizare te poti baza intre 2 si 3 zile, deci la un weekend la munte sau la mare poti uita linistiti acasa incarcatorul.
Concluzie: Da, se poate, da poti avea o tableta completa si fara bug-uri si la doar 700 de RON aici chiar de la un producator consacrat. Nu am gasit nici un motiv pentru a nu va recomanda fara ezitare aceasta tableta, categoric e ceamai buna tableta de sub 1.000 RON, si pana la Nexus 7 cea mai buna tableta de 7”.
+ uri:
– pretul mai mult decat accesibil
– displayul IPS frumos
– viteza
– autonomia
– uri
– nu se regleaza automat luminozitatea displayului
E una din putinele device-uri care primeste un 10 curat de la mine, si chiar si fara sa iau in considerare aspectul deloc de neglijat, pretul! Sigur unii s-ar putea lega ca nu le place plasticul lucios, sau ca ar putea fi un pic mai subtire, dar astea sunt chestii de gust si chiar putin conteaza, si chiar si ei vor uita sigur cand vor incepe sa butoneze. Asus a ridicat stacheta la tabletele de buget, atat de sus, incat mi-e greu sa cred ca cineva ar putea concura cu el la acest segment. Fugiti si puneti mana pe una pana se gaseste pe stoc.
Pingback: Asus Memo Pad FHD 10 – review | Z0ltan77
Pingback: Allview City Plus – review | Z0ltan77