Axis Open Day 2018 – un eveniment despre securitate inteligenta si implicatiile GDPR


Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, a organizat in Bucuresti, evenimentul sau anual de securitate. Aflat la cea de-a patra editie, acesta le ofera partenerilor companiei ocazia de a afla toate detaliile despre cele mai avansate solutii de securitate, precum si posibilitatea de a testa cele mai noi produse AXIS.

Avand ca tema principala noile reguli de protectie a datelor la nivel european (GDPR – General Data Protection Regulation), evenimentul a atras peste 150 de participanti. Acestia au putut astfel afla despre impactul noilor reglementari asupra sistemelor de supraveghere video, precum si despre masurile pe care trebuie sa le ia pentru a ramane in legalitate. Echipamentele de supraveghere video sunt folosite in general pentru a captura si inregistra imagini din care chipurile persoanelor pot fi recunoscute si, de aceea, cei care le folosesc administreaza in esenta date cu caracter personal. In consecinta, ei trebuie printre altele sa justifice necesitatea unor astfel de echipamente si a stocarii datelor video, sa ii informeze pe cei inregistrati despre existenta echipamentelor si sa le faciliteze accesul la inregistrari.

Axis Communications promoveaza utilizarea responsabila a solutiilor de securitate si, de aceea, a dorit sa se asigure ca partenerii sai sunt la curent si pregatiti pentru schimbarile legislative care urmeaza a fi implementate.

Un alt subiect de pe agenda de discutii a fost integrarea, caci sistemele moderne de securitate nu mai sunt doar de supraveghere sau doar de detectie, ci integreaza mai multe tipuri de echipamente si solutii si sunt astfel mai flexibile, mai eficiente si mai usor de implementat si folosit. In plus, de multe ori ele nici nu se mai rezuma doar la securitate, caci noile tehnologii au permis extinderea scenariilor de utilizare pentru camerele video de supraveghere cu conectare la retea. Astfel, a fost dezbatut subiectul solutiilor inteligente de analiza bazata pe imaginile furnizate de camerele de supraveghere – solutii tot mai avansate si tot mai utile in mediul retail pentru eficientizarea afacerii. Ele pot fi folosite pentru a culege date valoroase despre clienti si comportamentul lor, pe zone si intervale orare – date care pot fi folosite ulterior de manageri pentru a lua deciziile corecte, cu un impact pozitiv asupra vanzarilor. Si cu atentia indreptata tot catre mediul retail, au fost introduse in discutie solutiile audio IP si importanta lor in dezvoltarea afacerilor cu ajutorul noilor tehnologii inteligente, capabile sa stimuleze anumite reactii din partea clientilor. In combinatiile cu solutiile de analiza video, acestea pot fi utilizate cu succes pentru transmiterea de anunturi programate si ad-hoc sau pentru selectarea unui continut audio care sa stimuleze un anumit tip de comportament la nivelul clientilor. De altfel, Axis Communications chiar a demarat de curand o colaborare cu furnizori de continut audio pentru a explora aceasta zona mai putin cercetata pana acum.

De la retail inteligent pana la orase inteligente este un salt simplu, ce tine de amplitudine, tipurile de echipamente utilizate si scopurile implementarii. Si cum portofoliul de produse AXIS este conceput astfel incat sa acopere toate segmentele de piata, acest subiect nu putea lipsi din programul evenimentului. In aceasta categorie, compania poate furniza echipamente si solutii care sa satisfaca orice cerinta, de la simpla supraveghere video a zonelor aglomerate, pana la supraveghere in mijloacele de transport in comun, supravegherea zonelor industriale cu risc ridicat sau recunoasterea numerelor de inmatriculare in trafic si cai de acces.

25 Aprilie 2018, Bucuresti – Axis Communications

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.