Sharp deschide piata de purificatoare de aer cu tehnologia japoneza Plasmacluster


Purificatoarele de aer cu Plasmacluster sunt o premiera pentru piata din Romania, avand la baza o tehnologie de ultima ora dezvoltata in Japonia. In Romania, gama de purificatoare este pusa pe piata de Vestel Polonia, sucursala gigantului turc cu acelasi nume. “Testam piata din Romania, de ceva timp, cu cateva modele si am hotarat ca din acest an sa intram masiv pe segmentul purificatoarelor cu o gama de 10 modele. Spre exemplu, in Polonia, o piata la care ne putem raporta ca evaluare, vanzarile de astfel de echipamente au inceput timid acum cativa ani, iar in prezent acestea au crescut exponential, atingand un nivel de peste 25.000 unitati vandute anul trecut. Pe un model asemanator de evolutie, evaluam ca in urmatorii 5 ani putem ajunge si noi la acelasi nivel”,  declara Bogdan Pasat, reprezentantul Sharp Home Appliances,  Vestel.

Ce este Plasmacluster-ul si cum functioneaza pe purificatoarele de aer SHARP

Tehnologia de purificare implementata pe noile dispozitive seteaza o categorie noua de produse pe piata locala.  “Daca vorbim in general despre purificatoare de aer, este la indemana sa asimilam purificatoarele SHARP cu Plasmacluster acestei categorii. Dar nu este asa. Numele generic de <<purificator de aer>> poate genera confuzie. Astfel, trebuie explicat faptul ca aparatele SHARP realizeaza purificarea aerului prin ionizare direct in atmosfera incaperii in care sunt asezate, si nu in interiorul dispozitivului, asa cum se intampla in cazul altor aparate, pentru care producatorii precizeaza ca la baza au acelasi proces fizico-chimic”, explica Bogdan Pasat (foto).

Pe scurt, tehnologia Plasmacluster din interiorul unui purificator SHARP elibereaza in aer ioni pozitivi si negativi, in concentratii foarte mari. Ionii se ataseaza de toti poluantii din aer, extragand hidrogenul din acestia pentru a se echilibra. Astfel, poluantii sunt  neutralizati. Prin activarea si gestionarea acestui fenomen fizico-chimic purificatorul SHARP cu Plasmacluster devine extrem de eficient in combaterea particulelor de mucegai, praf, bacterii, virusi si mirosuri neplacute. “Un astfel de aparat nu ar trebui sa lipseasca din casele celor care se confrunta cu alergii sau care au probleme cu respiratia. De asemenea, un purificator cu Plasmacluster isi va dovedi eficienta maxima in casele fumatorilor sau posesorilor de animale, eliminand in totalitate acel miros remanent pe care il cunoastem cu totii in astfel de interioare. In plus, purificatoarele SHARP gestioneaza si nivelul de umiditate din incaperi, mentinand-l in parametrii ideali”, adauga Bogdan Pasat. O alta functie a echipamentelor de purificare cu Plasmacluster de la SHARP rezida in neutralizarea energiei electrostatice, care se acumuleaza in incaperi in timpul functionarii diverselor echipamente electronice.

Eu folosesc de mai bine de 2 ani un model anterior si a fost una din cele mai inspirate achizitii din ultimii ani, chiar nu mai am probleme de respiratie nici in perioada primaverii.

24 martie 2018, Bucuresti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.