VMware, NVIDIA si Google: Noul parteneriat va imbunatati experienta solutiilor cloud pe Chromebook


NV_GRID_GROUND_UP

Colaborarea dintre cei trei va permite implementarea unei experiente fluide pe Google Chromebook pentru orice aplicatie Windows

In cadrul evenimentului VMworld® 2014, VMware, NVIDIA si Google au anuntat un nou proiect ce va permite dezvoltarea unor sisteme virtuale performante cu grafica de inalta fidelitate. Aceste sisteme vor putea fi accesate de pe dispozitivele portabile Google Chromebook.

 

Solutia a fost prezentata in stadiul de demo tehnologic pentru a demonstra tehnologia VMware

Blast Performance impreuna cu tehnologia NVIDIA GRID™ vGPU™. Efortul celor trei parteneri va permite dezvoltarea unor sisteme virtuale cu performanta sporita, oferind astfel mai multe optiuni clientilor.

“Incercam sa depasim barierele tehnologice pentru adoptarea de sisteme virtuale si pentru a oferi noi posibilitati de transmitere prin cloud a aplicatiilor cu grafica detaliata,” declara Sanjay Poonen, vice-presedinte executiv si director general al diviziei End-User Computing, VMware. “Organizatiile de orice fel vor putea sa foloseaca infrastructura de mobile-cloud disponibila de la cei trei lideri ai industriei.”

 

Tehnologia NVIDIA GRID vGPU este cea mai buna solutie din industrie pentru partajarea resurselor de accelerare GPU intre multiple sisteme virtuale. Alaturi de tehnologia VMware Horizon disponibila in centrele de date, solutia propusa va optimiza aplicatiile grafice si utilizarea CPU-ului pentru a permite implementarea mai multor sisteme si aplicatii de pe un singur server.

 

Tehnologia VMware BLAST disponibila in centrele de date, alaturi de firmware-ul de pe

Chromebook va imbunatati calitatea experientei de folosire a utilizatorului si va extinde durata de viata a bateriei cu pâna la 50 de procente, gratie tehnologiilor de decodare ale procesorului NVIDIA® Tegra®.(1) Aplicatii precum Adobe Illustrator CC si Autodesk AutoCAD, dar si aplicatii pentru productivitate precum Microsoft Office vor fi redate intr-un mod fluid. Chromebook-urile bazate pe procesorul NVIDIA Tegra K1, precum Acer Chromebook 13, vor fi printre primele Chromebook-uri care vor folosi aceasta tehnologie.

 

“Aceasta colaborare va oferi clientilor performanta, stabilitatea si compatibilitatea oferita de unitatile de procesare vizuala NVIDIA, alaturi de flexibilitatea, mobilitatea si securitatea unui mediu virtual,” a declarat Jeff Brown, vice presedinte si director general al diviziei de solutii profesionale pentru business la NVIDIA.

Acer Chromebook 13 CB5-311_AcerWP_app-03

“Chromebooks au fost proiectate pentru a oferi o alternativa in solutionarea problemelor intâlnite la calculatoarele traditionale,” declara Caesar Sengupta, vice presedinte al managementului de produs la Google. “Suntem incântati de efectele acestei colaborari pentru clientii nostri. Credem ca in acest fel producatorii vor putea dezvolta modele 3D complexe si le vor putea partaja cu ingineri din intreaga lume, la fel precum medicii vor putea prezenta imagistica medicala fara a mai fi conditionati de prezenta unei statii de lucru.”

 

Disponibilitate

Utilizatorii care vor sa incerce produsele VMware impreuna cu NVIDIA GRID vGPU se pot inregistra pentru acces la adresa www.nvidia.com/grid-vmware-vgpu. Programul va fi disponibil pentru anumiti clienti NVIDIA si VMware in Q4 2014.

SAN FRANCISCO, 27 august, 2014 – NVidia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.