O noua campanie europeana majora: eSkills for jobs 2014


pressrel_63wpuymrqepbxfor6cpzrvpjComisia europeana a selectat organizatiile DIGITALEUROPE si European Schoolnet pentru a organiza Campania eSkills for jobs (Competente digitale pentru locuri de munca) in 2014. Scopul acesteia este de a evidentia necesitatea ca cetatenii europeni sa-si imbunatateasca aptitudinile de lucru cu tehnologia informatiei si comunicatiilor in cariera. Campania constituie un raspuns la cererea crescanda de specialisti cu competente digitale care nu este acoperita pentru moment, in ciuda nivelului ridicat al somajului in Europa.

Campania este organizata sub umbrela Marii Coalitii pentru locuri de munca bazate pe competente digitale (Grand Coalition for Digital jobs), lansata de Comisia europeana, un larg parteneriat pan-european menit sa contribuie la reducerea deficitului de cetateni europeni cu competente profesionale digitale si de a valorifica potentialul de creare de locuri de munca in sectorul ITC.

Obiectivul principal al campaniei va fi de a mari gradul de constientizare asupra oportunitatilor educationale, de training, de ocupare a locurilor de munca disponibile persoanelor cu competente digitale, cele care stiu sa utilizeze efectiv tehnologiile digitale.

Autoritatile publice, institutiile de invatamant, industria ITC vor colabora in organizarea de-a lungul acestui an a unui program amplu de evenimente si activitati dedicate oamenilor cu diverse niveluri de educatie si competente.

Campania este coordonata de DIGITALEUROPE si European Schoolnet in stransa colaborare cu sute de parteneri la nivel european, ce includ European Centre for Women and Technology, JA-YE, Telecentre Europe si numerosi parteneri de prim rang din industria IT.

Competentele digitale sunt esentiale pentru persoanele care lucreaza in intreprinderi mici si mijlocii, pentru tineri si someri aflati in cautare de locuri de munca. Ele sunt totodata vitale pentru corporatii care au nevoie de o forta de munca cu inalta calificare. Desi Europa se confrunta cu o criza economica prelungita, competentele digitale sunt mai necesare ca oricand pentru a revitaliza economia europeana. Oamenii cu competente digitale solide vor juca un rol fundamental in edificarea unui mediu inovativ si competitiv in Europa.

Pe parcursul anului 2014, campania eSkills for jobs se va derula in 30 de state europene. Ea va informa elevii si studentii, oamenii aflati in cautare de joburi, profesionistii din sectorul ITC si IMM-urile despre marea varietate de oportunitati pe care o prezinta locurile de munca bazate pe tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Una dintre primele activitati importante este Get Online Week, un eveniment european organizat de Telecentre Europe in perioada 24-30 martie, care isi propune sa aduca noi utilizatori online si sa imbunatateasca aptitudinile digitale pentru munca si viata.

In cadrul Campaniei eSkills for jobs sunt prevazute si doua evenimente majore legate de Presedintia Europeana detinuta de Grecia, in prima jumatate a anului, si Italia in a doua jumatate a anului.

Ca membra a organizatiei internationale DIGITALEUROPE, A.P.D.E.T.I.C coordoneaza in Romania activitatile Campaniei eSkills for jobs 2014.

In cadrul campaniei din acest an, A.P.D.E.T.I.C. isi propune sa organizeze, cu sprijinul partenerilor sai, o serie de activitati adresate cu prioritate tinerilor interesati de dezvoltarea de competente digitale si identificarea de oportunitati pentru cariere in sectorul IT, precum si IMM-urilor care doresc sa devina mai competitive prin utilizarea de noi aplicatii online in activitatea curenta.

Intre partenerii campaniei se numara Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Educatiei Nationale, Intel, IBM, HP, Microsoft, Maguay, Siveco, Omnilogic, Junior Achievement, BSA, Politia Romana, ANBPR, UPIR, ASER, Ateliere fara frontiere.

Ambasadorul eSkills for jobs 2014 in Romania este Varujan Pambuccian.
Conferinta de deschidere a campaniei va avea loc in data 12 martie 2014.

Bucuresti, 18 februarie 2014 A.P.D.E.T.I.C.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.