Profilul de consum al utilizatorilor de telefonie si internet din Romania


Infografic Veritel - profil consumatoriAutoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a actualizat pe Veritel.ro – aplicatia de comparare a ofertelor telecom – valorile care configureaza profilul utilizatorului ocazional, mediu si intensiv de servicii de telefonie mobila si internet pe mobil, pe baza celor mai recente date statistice colectate de Autoritate de la operatori in anul 2013.

Conform datelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobila si internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consuma lunar 100MB trafic de internet, trimite 60 de SMS-uri nationale (din care 57 in retea proprie si 3 in afara retelei) si vorbeste in medie 202 minute in retea (din care 201 catre mobil si 1 catre fix) si 30 de minute in afara retelei (din care 23 catre mobil si 7 catre fix).

Un utilizator ocazional de telefonie mobila si internet pe mobil consuma lunar 33MB trafic de internet, trimite 20 de SMS-uri nationale (din care 19 in retea proprie si 1 in afara retelei) si vorbeste in medie 67 de minute in retea (toate catre mobil) si 10 minute in afara retelei (din care 8 catre mobil si 2 catre fix).

Utilizatorul intensiv de telefonie mobila si internet pe mobil consuma lunar 300MB trafic de internet, trimite 180 de SMS-uri nationale (din care 171 in retea proprie si 9 in afara retelei) si vorbeste in medie 606 minute in retea (din care 603 catre mobil si 3 catre fix) si 90 de minute in afara retelei (din care 69 catre mobil si 21 catre fix).

Totodata, pe www.veritel.ro au fost actualizate si valorile de consum pentru utilizatorul ocazional, mediu si intensiv de telefonie fixa. Potrivit datelor statistice centralizate de ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie fixa vorbeste lunar 58 de minute in retea si 34 de minute in afara retelei.

„Aceste profiluri pre-stabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicatii electronice din Romania in primul semestru din 2013, au fost introduse in Veritel.ro pentru a usura configurarea ofertei cautate. Dar pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivita oferta telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel.ro isi pot configura ei insisi consumul mediu lunar, plecand sau nu de la aceste profiluri predefinite”, a declarat Eduard Lovin, Director Executiv Reglementare ANCOM.

Folosind aplicatia Veritel.ro utilizatorii pot afla in trei pasi simpli care sunt cele mai avantajoase oferte de telefonie si internet fix si mobil adaptate preferintelor proprii de consum: aleg categoria de servicii, introduc estimarile de consum si primesc o lista cu primele 25 de planuri tarifare in ordinea crescatoare a pretului. In momentul afisarii rezultatelor ei primesc si alte detalii relevante, precum durata minima a contractelor, penalitati in caz de reziliere sau informatii privind eventuale promotii.

Veritel.ro este un instrument independent si necomercial dezvoltat de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii in beneficiul utilizatorilor de servicii telecom din Romania. Cu ajutorul acestei aplicatii, cei interesati sa achizitioneze un serviciu de telefonie sau internet pot sa identifice din multitudinea de oferte disponibile pe piata pe cea care corespunde cel mai bine nevoilor lor. Accesul la aceasta aplicatie este gratuit si nu este conditionat in niciun fel, utilizatorii avand acces instant la toate ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicatii din Romania.

Aici puteti accesa infograficele Veritel.ro referitoare la profilurile de consum ale utilizatorilor de telefonie si internet din Romania.

18.02.2014, Bucuresti – ANCOM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.