Turoperatorul Cocktail Holidays lanseaza patru chartere speciale pentru Egipt, in aceasta iarna


            Cu o crestere spectaculoasa a numarului de turisti straini de la un an la altul, Egiptul urca si in topul preferintelor romanilor, pentru care iarna aceasta sunt disponibile cu 50% mai multe pachete de vacanta pentru relaxare la soare, ori circuite si croaziere, de la reluarea operarii pe charter in 2017, dupa o intrerupere de un an.

Declarata de Organizatia Natiunilor Unite pentru Turism Mondial (UNWTchO) destinatia turistica cu cea mai rapida crestere procentuala a numarului vizitatorilor de-a lungul anilor, tara isi revine treptat din punct de vedere turistic dupa Revolutia de Catifea si dupa ce mai multe atentate si doborarea unui avion cu turisti rusi au scazut dramatic vizitele strainilor. Numarul acestora a ajuns la 8,3 milioane in 2017 (cand valoarea totala a industriei a fost evaluata la 7,6 miliarde de dolari), de la 5,4 milioane in 2015, 4,8 milioane in 2014, fata de 14,7 milioane in 2010, anul anterior revolutiei, cand industria era evaluata la 12,5 miliarde de dolari.

In august 2018, oficialii egipteni anuntau ca numarul vizitatorilor inregistrati in prima jumatate a anului a crescut cu 41% fata de anul precedent, la aproximativ 5 milioane. Numarul vizitatorilor din Europa de Est a crescut cu 55% fata de 2017, la aproape 200.000 de persoane.

“Stabilitatea politica si rarirea atentatelor au readus increderea turistilor in destinatia foarte apreciata pentru scuba diving, circuite la piramide ori croaziere pe Nil. Noi am reluat operarea pe charter in 2017, cand aproximativ 1.600 de romani au petrecut o vacanta in Sharm el Sheikh, ori in circuite si croaziere pe Nil. Pentru 2018 estimam ca numarul lor va depasi 3.000. Autoritatile egiptene isi doresc cat mai multi turisti straini si sustin orice demers al unei agentii care face incoming. In plus, investesc. De-a lungul Nilului, in centrul orasului Cairo, planuiesc sa  construiasca cea mai inalta cladire a Africii, cu 70 de etaje, care va oferi o priveliste panoramica asupra fluviului. Aceasta investitie va face si mai tentante croazierele pe Nil”, declara Dan Goicea, managing partner Cocktail Holidays.

In parteneriat cu cea mai mare agentie de turism din Egipt, Cocktail Holidays lanseaza in premiera pentru piata romaneasca curse charter speciale Bucuresti – Cairo, Bucuresti – Luxor pentru Craciun si Revelion, dar si Bucuresti – Hurghada nu numai de sarbatori, ci si in prima saptamana din ianuarie.

De Craciun, vacanta cu zbor charter Bucuresti – Cairo cuprinde doua nopti de cazare in capitala Egiptului, o noapte cu trenul spre Aswan si trei nopti pe un vas de croaziera pe Nil. E un program in care turistii pot vizita cele mai importante obiective turistice ale Egiptului Antic, de la Piramidele din Giza, Memphis, Sakkara, Obeliscul si Gradina Botanica din Aswan pana la Templul Philae, Valea Regilor, Templele Luxor si Karnak.

De Revelion, zborul este direct intre Bucuresti si Luxor si turistii incep vacanta pe un vas de croaziera si o continua la Cairo, timp in care viziteaza cele mai renumite piramide si temple in Luxor si Cairo.

Alte trei programe de Craciun si Revelion ii duc pe turisti cu charterul la Cairo sau Luxor, pentru vizitarea piramidelor in prima parte a vacantei, urmata de un sejur de patru ori cinci nopti in Hurghada.

Sunt pachete cu toate taxele incluse, care pornesc de la 916 euro de persoana, si care le dau turistilor posibilitatea si sa stea la soare, si sa urmeze un circuit, fiecare putand sa fie si o vacanta separata.

Pe langa acestea, trei curse charter ii duc in vacanta in Hurghada si patru curse in Sharm el Sheikh de sarbatori si in prima parte a lunii ianuarie. Pachetele pentru vacante la soare in Egipt pornesc de la 431 de euro de persoana, cu toate taxele incluse. Dintre acestea, cele mai multe solicitari au fost pentru revelion in Sharm el Sheikh, pentru care in noiembrie mai sunt foarte putine locuri.   

“Noi oferim vacante in Egipt inca din 1993, cand fondatorul turoperatorului Cocktail Holidays, Adriana Goicea, a lansat primul charter in Egipt cu croaziera pe Nil. In anul in care implinim un sfert de veac de activitate in Romania ne-am gandit sa le oferim iubitorilor de Egipt vacante complexe”, precizeaza Dan Goicea.

Turoperatorul a ajuns la un volum de vanzari de 18 milioane de euro in 2017 si estimeaza o crestere de 15% in 2018. Charterele organizate anual duc turisti in Spania, Grecia, Turcia, Egipt, iar Sharm el Sheikh si Tenerife au fost destinatiile vedeta si in 2017, si sezonul 2018.

Despre cum ne-am distrat noi anul trecurt in Egipt cu Cocktai Holidays puteti citi aici.

Brandul Cocktail Holidays a aparut in urma cu 11 ani, compania care il detine, Prompt Service Travel Company, fiind infiintata in 1993. Compania si-a inceput activitatea oferind turistilor vacante cu zboruri charter, in prezent operand peste 25 de destinatii din Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi. Anual organizeaza circuite culturale, istorice, tematice, dar si vacante in destinatii exotice precum Sri Lanka, Thailanda, Brazilia.

5 Noiembrie 2018, Bucuresti – Cocktail Holidays

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.