Wineful se extinde in offline, printr-un concept Tapas & Wine in centrul Bucurestiului, in urma unei investitii de peste 130.000 de euro


La un an de la lansarea primului si singurului abonament la vinuri alese de somelieri, Wineful.ro este extins si in offline prin deschiderea wine bar-ului Wineful – Tapas & Wine, pozitionat in Centrul Bucurestiului, in care s-a investit peste 130.000 de euro. Locatia are o capacitate de 42 de locuri, sezut, in interior, si respectiv o terasa de aproximativ 10-12 persoane.

 

In bar sunt disponibile 80% vinuri romanesti si restul internationale, dar si cocktail-uri cu vin care vor fi pregatite de specialisti cu experienta in somelarie si bartending, majoritatea avand diplome WSET si cursuri de barista si bartending.

Meniul contine produse si preparate traditionale ce sunt asociate bauturilor, produse realizate in Romania si in strainatate de micii producatori de alimente BIO. Tot BIO sunt si paiele, paharele de cafea TO GO si sacii de gunoi, pentru ca fondatorii si-au propus sa promoveze un mod de viata responsabil si sustenabil. Cartile, ghidurile, hartile aflate in bar ii vor introduce pe cei care ii trec pragul in lumea vinurilor alese de somelieri si ii vor ajuta sa afle informatii despre cramele de unde provin. Amenajarea spatiului a fost realizata de Pick Two Studio, echipa care s-a ocupat si de designul unor locatii precum Stadio, NOR, Bistro Cismigiu sau Livada din Cluj.

 

“Incercam sa ne indepartam de evenimentele si degustarile clasice, specifice wine bar-urilor, motiv pentru care vom avea evenimente cu trupe live, dj, evenimente de degustare adaptate publicului nostru, pe un format mult mai relaxat decat al celor clasice. In primavara vom gazdui principalele evenimente de degustare de vin si preparate gourmet din cadrul Sezonului Romania-Franta 2019, <Wineful, l’art de boire – serie de serate de degustare>”, declara Elena Oglinda, CEO Wineful Taps & Wine.

Proiectul pornit ca un magazin de cadouri cu vin, fondat de somelierul Elena Oglinda, dezvoltat ulterior ca un abonament la vinuri, prin aportul V7 Capital, fondul de investitii in start-upuri al fondatorilor 7card, Andrei Cretu si Iulian Circiumaru, merge in offline catre comunitatea wineful.ro, cu scopul de a face vinurile romanesti cunoscute si de a oferi acces abonatilor la vinuri ce nu se gasesc in magazine. Pe parcursul ultimului an, pe wineful.ro s-au comercializat peste 10.000 de sticle de vin, soiurile preferate de consumatori fiind feteasca neagra si tamaioasa romaneasca, respectiv merlot.

“Ne dorim sa educam publicul sa consume un vin de calitate. Mai mult, ne-am propus sa ajutam cramele din Romania sa ajunga la un public la care nu au acces in mod curent”, declara Andrei Cretu, co-fondator 7card si V7 Capital, fondul de investitii care sustine wineful.ro si Wineful Tapas & Wine.

Alaturi de Elena Oglinda, Andrei Cretu si Iulian Circiumaru, ceilalti investitori ai Wineful Tapas & Wine sunt Catalin Ivascu, co-fondator 7card si Dan Moraru, Marketing Manager 7card. In primul an de activitate, investotorii estimeaza ca vor ajunge la o cifra de afaceri de 150.000 euro, iar recuperarea investitiei se va face in aproximativ 2 ani.

4 Noiembrie, Bucuresti

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.