Ericsson anunta un parteneriat cu Philips: Broadband mobil cu ajutorul corpurilor inteligente de iluminat stradal


DSC01419Ericsson  si Royal Philips  au lansat un model inovator de iluminat stradal cu LED. Parteneriatul contribuie la rezolvarea a doua mari probleme cu care se confrunta orasele cu bugete limitate: posibilitatea de a oferi locuitorilor retele performante in zonele urbane aglomerate si iluminat stradal de calitate si eficient energetic.

Avand in vedere ca numarul locuitorilor din orase creste cu 7.500 de persoane pe ora, iar traficul de date mobile va creste de 10 ori pana in 2019, exista o nevoie tot mai mare pentru conexiuni de broadband mobil de calitate in orase. In mod egal, nevoia pentru o infrastructura solida si servicii publice de calitate continua sa creasca, punand tot mai multa presiune pe resursele energetice ale oraselor. Sistemele de iluminat sunt responsabile pentru 19% din consumul global de electricitate, iar costurile legate de iluminatul stradal constituie pana la 50% din factura la electricitate a unui oras.DSC01424

Ericsson si Philips vor combina beneficiile legate de conectivitate si tehnologia LED intr-un model unic de corpuri de iluminat stradal. Acesta permite autoritatilor oraselor sa ofere spatiu operatorilor telecom in interiorul corpurilor de iluminat pentru infrastructuri de broadband mobil, astfel incat acestia sa-si poata imbunatati acoperirea pentru traficul de date.

„Modul nostru de trai este intr-o continua schimbare si necesita o performanta superioara a retelelor si a serviciilor”, a declarat Hans Vestberg, President and CEO, Ericsson. „Pana in 2019, preconizam ca vor exista 9,3 miliarde de abonamente la serviciile de telefonie mobila si 8 miliarde de abonamente pentru broadband mobil. De asemenea, majoritatea populatiei va locui in orase, astfel incat solutia pentru iluminat stradal inteligent va ajuta orasele si consumatorii sa se adapteze mai usor vietii intr-o Societate Permanent Conectata.”

„Acest model de corpuri inteligente de iluminat stradal demonstreaza capabilitatile sistemelor de iluminat dincolo de a fi doar o simpla sursa de lumina”, a mentionat Frans van Houten, President and CEO, Philips. „Iluminatul poate fi acum considerat un serviciu, adaptat nevoilor oraselor si permitand autoritatilor sa ofere locuitorilor un mediu urban mai conectat, mai sigur si eficient energetic, din punct de vedere al costurilor si al resurselor.”

Ericsson - ZeroSite 3Pentru a beneficia de acoperire si o capacitate optima a retelelor, operatorii mobili trebuie sa-si imbunatateasca si sa-si creasca numarul de celulele radio amplasate in zonele cu densitate mare a populatiei. Copurile inteligente de iluminat stradal „Zero Footprint Site” au fost construite pentru a incorpora produsele de tip small-cell de ultima generatie si pentru a oferi operatorilor posibilitati noi de a duce implementarea infrastructurilor de broadband mobil mai departe de zonele de montaj obisnuite – un element important pentru evolutia retelelor eterogene.

The Climate Group si Philips au desfasurat o serie de teste dedicate tehnologiei LED in 12 mari orase din lume si au descoperit ca LED-urile pot genera economii de 50 – 70% la energia electrica. Testele au aratat ca cetatenii prefera iluminatul stradal cu LED deoarece le ofera un grad mai mare de siguranta si vizibilitate datorita luminii albe a LED-urilor.

24 Februarie 2014, MWC Barcelona – Ericsson


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.