Intel Romania Software Development Center ofera 10 burse in valoare totala de 60.000 de lei pentru studentii de la facultatile tehnice


Burse Intel

  • Cele 10 burse sunt destinate studentilor din ciclul de licenta si se acorda pentru perioada februarie – iunie 2014
  • Studentii pot consulta lista de proiecte disponibile pe www.diplodocus.ro si pot aplica prin trimiterea CV-ului
  • In cadrul programului de burse, studentii vor beneficia de mentorat din partea inginerilor Intel Romania

Intel Romania Software Development Center ofera pentru anul universitar curent un numar de 10 burse studentilor la licenta de la universitatile tehnice din Bucuresti. Bursele vor fi acordate pe o perioada de 5 luni (februarie – iunie 2014) si se adreseaza studentilor care isi pregatesc lucrarea de licenta intr-unul din domeniile: Sisteme de Operare, Networking sau Perceptual Computing. In afara de suportul financiar, studentii vor beneficia de mentorat din partea inginerilor Intel Romania in dezvoltarea proiectului si de suport tehnologic in cadrul Intel sau a laboratorului de cercetare si dezvoltare Intel Student Open Lab gazduit de Facultatea de Automatica si Calculatoare.

“Anul acesta am suplimentat numarul burselor, ca urmare a rezultatelor pe care le-am avut cu prima serie de bursieri IRSDC, anul trecut. Ne dorim in continuare sa atragem cei mai pasionati si motivati studenti, pe care sa ii sprijinim sa acumuleze experienta, lucrand cu cele mai noi tehnologii Intel, sub indrumarea inginerilor nostri, la proiecte de cercetare si dezvoltare software relevante si cu aplicabilitate imediata. Practic, sustinem profesionalizarea la cel mai inalt nivel a viitorilor ingineri”, a declarat Monica Ene-Pietrosanu, Country Manager Intel Romania Software Development Center.

 

Anul trecut, Intel Romania Software Development Center a oferit burse in valoare de aproximativ 33.500 de lei pentru sustinerea studiilor de licenta.

 

Studentii UPB interesati sa obtina o bursa din partea Intel Romania, pot aplica pentru unul dintre proiectele anuntate pe www.diplodocus.ro, prin trimiterea CV-ului. Studentii selectati vor sustine interviuri cu profesori din universitatile tehnice si reprezentati ai Intel Romania Software Development Center, urmand ca lista bursierilor sa fie anuntata pe site-ul http://intel.pub.ro/. La un proiect pot colabora maxim doi studenti, sub indrumarea unei echipe mixte formate din unul sau doi ingineri IRSDC şi un cadru didactic din universitate. Inginerii Intel Romania vor evalua, de asemenea, rezultatele partiale şi vor ghida studentii pe toata durata proiectului.

 

Pe langa burse, Intel Romania Software Development Center anunta si patru stagii de practica pe o perioada de un an. Cele patru pozitii de internship se adreseaza studentilor din ciclul de licenta in an terminal, masteranzilor si doctoranzilor pasionati de programare in Linux, C sau C++.

 

Totodata, Intel deruleaza programe de internship pentru studentii din ani intermediari, pe perioada verii, in cadrul programului Intel Summer Experience.

 

Alaturi de programele de burse si internship, Intel organizeaza competitii studentesti de programare paralela si in domeniul Open Source, cursuri si workshop-uri cu studentii.

 

Recent, Intel a anuntat ca va oferi Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti un numar de 40 de placi de dezvoltare Galileo destinate cursurilor, laboratoarelor si dezvoltarii de proiecte de cercetare-dezvoltare software Open Source in domeniul universitar. UPB este una dintre primele 17 universitati la nivel global care vor beneficia de placa de dezvoltare Galileo ce utilizeaza Intel Quark, cel mai nou procesor Intel, pentru a-si dezvolta programa de studiu, dar si pentru a sustine studentii sa initieze proiecte de studiu individual.

BUCURESTI, Romania, 29 octombrie 2013 – Intel Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.