Ministerul Turismului din Israel: Tinta noastra pentru 2018 este sa atingem nivelul de 4 milioane de turisti


Peste 70.000 de turisti romani au vizitat Israelul in primele 9 luni ale anului, in crestere cu 38% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor inregistrate de Ministerul Turismului din Israel. Pana la finalul anului, Ministerul previzioneaza aproximativ 100.000 turisti romani in Israel si 4 milioane de turisti din toata lumea.

Scade focusul pe pelerinaje

Desi comunitatea crestina ramane majoritara in distributia religioasa a turistilor care ajung in Israel, atentia Ministerului Turismul din Israel s-a orientat in ultimii ani asupra turistilor care nu vin in pelerinaj sau exclusiv pentru locurile sfinte. Conform datelor din 2017, 56% dintre turistii care ajung in Israel sunt crestini, 22% evrei, 16% nu au afiliere religioasa si alte minoritati.

Locurile sfinte raman bonusul oricarei vacante in Israel, insa destinatia ofera si foarte multe experiente actuale: shopping, cina la restaurante de lux, cazarea in boutique hoteluri sau in hoteluri de brand etc. De altfel, si statisticile Ministerului Turismului din Israel reliefeaza faptul ca 26% dintre turistii care calatoresc in Israel ajung aici pentru calatorii si pentru explorat, in timp ce doar 19% vin aici pentru pelerinaje.

Portretul turistului care calatoreste in Israel

Conform datelor analizate, Israelul este o destinatie excelenta de cuplu sau de explorat in doi sau chiar single. Turistii sub 45 de ani detin majoritatea in randul celor care aleg sa calatoreasca in Israel. Destinatiile lor preferate raman Tel Aviv, Ierusalim si Marea Moarta. Cei mai multi turisti aleg sa calatoreasca in Israel primavara sau toamna, cele mai intense luni din punct de vedere turistic fiind mai, octombrie si noiembrie.

In medie, un turist cheltuie in Israel in jur de 150 de dolari pe zi. Cei care aleg sa calatoreasca in grupuri organizate cheltuie peste 230 dolari pe zi, iar cei care calatoresc individual cheltuie cel mai putin, in jur de 124 dolari pe zi.

Costul mediu total al unei vacante in Israel, incluzand cazarea, transportul, cumparaturi, mancare si bautura, este de 1.421 dolari. Din acestia, costul cazarii este de 630 dolari, costul transportului 242 dolari, cumparaturi 171 dolari, mancarea si bautura 213 dolari.

Romania, locul doi in regiune dupa Polonia

La nivel mondial, primele 5 nationalitati de turisti care calatoresc in Israel sunt din SUA, Franta, Rusia, Germania si UK. Dintre tarile din Centrul si Sud-Estul Europei, Polonia trimite cei mai multi turisti in Israel (peste 100.000 in 2018 in primele 9 luni ale anului), iar Romania se afla pe locul doi cu peste 70.000 de turisti in perioada ianuarie – septembrie 2018. Urmatoarele clasate sunt Cehia, Ungaria, Slovacia si Bulgaria. Cresterile de la an la an sunt de peste 30%.

Peste 60 de zboruri saptamanale catre Israel

Patru companii aeriene au zboruri directe de la Bucuresti la Tel Aviv. In total, in fiecare saptamana, peste 40 de zboruri decoleaza de pe Aeroportul International Henri Coanda pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Preturile incep de la 38 euro / bilet si pasagerii au posibilitatea de a zbura cu companii low cost precum Wizz Air, smart cost precum Blue Air sau sa aleaga o companie de linie precum El Al sau Tarom. Zborul dureaza aproximativ 2,5 ore si este unul dintre cele mai scurte zboruri catre Orientul Mijlociu. Incepand cu data de 28 octombrie, 2 zboruri directe vor face legatura intre Bucuresti si Eilat, agentiile de turism rezervand deja bilete de grup pentru perioada de toamna / iarna.

6 orase din Romania au zboruri directe catre Israel

In ultimul an, companii precum Wizz Air si Blue Air au deschis zboruri directe din 5 orase din Romania spre Tel Aviv. Acestea sunt: Timisoara (3 zboruri pe saptamana), Craiova (2 zboruri pe saptamana), Iasi (3 zboruri pe saptamana), Cluj Napoca (3 zboruri pe saptamana) si Sibiu (2 zboruri pe saptamana).

In 2015, doar 23 de zboruri directe legau Tel Avivul de Bucuresti, ruta fiind operata in principal de companii de linie.

Investitii noi in infrastructura turistica

La finalul lunii septembrie a fost inaugurat un tren de mare viteza care leaga aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv de Ierusalim, parte dintr-un proiect de 2 miliarde de dolari. Calatoria dureaza o ora si jumatate si va usura accesul turistilor care isi doresc sa exploreze intr-un city break Tel Aviv si Ierusalim.

Despre Israel ca destinatie de vacanta pentru turistii romani

Israelul este o destinatie importanta de calatorie pentru turistii romani, apreciata pentru pelerinajele organizate aici. Incepand cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel si-a concentrat eforturile pe promovarea oraselor Tel Aviv si Ierusalim ca doua destinatii de city break intr-o singura vacanta, oferind experiente multiculturale, o viata de noapte intensa, delicii gastronomice si posibilitati pentru turismul de aventura. Peste 60 de zboruri saptamanale leaga acum Tel Aviv si Eilat de principalele aeroporturi din Romania – Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi si Sibiu (din luna iulie, 2018). Anul 2018 comparativ cu 2016 a inregistrat o crestere cu 152% a turistilor romani, iar perspectivele raman extrem de pozitive.

Daca vrei sa aflii mai multe despre Israel, sa-ti faci o imagine la ce sa te astepti si cateva tips & tricks gasesti aici.

10 Octombrie 2018, Bucuresti – Travel Communication

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.