Sony extinde seria de obiective G Master™ cu noul teleobiectiv superzoom de 100-400mm, cu montura E


Teleobiectivul FE F4.5–5.6 GM OSS de 100-400mm ofera o claritate remarcabia, AF rapid si un design compact

 

Sony lanseaza teleobiectivul cu cel mai mare zoom din gama de obiective cu montura E, FE F4.5–5.6 GM OSS de 100-400mm (modelul SEL100400GM).

 

Noul obiectiv full-frame mentine standardul de rezolutie setat de obiectivele din seria G Master™ de la Sony, oferind in acelasi timp capabilitati rapide si precise de focalizare automata, un design usor si portabil, dar si o varietate de functii profesionale si optiuni de personalizare. Este un instrument foto extrem de performant, fiind ideal atat pentru fotografii amatori, cat si pentru profesionisti, in special pentru cei specializati in fotografia sportiva sau de natura.

Design si performanta fara compromisuri

Noul model FE 100-400mm GM este un teleobiectiv cu super zoom care indeplineste cerintele exigente impuse de seria de obiective G Master de la Sony, oferind o claritate incredibila in orice unghi in timpul focalizarii si efecte frumoase de bokeh sau defocalizare a fundalului, redand cele mai mici detalii ale imaginilor imortalizate.

 

Design-ul este complex, fiind prevazut cu 22 elemente configurate in 16 grupuri diferite, inclusiv unul Super ED (dispersie extrem de scazuta) si doua elemente din stica ED, care ajuta la reducerea aberatiilor cromatice si obtinerea celei mai bune rezolutii. Obiectivul este prevazut cu un strat protector original Nano AR de la Sony, care este deosebit de util in fotografierea evenimentelor sportive sau in natura, deoarece reduce reflexiile nedorite.

 

Performanta AF

Pentru a tine pasul cu dinamismul actiunii, noul teleobiectiv FE 100-400mm GM cu superzoom dispune de o combinatie intre un motor dublu liniar si un mecanism Direct Drive SSM, care asigura o functionare precisa si silentioasa.

 

Sistemul dublu motorizat permite o focalizare extrem de rapida, pentru a imortaliza miscarile bruste, intalnite adesea in timpul evenimentelor sportive sau in natura, in timp ce functia de control al pozitionarii si noul algoritm AF se asigura ca subiectul este usor de gasit si focalizat. Se valorifica astfel nivelul de performanta maxima al functiei AF al noii camere foto α9.

 

Optiuni de personalizare extinse

Pentru a satisface exigentele si nevoile fotografilor, care doresc teleobiective mai usoare, mai mici si portabile, noul teleobiectiv FE 100-400mm GM cantareste doar 1.395 de grame, fiind cel mai usor din clasa sa si combinatia ideala pentru gama larga de camere compacte de la Sony.

 

Modelul este prevazut cu un inel de reglare a zoom-ului – o premiera pentru camerele α de la Sony – permitandu-i utilizatorului sa regleze nivelul fortei de rotatie din inel pentru a mari mai repede sau mai incet, in functie de stilul de fotografiere. De asemenea, teleobiectivul este dotat si cu un buton de blocare a focalizarii, care poate fi utilizat pentru multiple functii inclusiv selectarea modului de focalizare, selectia zonei AF sau populara optiune Eye AF lock.

 

Teleobiectivul este rezistent la praf si umezeala, fiind prevazut cu un strat protector de fluor pe lentila frontala, care ajuta la indepartarea mai usoara a prafului sau a amprentelor. De asemenea, vine cu un suport detasabil pentru trepied.

Fiabilitate si profesionalism in operare

Noul teleobiectiv FE 100-400mm GM dispune de stabilizare optica integrata a imaginii, astfel ca pot fi obtinute fotografii clare si in timpul fotografierii cu camera in mana. De asemenea, ofera o distanta minima de focalizare de doar 0,98 metri, fiind extrem de versatil pe teren, si o diafragma circulara cu 9 lamele care produce efecte bokeh omogene si frumoase.

Modelul FE 100-400mm GM este compatibil atat cu teleconvertoarele de

1.4x (modelul SEL14TC) si 2.0x (modelul SEL20TC), permitandu-le fotografilor si videografilor sa fotografieze pana la 800mm pe camerele full-frame si aproximativ 1200mm (35mm echivalent full-frame) pe camerele foto APS-C.

 

De asemenea, dispune de un capac de schimb pentru obiectiv (modelul ALC-SH151).

 

Preturi si disponibilitate

Noul teleobiectiv cu super zoom FE 100-400mm GM va fi disponibil in Europa incepand cu luna iulie 2017, la pretul de aproximativ 2.900 de euro.

27 aprilie 2017, Bucuresti – Sony Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.