Romania, Lisabona, Dubai si Sharm el Sheikh, cele mai cautate destinatii de 1 Mai la Cocktail Holidays


Litoralul, statiunile balneare si montane din Romania, Lisabona, Dubai si Sharm El Sheikh sunt cele mai cautate destinatii pentru vacanta de 1 Mai din oferta turoperatorul Cocktail Holidays, specializat in sejururi de tip charter, circuite si turism individual. Cererea pentru astfel de vacante este mai mare cu 10% fata de anul trecut, cand 1 Mai a coincis cu Pastele.

Pentru vacante in Romania turistii au platit intre 300 si 500 lei/persoana pentru doua nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 si 5 stele, care sunt preferate pentru calatoriile in Romania, si au putut fi achitate si cu vouchere de vacanta. In cazul city-break-urilor in strainatate, pachetele au pornit de la 499 de euro/persoana pentru trei nopti de cazare hoteluri de patru stele cu mic dejun, tur panoramic al orasului si toate taxele incluse. Pentru Sharm el Sheikh si Dubai, destinatii preferate pentru plaja, durata vacantei este de 8 zile si a costat de la 490 de euro/persoana, pe charter, cu all inclusive si toate taxele incluse.

„Destinatia Sharm El Sheikh a fost foarte cautata pentru vacanta de 1 Mai, dar si pentru cea de Paste. Sharm El Sheikh a revenit in oferta noastra dupa o absenta de doi ani, la cererea turistilor nostri, care sunt dornici de scufundari in Marea Rosie, dar si pentru relaxare in resorturi de patru si cinci stele”, declara Dan Goicea, manager Cocktail Holidays.

Cererea pentru vacante in Sharm el Sheikh a fost ridicata inca din perioada de Early Booking, in care turoperatorul a inregistrat, per ansamblu, o crestere de 20% fata de anul trecut. Dintre destinatiile verii, cele mai mari vanzari s-au inregistrat pentru vacante in Zakynthos, Creta (Chania), Kos, reluata in 2017 dupa o pauza de un an, cauzata de criza refugiatilor, si Tenerife. Cele mai vandute pachete turistice au fost sejururile pe charter, de sapte nopti cu demipensiune, la hoteluri de patru stele.

Pretul pentru un pachet in Grecia porneste de la 325 euro/persoana pentru un sejur de sapte nopti cu mic dejun, iar pentru un sejur de sapte nopti in Tenerife, de la 624 de euro/persoana. Turistii Cocktail Holidays au mai cumparat vacante in Croatia (de la 410 euro/persoana), Antalya si Bodrum (de la 520 euro/ persoana), Spania (de la 624 euro/persoana).

„O mare parte din turistii nostri s-au obisnuit sa-si achizitioneze vacanta din timp pentru a se asigura ca beneficiaza de cele mai bune preturi la hotelurile din destinatiile pe care si le doresc. In perioada de Early Booking vacantele in statiuni din Grecia si Spania s-au rezervat in proportie de 50%”, declara Dan Goicea, manager Cocktail Holidays.

Cea mai ieftina vacanta vanduta in perioada Early Booking a fost achizitionata in perioada Targului National de Turism al Romaniei, din luna februarie, cu 269 euro/persoana, cu toate taxele, pentru sapte nopti de cazare cu mic dejun la un hotel de doua stele in insula Corfu si zbor cu compania TAROM. La polul opus, cea mai scumpa vacanta vanduta de Cocktail Holidays a fost in valoare de 14. 0000 de euro, in Cipru, pentru luna august, unde o familie de cinci persoane a optat pentru cazarea la hotelul Four Seasons.

27 Aprilie, BucurestiPrompt Service Travel Company

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.