“Telekom Innovation Contest” anunta castigatorul pentru Romania


Olaf Lausen, Rtl&Cte and Luka Sucic, hubraum, presenting the winners              asiqo, dezvoltat de Lorand R. Minyo si Mircea Patachi, este ideea castigatoare la nivel national a “Telekom Innovation Contest”, o competitie dedicata in special studentilor si antreprenorilor cu idei de startup-uri.

 

Ideea castigatoare este o platforma care permite agentiilor de publicitate sa isi cunoasca audienta globala a reclamelor (ex: spoturi TV, afise, reclame in reviste, flyere sau publicitate in magazine). asiqo creeaza o punte de legatura intre audienta online si cea offline si permite publicitarilor sa isi cunoasca performanta reclamelor in timp real.

 

Dintre ideile inscrise de catre echipele din Romania, opt dintre cele mai promitatoare au fost prezentate in fata unui juriu format din reprezentanti ai Romtelecom, COSMOTE Romania si hub:raum Cracovia cu scopul de a gasi cea mai inovatoare solutie din Romania care va reprezenta tara la Champions Pitch, evenimentul final al concursului.

 

Asiquo presenting via Skype the winning ideaLa Champions Pitch din 27 iunie din Cracovia, Polonia, asiqo va concura cu echipe din Slovacia, Ungaria, Muntenegru, Macedonia, Cehia, Israel, Polonia, Croatia, Germania, Italia si Marea Britanie. Intre 23 si 26 iunie, Lorand R. Minyo si un membru al echipei se pot alatura celorlalti finalisti la programul Startup Training cu o durata de patru zile. Mai mult, echipa castigatoare va urca pe scena la “Noaptea Lunga a Startup-urilor” pe 6 septembrie, in Berlin, la care sunt asteptati pana la 6.000 de invitati.

 

Telekom Innovation Contest este organizat de Telekom Innovation Laboratories, hub:raum – programul de tip incubator al Deutsche Telekom – si Kitchen Budapest, precum si mai multe companii nationale din cadrul Deutsche Telekom. In Romania este coordonat la nivel national de Romtelecom si COSMOTE.

Echipe creative de studenti, antreprenori cu idei de startup-uri si startup-uri IT si-au putut inscrie ideile pe www.telekom-innovation-contest.comla urmatoarele categorii: “Cloud-Based Productivity”, “Future Media & Communication”, “Internet of Things”, “Cyber Security”, “Reality Data” si “Smart Energy”.

Premiile competitiei internationale includ posibilitatea de a negocia investitii de pana la 150.000 de euro, participarea la programe internationale destinate startup-urilor, pachete de servicii precum servere Amazon, dar si interactiunea cu experti din cadrul grupului international Deutsche Telekom.

30 mai 2014, Bucuresti – ROMTELECOM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.