RCS & RDS migreaza catre tehnologii superioare de 100Gbps pentru reteaua proprie de transport de date


Magazin Digi - Magheru              RCS & RDS anunta astazi, 24 decembrie 2015, finalizarea proiectului de modernizare a retelei nationale si internationale prin trecerea de la multiplu de 10Gbps la capacitati multiplu de 100Gbps. Astfel, au fost conectate cu ajutorul legaturilor multiple, redundante, de 100Gbps, cinci noduri importante ale retelei companiei: Bucuresti, Timisoara, Iasi, Oradea si Budapesta.

Aceasta implementare va imbunatati calitatea furnizarii serviciului, va mari capacitatea retelei si va asigura o crestere semnificativa a largimii de banda pentru a sustine serviciile ce solicita trafic intens si stabil pentru serviciile si aplicatiile de ultima generatie.

“Am dezvoltat de-a lungul anilor propria infrastructura de comunicatii pe suport de fibra optica la nivel national, investind semnificativ si permanent in cresterea serviciilor fixe si mobile, in retele si in tehnologii noi pentru a le oferi utilizatorilor nostri servicii de calitate. Flexibilitatea si performanta serviciilor oferite, acoperirea larga, precum si preturile avantajoase, adaptate puterii de cumparare din Romania, au facut ca serviciul de internet sa fie prezent in milioane de case din Romania. Vom continua aceasta strategie de a investi in solutii de viitor de calitate si accesibile, pentru a ne pastra titulatura de lideri in furnizarea serviciilor de comunicatii din Romania.” a declarat Valentin Popoviciu, vicepresedinte RCS & RDS.

Implementarea proiectului s-a desfasurat pe parcursul a jumatate de an si a necesitat investitii in tehnologie si echipamente in valoare de peste 2,2 milioane de euro si ii va permite operatorului sa asigure viteze de acces la internet de top in continuare.

“Cresterea utilizarii internetului, intensificarea consumului de continut video, dezvoltarea conceptului Internet of Things sunt doar cateva exemple care necesita permanent capacitati de transport sporite si adoptarea tehnologiilor noi atat in partea de retea care deserveste clientul final, cat si in cea “nevazuta” reprezentata de CORE NETWORK, coloana vertebrala a oricarei retele de telecomunicatii.” a adaugat Silviu Georgescu, director tehnic RCS & RDS.

RCS & RDS ofera in prezent cele mai rapide si stabile conexiuni la internet fix din Romania, la preturi cuprinse intre 29 lei/luna (TVA inclusa) si 55 lei/luna (TVA inclusa).

Calitatea serviciului de internet si a gradului de satisfactie al clientilor companiei au fost confirmate de rezultatele studiilor realizate cu ajutorul utilizatorilor serviciilor de internet fix. Premiile reprezinta recunoasterea eforturilor si experientei RCS & RDS in oferirea de servicii de calitate de care beneficiaza clientii sai, la costuri eficiente.

Conform Netograf.ro – aplicatia ANCOM pentru testarea si monitorizarea calitatii serviciului de internet fix, RCS & RDS se afla pe primul loc in topul furnizorilor de internet din Romania. Pozitia fruntasa in topul furnizorilor de internet este sustinuta si de participantii la studiul Trusted Brands (realizat de revista Reader’s Digest) care au considerat, pentru al noualea an consecutiv, ca RCS & RDS este cel mai de incredere furnizor de internet din Romania.

24 decembrie 2015, Bucuresti – RCS & RDS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.