ITU Telecom World 2015 accelereaza inovatia globala ICT pentru a ajuta la imbunatatirea vietii


DSC01441

Houlin Zhao, Secretar General ITU

Saptamana trecuta s-a desfasurat in frumoasa capitala  a Ungariei, in Budapesta, ITU Telecom World 2015, conferinta anuala ITU ( International Telecommunication Union) la care am participat si eu.

ITU Telecom World este o expozitie de solutii digitale, un forum pentru schimbul de cunostinte si un hub pentru relationarea si schimbul de informatii intre guverne, industrie – de la companii IC&T la IMM-uri  si afaceri noi – si mediul academic. Scopul sau este de a crea si sustine o platforma de unde ideile se nasc si evolueaza in solutii inovatoare care vor crea o lume mai buna, mai repede.

DSC01446DSC01478DSC01486Conferinta a fost deschisa de Houlin Zhao, Secretar General ITU, care a subliniat importanta inovatiei care are rolul de a imbunatatii vietile oamenilor de pe glob si importantaa ICT-ului in aceast proces, technologia putand ajuta in reducerea diferentelor intre tarile dezvoltate si cele in curs de dezvoltare.

A luat cuvant si Kerstin Günther, Managing Director Deutsche Telekom AG PAN-Net chair person of the Board Directors, Magyar Telekom care a subliniat ca Ungaria beneficieaza de o retea telecom de ultima generatie in mare parte IP deja.

Orbán Viktor, Primul Minsitru al Ungariei a subliniat ca Ungaria inca de la inceputuri a luat parte activ in dezvoltarea ICT-ului globa, a enumerat cativa dintre marii inovatori de origine maghiara, Puskás Tivadar, Neumann János, Gábor Dénes, Yedlik Anyos, Puskás Tivadar  si altii si in prezent e un exemplu bun cum tehmologia ICT imbunatateste viata omenilor zi de zi (Smart Cities, Digital Hungary) a sublniat ca ICT-ul e una din cele mai importante sectoare ale ecnomiei, 21-22 % din GDP porvenind din acest sectror. A promis ca pana in 2018 fiecare gospodarie ungureasca va fi conectata la retea broadband.

DSC01497Ceremonia de deschidere a avut si momente artisitice si proiectii 3D si cu o formatie spectaculoasa care a facut un show memorabil.

DSC01471DSC01475Si desigur la sfarsit fotografia de grup.

Evenimentul ITU Telecom World 2015 a fost o saptamana exceptionala a dialogului, forumurilor deschise si activitatilor interactive. Evenimentul a gazduit peste 4,000 participanti din 129 tari, facilitand intalnirea unor reprezentanti guvernamentali de nivel inalt, conducatori de companii leaderi in industria IT&C, de la firme mici si mijlocii la start up-uri, de la tari in curs de dezvoltare, la tari dezvoltate, cat si reprezentanti de organizatii internationalie, antreprenori, reprezentanti academici. Printre acestia au fost prezenti si peste 235 leaderi ICT din intreaga lume.

 

DSC01491

Am regasit aici sponsori si exponanti de top din intreaga lume incluzand Airtel, Alibaba, ATDI, China Mobile, China Telecom, China Unicom, Ericsson, Etisalat Nigeria, GEW Technologies, Fujitsu, Huawei, Intel, KT, LS telcom, Magyar Telekom, Microwave Vision Group, Rohde si Schwarz, Sonatel-Orange, TDIA, UPC si  ZTE.

Shiv K. Bakshsisi - Vice President Industry Relations Group Function Technology, Ericsson

Shiv K. Bakshsisi – Vice President Industry Relations Group Function Technology, Ericsson

Am participat la forumuri despre 5G, unde concluzia a fost ca 5G nu va fi doar o evolutie cum era 3G-ul si 4G-ul, 5G pare a fi mai degraba o revolutie si nu doar o noua frecventa radio.

Toti au subliniat ca spectrul e resursa cea mai valoroasa si e important sa-l folosim inteligent.

Dr Robert Pepper, Vice President, Global Technology Policy, Cisco Systems

Dr Robert Pepper, Vice President, Global Technology Policy, Cisco Systems

Dr Robert Pepper, Vice President, Global Technology Policy, Cisco Systems a subiniat ca e important sa schimbam total perceptia, pana acum am folosit technologia acolo unde am avut banda necesara, in cazul 5G-ului vom fi interconectati oriunde am afla, in casa, in masina in drum spre serviciu, miliarde de device-uri cu IP vor comunica intre ele cu latenta aproape zero.

Am avut ocazia sa port discutii interesante cu acesti oameni, colosi ai ITC-ului mondial la mesele de networking ce au urmat aceste paneluri.

Conferinta a fost alcatuit din elemente cheie precum:

  • Focus pe inovatia globala
  • ICT intelligent si dezvoltare sustenabila
  • Forumul si Summit-ul de Leadership
  • Dialog crucial
  • Competitia tinerilor inovatori

 

DSC01657Focus pe inovatia globala

Temele centrale ale evenimentului au fost accelerarea inovatiei si impactul social ca si cai prin care companiile mici si mijlocii contribuie la dezvoltarea globala.

Au fost prezenti  238 exponanti care si-au demonstrate inovatiile si talentul  – de la cele mai recunoscute branduri in tehnologie la start-up-uri sau firme mici si mijlocii.

S-au tinut sesiuni sponsorizate de catre  KT, GTI, China Mobile si TDIA, Japan’s MIAC, Huawei si Intel, acoperind arii diverse de la aplicatii facilitate prin  5G la TD-LTE, Viitorul potential al internetului obiectelor (IoT), etc.

Activitatile desfasurate au cuprins ceremonia de deschidere, pranzul leader-ilor, receptia de primire, pranzul panel al Africii Inteligente, etc.

DSC01689DSC01688DSC01687

Competitia tinerilor inovatori

Competitia inspirationala a tinerilor inovatori s-a prezentat cu tehnologiile apartinand castigatorilor acestor competitii, a cautat si discutat idei si au facut parte din programul de activitati,  workshops si colaborari menite sa sustina si accelereze inovatia. Castigatorii competitiei au facut parte si din Platforma de Accelerare, o zi destinata special dialogului

Intre guvern, industrie si firmele mici si mijlocii, incluzand sesiuni de  crestere capacitatii, networkingului si ideilor pitch intre castigatori si firmele mici si mijlocii. .

DSC01682DSC01551Ca actiuni urmatoare pentru firmele mici si mijlocii include aici provocarea de a aplica tehnologia in imbunatatirea vietii refugiatilor, lansata in colaborare cu GIZ si o provocare  cu SAP actionand pe mandatul  programului SAP University Alliances, mandat anuntat in timpul evenimentului.

DSC01558Una din cele mai mari hale era ocupata de expozitie, unde au fost prezentate technologii inovatoare, a fost o prezenta masiva chinezeasca: Huawei ZTE, Cina Telecom si altii, si foarte multe state africane interesate de tehnologii, ei avand avantajul ca vor putea avea tehnologii de ultima generatie sarind peste cativa pasi pe care cei dezvoltati au trebuit sa parcurga.

DSC01704DSC01700DSC01559Standul Magyar Telekom s-a focusat e Smart Cities, pe trafic managment inteligent, pe panouri inteligente pe care le-am si vazut la fiecare pas prin Budapesta, oras care s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, dar despre asta va povestesc intr-un alt episod dedicat superbului oras de pe malul Dunarii.

Organizarea a fost de nota 10, conform asteptarilor, e de stiut ca ungurii sunt foarte buni organizatori, orasul primitor, toti cu care am discutat au mentionat ca abia asteapta sa se reintoarca in Budapesta

In galeria de sub articol gasiti imagini de la conferinte si de la expozitie.

 

 

2 responses to “ITU Telecom World 2015 accelereaza inovatia globala ICT pentru a ajuta la imbunatatirea vietii

  1. Pingback: Un pic prin Buda un pic Pesta, la plimbare-n Budapesta | Z0ltan77

  2. Pingback: Un pic prin Buda un pic prin Pesta, la plimbare-n Budapesta | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.