Cum e cu noul stick Orange TV? (review)


DSC08606           In curand se fac 2 ani de cand folosesc si Orange TV, ca al doileea furnizor de servicii TV si sunt multumit de calitatea canalelor HD (prin cele SD trec rapid, pe un TV de 60” chiar nu poti sa te uiti pe SD, eventual sa asculti daca e chiar ceva foarte interesant), lipsesc totusi cateva canale ca sa-l folosesc ca furnizor principal (CNN, HBO HD, M1, M2), despre experienta Orange TV am scris aici, intre timp au mai aparut 4 canale AXN , Travel Channel si 6 canale unguresti, au aparut si noi optiuni Orange TV Go pentru smartphone, tableta si laptop deci e tot mai bine 🙂

Din inceputul lui Martie, Orange testeaza stick-ul Orange TV, care zilele trecute a ajuns si la mine,  m-am jucat un pic cu el si va povestesc cum e.

DSC08600DSC08597 Stickul Orange TV vine intr-o cutiuta mica, dar contine tot ce ai nevoie, stickul propriu zis, un prelungitor HDMI, un cablu de alimentare (micro USB) cu incarcator cu tot si manualul de utilizare si garantia.

De prelungitorul HDMI ai putea avea nevoie in cazul in care TV-ul e mai departe de router, n-ai semnal bun scoti USB-ul in fata TV-ului, iar de incarcator in caz ca n-ai port USB la TV (nu stiu daca mai exista asa ceva) sau daca  nu are suficienta capacitate de alimentare, la mine n-a fost cazul 🙂

Screenshot_2015-07-06-16-42-26Screenshot_2015-07-06-16-42-40Instalarea e simpla, ai nevoie de un port HDMI liber (la mine asta era cel mai greu ca in general am toate cele 4 ocupate) de aplicatia stick Orange TV si de aplicatia Orange TV Go iar pasii de urmat le gasesti aici. Toata procedura a durat vreo 3-4 minute, nu vad unde ai putea sa te potmolesti.

Conexiunea WiFi trebuie sa fie una securizata. Din momentul asta telecomanda e smartphne-ul/tableta si iti alegi frumos ce emisiuni live doresti sa vizionezi, stickul face cast si ce vezi pe smartpohne/tableta vei vedea pe TV, in acelasi timp poti folosi smartphone-ul la orice altceva, cast-ul va rula intr-un task separat.

Screenshot_2015-07-06-16-41-47Poti alege una din cele 75 de canale disponibile pe Orange TV Go, dintre care 20 HD sau una din cele 500 de titluri de filme sau episoade ale unor seriale de top, de toate genurile. Merge fara probleme, am urmarit live o etapa din Tour de France de pe Eurosprt HD, dupa cateva minute stickul se incalzeste, dar nu trebuie sa te sperii, ramane la aceasi temperatura si merge fara probeleme

DSC08607Avantaje fata de solutia Orange TV prin antena parabolica:

– poti instala singur

– poti benficia de servicii TV si daca n-ai vizibilitate la satelit

– il poti lua cu tine usor cand te muti sau cand pleci in concediu, ai nevoie doar de un WiFi securizat.

– poti viziona pe TV si alt continut multimedia (poze, filmulete) de pe smartphone-ul tableta ta.

La dezavantaje as trece doar ca avand in vedere ca streamul vine prin mobil/tableta dupa cateva ore de vizionat ti se va descarca telefonul/tableta daca nu-l tii in priza.

– sunt doar 20 de canale HD (deocamdata).

Le pot recomanda celor care vor sa-si aiba continut TV si in cabana de la munte pe timp de concediu, pentru un al doilea, treilea TV care-l folosesc ocazional si la care nu mai doresc sa conecteze un STB sa traga cablu.

Oferta comerciala si detalii despre pachete gasesti aici.

Specificatii stick Orange TV:

producator: Arcadyan Technology Corporation, model HMB20111LW22-OG
procesor Cavium
procesor WiFi: Qualcomm
WiFi 802.11n, dualband: 2,4 sau 5 GHZ
port Hdmi 1.4
cablu HDMI de 10 cm
LED cu 2 culori
procesor audio/video cu protectie DRM (Adobe Access)
HLS video streaming la calitate SD si HD.

2 responses to “Cum e cu noul stick Orange TV? (review)

  • Sigur, producator: Arcadyan Technology Corporation, model HMB20111LW22-OG
   procesor Cavium
   procesor WiFi: Qualcomm
   WiFi 802.11n, dualband: 2,4 sau 5 GHZ
   port Hdmi 1.4
   cablu HDMI de 10 cm
   \LED cu 2 culori
   procesor audio/video cu protectie DRM (Adobe Access)
   HLS video streaming la calitate SD si HD.

   Multumit? 🙂

   L.E. Am introdus si in articol

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.