Chicca intentioneaza sa fie primul restaurant cu o stea Michelin din Romania


Insalata di polpo, patata fondente e salsa verdeDeschis de curand in zona de nord a Bucurestiului, Chicca Ristorante in Bucharest tinteste sa devina primul restaurant cu o stea Michelin din Romania si o destinatie esentiala pentru indragostitii de bucataria Italiei. Ambitiosul plan al proprietarilor este ca restaurantul sa-si castige un loc binemeritat pe harta mondiala a gurmanzilor la incheierea primului an de activitate.

 

Venit in Romania cu doi ani in urma pentru a dezvolta un business in industria energetica, Michele Coretta, asociatul italian al afacerii culinare, a ales sa investeasca in pasiunea lui pentru gastronomia natala si restaurantele de fine-dining.IMG_2241_1

Nu am vrut sa deschid un restaurant italian obisnuit, ci unul care nu se gaseste prea usor in Romania si asa s-a nascut Chicca Ristorante in Bucarest. Vreau sa prezint pasionatilor de mancare italieneasca aceeasi calitate pe care o regasesti in restaurantele de top din peninsula. De aceea am ales unul dintre cei mai buni chefi din sudul Italiei”, spune Michele Coretta.
Telul ambitios de a castiga prima stea acordata de Ghidul Rosu in primul an de activitate nu va fi usor de atins, dar Chef Gioì della Bruna si echipa sa vrea sa dovedeasca ca sunt foarte buni in domeniul lor de expertiza.

Gioi-citat

 

Chef Gioì della Bruna este un maestru bucatar premiat ce a lucrat in restaurante cu stele Michelin si care intentioneaza sa demonstreze ca ale sale preparate italienesti gourmet vor cuceri definitiv publicul avizat din Romania.

 

Mentorul meu este Gualtiero Marchesi, maestru al simplitatii si inovatiei, cel considerat a fi fondatorul bucatariei italiene moderne. Calitatea ingredientelor, pasiunea pentru gatit ce vine din toata fiinta mea si autenticitatea gustului adevarat italian sunt trasaturile semnatura ale preparatelor create de mine. ”, marturiseste Chef Gioì della Bruna.

 

De altfel, criteriile de evaluare pentru ”o stea” in Ghidul Michelin, ce presupune ca restaurantul are o bucatarie foarte buna pentru categoria ei, sunt prospetimea si calitatea ingredientelor; armonia si echilibrul aromelor in preparatul final; creativitatea Chef-ului si amprenta sa personala asupra mancarii, dar mai ales consecventa in timp.

Spaghetto di Gragnano al pomodoro di San Marzano_1

Meniul variat, fara a fi vast, face trecere prin toate zonele culinare ale Peninsulei, punctand la capitolul peste, fructe de mare si paste. Chef Gioì a selectat cele mai gustoase preparate italienesti, accentul fiind pus pe sezonalitate. Ingredientele sunt de calitate premium, aduse din Italia, din zone de origine controlata. Pastele, painea, grisinele si dulciurile sunt facute in casa. Iar legumele de sezon sunt cultivate in jurul Bucurestiului, de un antreprenor italian.

 

Pasiunea pentru mancare este secondata de pasiunea pentru vinuri. In fiecare luna sunt adaugate nume noi pe lista de vinuri pentru ca dorinta proprietarilor este de a avea peste 2000 de marci de top din intreaga lume si cea mai buna selectie de vinuri pe care un restaurant o poate avea.

Cover photoTerrace evening 1

Totul este italian la Chicca Ristorante in Bucarest: mancarea, cei doi chefi, unul dintre asociati, managerul de restaurant care iti poate povesti in amanunt despre selectia admirabila de vinuri fine. Decorul minimalist cu influente marine care te duce cu gandul la o vacanta italiana la malul Marii Mediteraneene. Pana si farfuriile din sticla slefuita manual.

 

O veste buna pentru cei care doresc sa se bucure in deplinatate de aromele si gusturile care fac diferenta, la Chicca Ristorante in Bucarest fumatul este interzis. Iar terasa cu vedere la lacul Herastrau este o adevarata incantare.

Chicca Ristorante in Bucarest este situata pe Soseaua Nordului 1, Bucuresti

17 iulie 2014, Bucuresti – Chicca

 

 

One response to “Chicca intentioneaza sa fie primul restaurant cu o stea Michelin din Romania

  1. Pingback: Seara italiana la Chicca Ristorante | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.