Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Muntenegru, Romania si Serbia – importante piete sursa pentru Destinatia de Vacanta Germania


DSC05296          Popularitatea Germaniei, ca si destinatie de calatorie, primeste impulsuri tot mai puternice din nenumaratele piete, conform celor mai recente sondaje ale IPK International.

2012 DZT a inaugurat la Belgrad un nou birou regional, pentru a dezvolta in mod special potentialul pietei locale. Agentia de vanzari este responsabila pentru tarile Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Muntenegru, Romania si Serbia. Petra Hedorfer, presedinta consiliului de administratie al DZT: „Pozitionarea puternica a Destinatiei de Vacanta in regiune, confirma angajamentul nostru strategic pe pietele aflate in crestere. Vedem in continuare un mare potential in aceasta regiune, care poate fi exploatat de activitati de marketing specifice, orientate spre client: bazat pe previziunile actuale, ne asteptam pana in 2020 la o crestere medie anuala de trei procente pana la un volum total de 2,4 milioane de calatorii catre Germania, provenite din regiune“.

Berlin, 2013, Charlottenburg, Kurfürstendamm, Savignyplatz

Berlin, 2013, Charlottenburg, Kurfürstendamm, Savignyplatz

Pentru incoming-ul Germaniei, importanta acestei piete sursa este in continua crestere. Astfel, s-a atins din 2013 spre 2014 o crestere de 4,6 procente – de la aproape 1,8 la aproape 2 milioane de calatorii. „Cu acest volum, regiunea si-a castigat un loc important printre pietele cu potential“, explica in continuare Petra Hedorfer.

Cu aproape doua milioane de calatorii si o cota de piata de 14 procente, Germania este deja una din cele mai indragite destinatii de vacanta in strainatate din tarile din regiunea Balcanilor* si se situeaza astfel inaintea tarilor invecinate cum ar fi Grecia sau Turcia (fiecare unsprezece procente), Italia (noua procente) si Ungaria (sapte procente). In Croatia, cea mai mare piata sursa din regiune, Destinatia de Vacanta Germania a realizat anul trecut 672,000 excursii, insumand o cota de piata de 27 de procente, si sustine, ca este de departe numarul 1 din cele mai populare destinatii externe ale poporului croat.

Berlin_Sonnenuntergang_c_visitBerlin_C.Sult (2)

Numarul romanilor ce calatoresc in Germania este in continua crestere, iar previziunile de crestere se mentin si pentru anul 2015 la 4%.  Germania este a doua destinatie externa preferata de romani pentru calatoriile lor iar in anul 2014  acestia au generat 728.731 de innoptari in Germania, in crestere cu 14,2% fata de anul anterior. In medie calatoriile romanilor in Germania au o durata de 18 zile iar cheltuielile sunt de 637 EUR per calatorie. 43% dintre romanii care calatoresc in Germania o fac pentru vacante iar 27% in scopuri legate de afaceri. Majoritatea calatoresc cu masina (55%) iar 26% cu avionul. 14% dintre romanii ce calatoresc in Germania o fac cu autocarele. Romanii isi rezerva in avans calatoriile in proportie de 42% dupa cum urmeaza: 21% online iar 15% prin agentii de turism.

DSC05301

Traditiile si obiceiurile sunt in 2015 in lumina reflectoarelor DZT

 

Cum pot influenta „Traditiile si obiceiurile“ imaginea internationala a Destinatiei de Vacanta Germania si cum pot pozitiona Germania in cadrul competitiei – in jurul acestui fapt se invarte Campania tematica la nivel mondial a Organizatiei Germane pentru Turism (DZT) in anul 2015. Cu cele trei componente de baza „Germania culinara“, „Traditii care se traiesc in continuare“ precum si „Arta si mestesug“ se doreste in cadrul campaniei crearea unei legaturi intre imaginea pozitiva si moderna a Destinatiei de Vacanta Germania cu traditii autentice, care se respecta si in zilele noastre si ancorarea acestora in societatea de astazi.

„Aspectul‚ traditia si istoria regiunii fac parte conform monitorului de calitate al DZT din Top 10 pentru alegerea locului de petrecere a concediului in cazul strainilor care viziteaza Germania. Cu aceasta campanie punem accentul pe segmentul traditional al turismului in orase, care atrage o parte semnificativa a turistilor straini“, justifica Petra Hedorfer, Presedinta consiliului de conducere al DZT, alegerea temei. „Astazi, 22 de procente din incoming-ul Germaniei il reprezinta zonele rurale. Datorita faptului ca punem accent pe trendul actual pana la originalitate si autenticitate, promovam prin intermediul temei „Traditii si obiceiuri“ dezvoltarea turistica in zonele rurale si totodata consolidam pozitia Germaniei ca si destinatie de vacanta durabila.“

Das Amerikahaus in Berlin Charlottenburg, der neue Standort von C/O Berlin.  Foto: David von Becker

Das Amerikahaus in Berlin Charlottenburg, der neue Standort von C/O Berlin.
Foto: David von Becker

Campania va impulsiona vizitatorii straini sa savureze specialitatile locale variate, sa descopere petreceri traditionale si obiceiuri locale in regiunea germana si in diferitele orase, cum ar fi de exemplu Oktoberfest-ul de la München si carnavalul din Köln, sa cunoasca evenimente culturale si festivaluri precum si sa descopere arta, muzica si mestesug popular.

Impreuna cu oranizatiile regionale de marketing si partenerii regionali, DZT cerceteaza traditii si obiceiuri concrete, pentru a le include in campania sa. Important in alegere vor fi de langa caracteristicile specifice si relevanta turistica, calitatea ofertei de la fata locului precum si interesul oaspetilor de pe diversele piete sursa.

Tema va fi comunicata pe toate cele 30 de piete de la nivel mondial, pe care DZT este activa. Elementul central este o campanie internationala a bloggerilor. Pentru acesta se vor inscrie bloggeri de pe toate pietele. Cei alesi vor vizita, cu ajutorul DZT si al partenerilor regionali, Germania pentru a cunoaste traditiile si obiceiurile si pentru a documenta impresiile lor in cuvinte si imagini. Pe langa transmisiile live pe platformele social media, impresiile vor fi accesibile ca si User generated Content pe un microsite propriu. Evenimente si termenele legate de tema traditii si obiceiuri vor intra automat in baza de date a DZT. O brosura de imagine in germana si engleza prezinta traditii si obiceiuri alese din toate tinuturile federale. Revista va fi prezentata ca si o e-brosura cu imagini video si link-uri pe www.germany.travelitiile si obiceiurile sunt in 2015 in lumina reflectoarelor DZT

Bucuresti, 27 Mai 2015 – DZT (Organizatia Germana pentru Turism)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.