Prima mea experienta cu un aparat foto Olympus si primul Micro 4/3, cu Olympus OM-D E-M5 Mark II kit prin Olanda


DSC02031           Pentru mine e clar ca mirorrless-ul mi se potriveste, calatorim mult si ultimul lucru ce-mi lipseste e un DSLR voluminos, dar pana nu de mult stiam doar de Sony, bine nu ca nu auzisem dar nu incercasem altceva. Deja Fuji FinePix X-E1  mi-a deschis un pic orizontul, mi-a placut mult, dar acest Olympus OM-D E-M5 Mark II cu designul sau retro si cu alura sa de aparat serios m-a cucerit deja la prima privire. Sincer e cel mai frumos aparat foto pe care am avut ocazia sa-l testez. Nu e doar primul Olympus testat de mine e si primul Micro 4/3 sistem care are cele mai mult obiective, acest model fiind compatibil cu aproape 80 de obiective!

Nu intru in detalii tehnice, nu e chiar domeniul meu, le gasiti aici. L-am primit de la F64, cu obiectivul de kit 12-40, un obiectiv excelent pentru street foto, si de travel, avand deja si un zoom multumitor.

DSC01135DSC01140

OK, deci e foarte fumos si serios, nu chiar usor, in jur de 417 g-e fara baterie, dar e de inteles, aici nu avem de a face cu plastic ieftin, are o constructie robusta si rezistenta chiar la intemperii, praful si picaturile de ploaie nu sunt o problema, (nici nu stiam cnad l-am primit ce avantaj e asta prin Olanda), dar cu meniul mi-am cam prins urechile prima seara cand l-am butonat. Nu seamana cu nimic ce stiam adica Canon si Sony, cu Fuji FinePix X-E1 m-am obisnuit mai repede, aici a durat un pic mai mult, deoarece nu folosim pe auto astfel de aparate, trebuie folosit macar pe un mod semiautomat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIn calatoriile noastre si Adina face fotografii, si tot mai bune, asa ca ne impartim aparatele de obicei eu folosind pe cel mai bun, in cazul asta era clar ca Olympus OM-D E-M5 Mark II e peste Sony Alpha 6000-ul meu, (sigur si alta categorie de pret) dar eu aveam 2 obiective pe care le mai schimbam si am zis ca mai bine raman eu cu Alpha 6000-ul si Adina cu Olympus-ul.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASi i-a placut eu zic ca s-a descurcat cu el, sigur am facut si eu cateva cadre, dar preponderent ea l-a folosit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ce mi-a placut mult:

– designul si calitatea body-ului

– calitatea imaginilor si culorile foarte naturale, calde.

– displayul multitouch rabatabil

– focalizarea rapida si precisa

–  Wifi-ul integrat.

Ce nu mi-a placut:

– meniul un pic complicat si prea multe optiuni pentru un entuziast mai incepator cum suntem noi

– bateria cu WiFi-ul pornit (uitam des asa) nu tine prea mult.

Daca vreti sa cititi un review profesionist despre acest aparat incercati aici.

Cateva imagini realizate de noi cu el gasiti in galeria de sub articol.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.