Romanii petrec, in medie, 40 de minute in drum spre serviciu si folosesc gadgeturile pentru ca drumul sa nu fie ”timp pierdut” conform unui studiu Samsung


GALAXY Tab S_2              In fiecare zi, romanii petrec in medie 41,36 de minute pe drumul spre serviciu, conform unui studiu realizat de Samsung la nivel european. Printre mijloacele de transport preferate ale romanilor se numara masina personala, aceasta fiind cel mai popular mijloc de transport: 56% dintre angajatii romani apeleaza la ea pentru a-i duce si a-i aduce de la locurile de munca. Autobuzul este urmatorul pe lista preferintelor, 38% dintre angajati folosind acest mijloc de transport in comun pentru drumul spre birou, pe cand 23% dintre ei aleg sa mearga pe jos.

Cum isi umplu angajatii acest timp? Pe tot parcursul calatoriei lor de 41,36 de minute, 9% dintre romani au declarat ca nu fac nimic, si doar 20% dintre ei au spus ca se uita la filme, seriale sau se joaca pe tablete sau telefoane mobile. Dintre cei care aleg sa isi foloseasca timpul avand diferite activitati: 66% asculta muzica, iar 36% dintre ei aleg pur si simplu sa observe alti oameni din jurul lor, aratand un interes real fata de ceilalti calatori. In plus, doar 16% dintre angajatii romani folosesc o tableta pentru a-si umple timpul pe care il petrec pe drum, in timp ce telefoanele mobile raman in topul preferintelor lor, 83% dintre ei avand unul cu ei in permanenta.

 

Infografic

„Tableta este dispozitivul ideal pentru drum, este usoara si subtire, deci poate fi purtata confortabil in geanta sau in rucsac şi, in acelasi timp, ai acces la continut digital divers, precum muzica, video, jocuri sau carti electronice. Cea mai noua tableta Samsung, Galaxy Tab S, beneficiaza de un parteneriat cu HBO Go si Photographia, astfel ca angajatii nu mai trebuie sa faca compromisuri de la tipul de divertisment pe care il consuma. Mai mult, ecranele Super AMOLED aduc culoare si continut in vietile oamenilor, utilizatorii pot urmari acum orice tip de continut video, de la comedii romantice la filme de actiune, transformand astfel calatoriile zilnice cu trenul sau metroul intr-o experienta placuta,” a declarat Valentin Popa, Product Manager Tablete in cadrul Samsung Electronics Romania.

GALAXY Tab S_3

Dintre angajatii romani, 28% sunt de parere ca timpul pe care il petrec pe drum spre serviciu este plictisitor, iar 37% au spus ca nu se intampla nimic special pe parcursul calatoriei. Cu toate astea, 73% dintre cei care petrec mult timp pe drum au declarat ca si-ar valorifica acest timp daca ar putea accesa continut de calitate pe o tableta.

 

In plus, peste 70% dintre respondenti au declarat ca le place sa se uite la comedii in zilele reci de iarna, pe cand doar 17% au spus ca prefera filmele drama. Samsung Galaxy Tab S este solutia perfecta pentru a viziona aceste tipuri de continut video, mai ales ca mai mult de o treime dintre respondenti (34%) dintre ei au declarat ca folosesc o tableta pentru a descarca sau urmari continut digital de pe internet.

 

GALAXY Tab S_1Drumul spre serviciu, adesea frustrant

 

Topul celor mai neplacute situatii intalnite de romani in drumul lor spre serviciu:

  • Blocajele din trafic (60%)
  • Soferii care conduc prea incet (42%)
  • Intarzierile mijloacelor de transport in comun (30%)

 

Aceste date sunt rezultatele unui studiu realizat de Samsung Mobile in 12 tari europene printre care si Romania. In Romania, studiul a fost realizat de One Poll printre 500 de adulti, intre 6 si 18 noiembrie 2014.

Studiul a aratat ca europenii petrec zilnic, in medie, 45 de minute in drum spre locul de munca si inapoi spre casa, adica echivalentul a sapte zile intregipe an. Cum zilele devin tot mai scurte si iarna e tot mai aproape, aproximativ jumatate din cei 40% de europeni care calatoresc zilnic cu mijlocul de transport in comun sunt in cautare de metode inovatoare care sa le transforme timpul „pierdut” pe drum intr-o experienta de care sa se poata bucura, plina de actiune sau divertisment, care sa le sparga rutina plictisitoare sa-i ajute sa ramana motivati pe parcursul calatoriei.

Bucuresti, 17 decembrie 2014 – Samsung Electronics Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.