King.com devine King si primeste o noua identitate vizuala


king_logo_detail_flat               Cu ocazia aniversarii a 10 ani de existenta, King.com devine King si primeste o noua identitate vizuala, ca urmare a unui proces de rebranding. Odata cu acesta schimbare, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri sociale din lume vine si cu o noua perspectiva asupra viitorului, dar si cu doua noi titluri ale celebrei francize „Saga”: Papa Pear Saga si Farm Heroes Saga. In prezent, King inregistreaza un total de peste 108 milioane de utilizatori lunar, dintre care 49 de milioane vin de pe platforme mobile.

„Ne-am distrat foarte mult in toti acesti 10 ani in care am reusit sa dezvoltam jocuri de succes care sa adune in jurul lor o comunitate de fani atat de mare. Cresterea audientei noastre pe platformele mobile, Facebook si cross-platform este o dovada a recunoasterii atentiei si maiestriei pe care le investim in jocurile pe care le dezvoltam,” declara  Riccardo Zacconi, co-fondator si CEO al King. “Suntem bucurosi sa putem anunta doua noi titluri Saga pentru Facebook, Papa Pear Saga si Farm Heroes Saga, care vin cu 2 noi concepte de joc pe care utilizatorii le vor aprecia cu siguranta.”

King a deschis studioul din Bucuresti in 2011, cu doar trei oameni, datorita potentialului enorm pe care l-au vazut in programatorii romani, iar in prezent echipa a ajuns la 30 de oameni. „In cazul jocurilor de tip casual dificultatea consta in a multumi diferite tipologii de oameni, nu doar o nisa restransa, iar romanii au foarte multa experienta in dezvoltarea jocurilor pentru mobile si Facebook. Pentru noi este un motiv de mandrie sa stim ca un joc de succes international este rezultatul muncii noastre,” declara Mihai Sfrijan, head of studio King Bucuresti. In prezent, King inregistreaza in Romania aproximativ  400.000 de utilizatori, ceea ce arata o deschidere catre aceste tipuri de jocuri si din partea romanilor, majoritatea fiind femei cu varsta peste 30 de ani. „Evolutia de la King.com la King inseamna mai multe titluri lansate in portofoliu si experiente de joc din ce in ce mai variate pentru toti utilizatorii, iar pentru studioul din Bucuresti in mod particular, extinderea echipei pana la 60-70 de membrii,” adauga Mihai Sfrijan.

In afara de noile titluri la care lucreaza, King continua sa dezvolte si vechile titluri din portofoliu care au ajuns deja pe primele locuri ale clasamentelor internationale: Candy Crush Saga, Bubble Witch Saga si Pet Rescue Saga. In prezent, Candy Crush este cea mai populara aplicatie de pe Facebook din lume, iar celelalte doua jocuri, Bubble Witch Saga si Pet Rescue Saga, sunt in permanenta in top 10 cele mai populare jocuri de pe Facebook. O mare parte din succesul acestor jocuri se datoreaza si echipei de programatori care lucreaza in studioul King din Bucuresti. Jocul Bubble Witch Saga este dezvoltat si testat integral de programatorii romani, iar dificultatea jocului Candy Crush Saga este pusa la incercare de testerii romani inainte de a se lansa noi nivele. Provocarea cea mai mare consta in a oferi utilizatorilor jocuri autentice, incercate si o experienta de joc  impecabila la trecerea de pe platforma Facebook pe mobile, astfel incat acestia sa se poata juca fara intrerupere pe ambele platforme.  Candy Crush Saga si Bubble Witch Saga sunt primele si singurele jocuri sincronizate in totalitate intre dispozitive mobile si tablete.
Bucuresti, 28 martie 2013- King

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.