Sony lanseaza camera foto a6300, cu cel mai rapid autofocus din lume


Sony mirrorless a6300

Noua camera foto mirrorless include cel mai rapidi AF si cel mai mare numar de puncteii AF, noul senzor APS-C de 24.2MP si inregistrare video la rezolutie 4k

 

Sony lanseaza cel mai nou membru al gamei de camere foto mirrorless premiate, urmasul deja legendarului α6000, modelul α6300. Camera beneficiaza de un sistem 4D FOCUS™ fara precedent, care poate focaliza pe un subiect in 0,05 secunde, cel mai scurt timp[i] AF din lume. In plus, α6300 are 425 de puncte de detectie AF, cel mai mare numar existent pe un model de camera foto cu obiective interschimbabile[ii], care poate captura pana la 11 cadre pe secunda in modul autofocus continuu si cu urmarirea expunerii.

Noul model permite realizarea de fotografii in rafala prin modul live-view, cu pana la 8 cadre pe secunda.

Sony a6300

Camera versatila α6300 este echipata cu noul senzor Exmor CMOS pe format APS-C, de 24.2MP[i] cuplat la procesorul de imagine BIONZ X, care produce imagini de o calitate remarcabila pe toata plaja ISO 100 – 51200[ii].

 

Noul α6300 poate filma si inregistra clipuri video de rezolutie 4K fara deformare de pixeli, in formatul Super 35mm.

 

Performanta AF fara rival

Noua camera foto α6300 de la Sony include apreciatul mod de FOCUS 4D de pe modelul α6000, care utilizeaza sistemul de autofocus Fast Hybrid AF care permite imortalizarea unui subiect in doar 0,05 secunde. Camera include si tehnologia High-density Tracking AF cu 425 de puncte de detectie care-i permite sa focalizeze extrem de rapid in orice zona a campului, chiar si pe obiecte mici si rapide pe care alte camere nu le-ar detecta.

 

Pe langa acoperirea extinsa de AF, α6300 include in premiera o tehnologie noua high-density tracking AF, care ii permite sa activeze rapid un numar mare de puncte de AF din jurul unui subiect – de circa 7,5 ori mai multe decat a6000 – si sa le ajusteze in mod inteligent, in conformitate cu miscarea subiectului. Aceasta functie este extrem de utila, in special atunci cand este folosita in modul rafala de 11 cadre pe secunda sau 8 cadre pe secunda in modul live-view, cu o acuratete de incadrare de 100% pe ecranul LCD sau vizor, pentru subiectele care se misca rapid.

Sony mirrorless a6300

Cele 425 de puncte AF de detectie, functiile de enhanced tracking si acuratetea focalizarii sunt disponibile pe α6300 si la folosirea obiectivelor[i] cu montura A cu un adaptor precum Sony LA-EA3. Aceasta este o premiera pentru camerele foto Sony cu obiective interschimbabile pe montura E si cu senzor pe format APS-C, singurele modele care mai includ aceasta optiune fiind camerele full-frame α7R II si α7 II.

 

Alte imbunatatiri la modelul α6300 includ declansarea silentioasa, posibilitatea de a folosi functia AF in modul de magnificare, functia Eye AF in modul AF-C si multe altele.

 

Senzor performant Exmor CMOS de 24.2 MP si procesorul BIONZ X

Pentru a maximiza eficienta si performanta, α6300 include noul senzor de 24,2 MP care se potriveste perfect cu procesorul de imagine BIONZ X.

 

Noul senzor are fire de cupru care imbunatatesc colectarea luminii si accelereaza semnificativ viteza de citire. Procesorul BIONZ X include un algoritm imbunatatit de procesare a imaginii, care maximizeaza capacitatea senzorului. Impreuna, cele doua componente colaboreaza pentru a produce fotografii cu zgomot de imagine redus si rezolutie exceptionala in setari ISO de pana la 51200iii, in special in zona de sensibilitate medie-superioara.

 

Rezolutie 4K si functii video profesionale

In premiera in segmentul non-full-frame Sony cu obiective interschimbabile, noua camera α6300 ofera posibilitatea de inregistrare 4K in formatul Super 35mm. Cand filmeaza in 4K, camera colecteaza 20 de megapixeli de informatie, de aproximativ 2,4 ori[ii] (echivalent 6K) mai multi pixeli decat in cazul 4K UHD, iar apoi supra-esantioneaza informatia pentru a produce clipuri de o calitate ridicata, cu detalii si profunzime exceptionale.

 

Camera utilizeaza codecul[iii] XAVC S in timpul filmarii, care inregistreaza cu o frecventa bit rate de 100 Mbps in 4K si 50 Mbps in formatul standard Full HD. In plus, camera focalizeaza de doua ori mai rapid decat modelul precedent, datorita sistemului nou si imbunatatit de AF.

 

Alte functii profesionale incluse sunt posibilitatea de inregistrare Full HD la 120 de cadre pe secunda la o frecventa de 100 Mbps, o alta premiera pentru o camera cu senzor APS-C cu obiective interschimbabile.

 

Acest mod permite editarea clipurilor in formate slow-motion la o viteza redusa de 4 sau de 5 ori in Full HD[iv] (la 24p sau 30p).

 

De asemenea, inclus in camera este o mufa de microfon care permite utilizarea microfoanelor externe si suporta si adaptoare XLR, precum si functia noua Gamma Display Assist, care le permite utilizatorilor sa monitorizeze imaginile sau sa verifice focalizarea cand inregistreaza clipuri S-Log. Noul model include functionalitati Zebra imbunatatite, pentru un control mai bun al expunerii.

 

α6300 este echipat cu un vizor XGA OLED Tru-Finder cu 2,4 milioane de puncte, care ofera vizibilitate excelenta pe fiecare colt. De asemenea, un nou mod disponibil pentru vizor permite afisarea imaginilor la 120 cadre pe secunda.

 

Din punct de vedere estetic, noul model a6300 sta foarte bine in mana, datorita designului robust, din aliaj de magneziu. Poate fi personalizat pentru aproape orice stil de fotografiere sau filmare, cu 9 butoane configurabile pe care pot fi setate 64 functii diferite. Camera are un sistem imbunatatit de rezistenta[v] la praf si umezeala, o montura ranforsata pentru obiective si butoane noi si imbunatatite pentru declansator si selectare mod.

 

Noua camera α6300 este compatibila cu tehnologiile Wi-Fi® si NFC si complet functionala cu aplicatia Sony PlayMemories Mobile™, disponibila pe platformele Android™ si iOS, precum si cu gama tot mai extinsa de aplicatii PlayMemories Camera Apps™. De asemenea, poate citi si coduri QR, pentru o conexiune mai usoara cu smartphone-uri fara tehnologie NFC.

 

α6300 va fi disponibila in Romania din martie 2016, la un pret de aproximativ 1.250 de euro, fara obiectiv, si de 1.400 de euro pentru versiunea cu obiectiv SELP1650.

 

Sony anunta noua gama de obiective interschimbabile G Master™

 

Trei noi modele, printre care 24-70mm F2.8 Zoom, 85mm F1.4 Prime si 70-200mm F2.8 Zoom

Obiective G master

Sony a lansat astazi linia de obiective interschimbabile G Master™, care cuprinde trei tipuri de obiective interschimbabile full-frame cu montura E, intre care un obiectiv 24-70mm cu focala fixa F2.8 standard zoom, un model 85mm F1.4 prime si un 70-200mm cu focala fixa F2.8 telephoto zoom.

 

Obiectivele dispun de tehnologia de imagine inovatoare specifica Sony, pentru un mix optim intre rezolutia ridicata si efectul de bokeh. Noile obiective redau astfel imagini si continut video cu un nivel de detaliu fara precedent.

 

“Noua gama G Master e formata din cele mai performante obiective pe care Sony le-a introdus pe piata de profil. Am creat aceste obiective avand in vedere viitorul industriei de digital imaging si suntem increzatori ca brandul G Master va inspira si impresiona fotografii si videografii in urmatorii ani”, a declarat Yosuke Aoki, vicepresedinte al diviziei de Digital Imaging in cadrul Sony Europe.

 

 

Noile obiective FE 24-70mm F2.8 GM Standard Zoom

 

Dotat cu cea mai avansata tehnologie pentru obiective existenta in prezent pe piata de profil, noul FE 24-70mm F2.8 GM (model SEL2470GM) este dedicat fotografilor care vor cel mai inalt nivel de performanta optica pentru portrete, pentru fotografiile de calatorie, cele de eveniment si pentru fotografiile de zi cu zi.

 

Noul obiectiv este alcatuit din trei elemente asferice, intre care un element XA extrem de precis, care reduce nivelul de aberatii optice si realizeaza o rezolutie impecabila la orice distanta de zoom.

 

Elementele de sticla ED (Extra-low-Dispersion) si Super ED reduc aberatiile cromatice la nivel minim in timp ce maximizeaza rezolutia si calitatea efectelor bokeh, eliminand colorarea artificiala.

 

Obiectivul este prevazut cu diafragma cu 9 lame care mentine o forma aproape circulara indiferent de setari si este dotat cu un invelis Sony Nano AR care suprima reflexiile si garanteaza contrast si claritate spectaculoase.

 

Noul FE24-70mm F2.8 GM are la baza un motor de focalizare direct drive SSM (Super Sonic wave Motor) care livreaza eficienta maxima datorita unui nou set de algoritmi care pozitioneaza elementele obiectivului rapid si cu foarte mare precizie. Motorul silentios recomanda obiectivul atat pentru fotografii, cat si pentru filmari.

 

Obiectivul este rezistent la praf si umezeala, iar designul compact este prevazut atat cu switch AF/MF cat si cu focus hold, zoom lock si butoane de hood release.

 

Pentru noul model FE24-70mm F2.8 GM au fost introduse doua filtre, VF-82MP MC protector si filtrul circular PL VF-82CPAM.

 

Noul obiectiv prime FE de 85mm F1.4 GM Telephoto

Conceput pentru a fi cel mai avansat obiectiv de portret, noul model prime FE 85mm F1.4 GM (SEL85F14GM) realizeaza un echilibru perfect intre rezolutie si bokeh, intr-un corp compact.

 

Noul obiectiv incorporeaza un nou element XA (element de obiectiv asferic “extrem”), precum si trei elemente din sticla ED care asigura rezolutia inalta pentru zonele pe care se face focalizarea, in timp ce zonele defocalizate se disipeaza estetic in planul din fundal. Obiectivul dispune de o diafragma circulara cu 11 lame – cel mai avansat sistem folosit intr-un obiectiv α – care asigura un bokeh bine construit. La exterior, obiectivul are un invelis original Sony Nano AR, care este foarte important pentru un obiectiv de portret pentru ca elimina efectele de flare si ghosting, chiar si in situatii cand subiectul este iluminat din spate sau in alte conditii dificile de iluminare.

 

Pentru a realiza cu precizie autofocalizarea, noul model dispune de un motor de focalizare actionat prin inelele obiectivului, care pune in miscare sistemul masiv de focalizare. De asemenea, obiectivul dispune de doi senzori de pozitie care asigura controlul precis al focalizarii.

Noul obiectiv profesional de portret este rezistent la praf si umezeala. Inelul diafragmei dispune de un buton on/off prin care poate fi setat pentru modul de fotografie sau filmare. In plus, dispune si de un comutator AF/MF si un buton de mentinere a focalizarii[i].

 

Noul obiectiv zoom FE 70-200mm F2.8 GM OSS

 

Acoperind populara plaja focala de 70-200 mm, noul obiectiv FE 70-200mm F2.8 GM OSS (model SEL70200GM) reda imagini de o calitate extrem de ridicata, ofera performanta AF si stabilizare optica, fiind o alegere versatila pentru fotografia in natura, competitii sportive, nunti si multe alte evenimente si locurii .

 

Noul varf de gama din segmentul obiectivelor cu zoom ofera niveluri extraordinare de contrast si claritate de-a lungul intregii plaje focale, datorita celor trei elemente avansate de lentile care includ componente de sticla XA, Super ED si ED, precum si un strat Nano AR.

 

Noul obiectiv FE 70-200mm F2.8 GM OSS include un sistem flotant de focalizare – implementat in premiera pe un obiectiv cu zoom – care contribuie la obtinerea unei impresionante distante minime de focalizare de doar 0,96 metri, astfel incat performantele de focalizare automata (AF) sunt mentinute atat in modul de fotografiere cat si in cel video.

 

Obiectivul include o pereche de motoare lineare SSM (Super Sonic Motor) care lucreaza impreuna pentru a deplasa elementele rapid, o sarcina care necesita un nivel ridicat de control si asigura acuratetea focalizarii. Noul model are, de asemenea, inclus un sistem de stabilizare a imaginii SteadyShot™ care ii permite sa capteze subiecte clare, fara distorsiuni, pe toata plaja focala, precum si o montura rotativa pentru trepied care permite camerei sa fie demontata rapid la nevoie.

 

Noul obiectiv cu zoom 70-200mm este rezistent la praf si umezeala, cu un strat suplimentar de fluor care acopera lentila din fata. Are, de asemenea, un buton de mentinere a focalizarii precum si un limitator pentru plaja focala.

 

Sony a anuntat si teleconvertoarele compacte 1.4x si 2x Teleconverters – modelele SEL14TC si SEL20TC – care ofera un focus mai mare mentinand dimensiunile compacte ale obiectivului 70-200mm[ii].

 

Pret si disponibilitate

Noul FE 24-70mm F2.8 GM Standard Zoom si obiectivul cu focala fixa prime 85mm F1.4 GM Telephoto vor fi disponibile in Europa din martie 2016 la un pret de aproximativ €2,400 (SEL2470GM) si €2,000 (SEL85F14GM).

 

Noul 70-200mm F2.8 GM Telephoto Zoom si teleconvertoarele compatibile de 1.4x si 2x vor fi disponible in Europa din luna mai 2016.

4 Februarie 2016, Bucuresti  – Sony Romania

 

[i] Limitarile se aplica operatiunii AF in functie de body-ul camerei utiizate la filmare. E posibil ca un update de software sa fie necesar pentru compatibilitate AF a FE 85mm F1.4 GM cu unele camre in timpul filmarii. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul Sony support pentru obiective/detalii de compatibilitate body.

[ii] SEL70200GM este singurul obiectiv compatibil la data anuntului

[i] Obiective A-mount doar cu SSM sau SAM. Utilizatorii pot selecta phase-detection AF sau contrast-detection AF in meniul sistemului AF

[ii] Setarea 1.6x in 30p

[iii] Un card de memorie SDHC/SDXC cu rating de viteza Clasa 10 sau mai sus este necesar pentru inregistrarea XAVC S

[iv] Numarul de pixeli necesari pentru inregistrarile video Full HD corelati cu senzorul de imagine

[v] Aceasta camera este proiectata pentru rezistenta optima la praf si umezeala dar nu este subacvatica sau imuna la jeturi de apa. Doar pentru obiectivele FE

 

[i] MP efectivi aproximativi

[ii] Extensibil pana la ISO 51200 pentru imagini fixe si pana la ISO 25600 pentru clipuri

[i] Dintre camerele cu senzor APS-C și obiective interschimbabile, pe baza datelor deținute de Sony in februarie 2016. Masurarea s-a facut conform standardelor CIPA, cu obiectivul E PZ 16-50 F3.5-5.6, prin vizor si cu functia Pre-AF dezactivata.

[ii] Dintre camerele cu obiective interschimbabile, pe baza datelor detinute de Sony in februarie 2016

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.