Despre Huawei Ascend P6 am tot auzit si citit, era cel mai subtire smartphone, si acum e in top in ceea ce priveste grosimea, dar doar de curand am reusit sa pun mana pe el.
A fost prezentat oficial pe la inceputul verii, si de curand a ajuns in oferta COSMOTE Romania, gasindu-se in magazinele Germanos si Cosmote. Intre timp a intrat si in oferta unui alt operator.
Cand il vezi asa pe net da admiti ca-i subtire, dar cand il iei in mana iti dai seama cu adevarat cat e de subtire.
Dar nu e doar subtire, e si stilat, chinezii au folosit aluminiu frumos slefuit, chiar arata bine, asa ca am fost curios si cum e in folosire de zi cu zi.
Constructie si design: Cum am zis si mai sus mult timp era cel mai subtire smartphone, si acum e in TOP la acest aspect, avand doar 6.2 mm grosime, si nici cu greutatea nu stam rau, Ascend P6 cantarind doar 120 g.-e. Are linii drepte, dar nu e deranjant de colturos, ca Xperia Z de la Sony. Materialele folosite sunt de calitate, imbinarile frumoase, finisaje de top n-ai ce sai reprosezi. In partea dreapta avem portul de microSD, locul pentru microSIM, butonul de volum +/-si tasta de ON/OFF. Sus si in partea stanga n-avem nici un buton, in stanga jos avem jackul 3,6 mm pentru casti. Are margini subtiri langa ecran astfel telefonul are un aspect mai lunguiet. In fata sus gasim camera de videochat de 5 MP, 720p (nesperat de buna). Spatele e de aluminiu frumos lucrat, gasim jos fanta de difuzxor si camera principala sus. Sta bine in mana si ajung cu o singura mana peste tot, deci e bine.
Specificatiile complete le gasiti aici.
Displayul: Avem un IPS + LCD HD de 4.7-inci (312 ppi pixel density) cu tehnologia in-cell precum si cu cea ‘MagicTouch’ pentru o capacitate de raspuns rapida chiar si atunci cand utilizatorul poarta manusi. Displayul e acoperit de Corning Gorilla Glass.
Culori frumoase, contrast si luminozitate buna, la fel si unghiuri excelente. Marimea de 4,7” e maximul care eu pot comod utiliza, la cele de 5” avand mana mai mica eu nu ajung in colturi cu o singura mana. Si din nou ma bucur ca nu s-a mers pe Full HD, era inutil la marimea asta nu faci diferenta, crestea doar consumul de baterie si puneam procesorul la lucru degeaba.
Camera foto-video: Camera principala BSI, de 8MP, cu deschidere de F2.0 si vedere macro de 4cm permite deasemenea inregistrarea si redarea video 1080P full HD. Camera nu e chiar atat de buna cum speram, chiar si n conditii de lumina buna pozele nu ies foarte bune, sunt mai sterse, n-au suficient contrast si nici culori prea bune. Unii ar zice ca-s mai naturale, eu zic ca-s un pic sub. In conditii de lumina mai slaba nu ies bine pozele, si vorbim de automat, ca la smartphone chiar n-am chef sa ma joc cu setari manuale, se paote seta si ISO (100-800), balansul de alb si altele, dar cum v-am spus cand fac poze cu telefonul il vreu cat mai bun fara setari deci pe automat. Cand e lumina foarte slaba si intervine blitzul ies pozele binisor.
Filmeaza 1080p@30fps, mostra de film am uitat sa descarc, dar cateva poze realizate cu Ascend P6 in diferite conditii de lumina puteti vedea aici.
![]() |
Testing Huawei Ascend P6 camera |
Sunetul cu Dolby Digital Plus e bunicel se aude suficinet de tare si clar, dar desigur cu casti e si mai bine.
Sistemul de operare, aplicatii, performanta: Ascend p6 vine cu un procesor quad-core de 1.5GHz, si sistemul de operare Android 4.2.2, interfata EmotionUI 1.6 e dragut, chiar si daca nu e exact pe placul meu, eu preferand cu Android cat mai pur cu putine personalizari. Cei 2 Gb de RAM sunt suficiente, ca sa na-i probleme cu aplicatiile, ruland frumos toate fara probleme. Ai 8 Gb (4,7 disponibil pt, utilizator) pentru aplicatii si fisiere multimedia, si poti extinde cu un card de microSD de pana la 32 Gb N-am intampinat probleme, de lag in meniu si in aplicatii nu se poate vorbi, chiar merge frumos. Ciferele obtinute in bcenchmarkuri: 5532 in Quadrant, 2975 in 3D Mark (Ice storm), 1229 in GeekBench 3, si 155579 in Antutu, cifre bune, apropiate de cele de top.
La fel si browsingul merge fluent cu toate browserele incercate.
Conectivitate: Avem Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, 2G/3G, HSDPA, 21.6 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps, Bluetooth v3.0 with A2DP, EDR, LE, GPS cu A-GPS support si GLONASS, microUSB v2.0, microSD, cam tot ce-ti trebuie. Pozitionarea a fost mereu rapida si precisa.
Autonomie: Bateria Li-Po de 2000 mAh nu parea mult asa deja din specificatii, dar asta e cand vrei sa fii cel mai slim. Din pacate te poti baza pe el o zi intreaga doar daca esti utilizator mai moderat, la mine (obisnuit cu MOTOROLA RAZR HD) pe la dupamasa 3-4 semnala deja ca ar avea nevoie de un incarcator. Nu e sub alte terminale de pe piata, doar sub asteptarile mele. Sigur cu mai putine poze, mai putin net, si localizare poti ajunge cu el seara inca functionand.
Concluzii: Da insfarsit un Huawei care e atragator si care n-are probleme majore nici in functionare, nu e terminalul perfect, dar categoric una din cele mai frumoase. Mi-ar place o baterie si o camera mai buna la el, dar e clar ca Huawei a inteles cam ce ar fi de facut si sunt convins ca urmatoarele terminale vor urma acest trend.
+ uri:
– design frumos cu finisaje excelente
– display frumos
– viteza buna in aplicatii
– uri
– autonomie
– camera mediocra
Terminalul este disponibil in premiera in magazinele COSMOTE si Germanos la preturi incepand cu 599 lei (TVA inclus) cu planul tarifar COSMOTE Smart XL+ si la 1.599 lei (TVA inclus) pret la raft. Pentru un tarif lunar de 31 euro, COSMOTE Smart XL + ofera 300 minute nationale/internationale zona 1, 2.000 minute in retea, 2.000 SMS-uri in retea, 2.000 minute catre destinatii fixe Romtelecom, 250 MMS-uri in retea si 2GB trafic de date inclus.
De curand a aparut si n oferta unui alt operator si se poate achzitiona si la liber la 1599 de RON, aici, pret corect si de la mine pleaca cu nota 9.
Pingback: Huawei a lansat Ascend P7 | Z0ltan77
Pingback: Huawei Ascend P7, un midrange stilat – review | Z0ltan77
Pingback: Huawei P8, un mid range placut cu performante solide – review | Z0ltan77