Canon a lansat PowerShot G16 si PowerShot S120


G16             Canon isi consolideaza mult laudata serie PowerShot prin introducerea PowerShot G16 si PowerShot S120 – doua noi camere ce demonstreaza expertiza Canon fara rival in materie de procesare a imaginii si de design optic. Concepute pentru a oferi un nou nivel al calitatii imaginii si a performantei in gama de compacte Canon, ambele modele ofera viteza si sensibilitate impresionante.

In centrul ambelor modele se afla noul procesor de imagine Canon DIGIC 6 – o platforma puternica care permite capturarea unor imagini unice. Puterea DIGIC 6 permite utilizatorilor mai multa flexibilitate in fotografie si imagini spectaculoase chiar si in situatii neprielnice. Sistemul Canon HS, ce combina procesorul DIGIC 6 cu senzorul CMOS de inalta sensibilitate de 12,1 megapixeli 1/1.7, ofera imagini cu o gama dinamica mai mare, mai putin zgomot de imagine si un nivel ridicat al detaliilor, chiar si in conditii de luminozitate scazuta, gratie unui ISO de pana la 12800.

Cu viteza si performante imbunatatite, ambele camere sunt usor de folosit si pot fotografia foarte rapid, cu rafala de aproximativ 9cps[i]. Fotografii beneficiaza, de asemenea, de avantajul unei viteze AF imbunatatite semnificativ – PowerShot G16 este cu 41% mai rapid decat predecesorul G15, iar PowerShot S120 este cu 50% mai rapid decat predecesorul S110. G15 si S110 sunt, la randul lor, semnificativ mai rapide comparativ cu modelele G si S anterioare lor.

PowerShot G16

PowerShot G16 dispune de un obiectiv Canon superluminos cu f/1.8-2.8, dezvoltat folosind sticla cu refractie mare, plus un strat multiplu de material unic creat special pentru anumite lungimi de unda ale luminii, la scara nanometrica. Zoom-ul optic 5x ofera o versatilitate impressionanta, cu o diafragma f/1.8 la unghiul cel mai larg, de 28mm, si f/2.8 la focala maxima, de 140mm. Fotografii beneficiaza, astfel, de mai multa libertate de de fotografiere in lumina slaba, folosind viteze de declansare rapide, pentru a surprinde miscarea chiar si la zoom optic maxim.

Proiectat cu un stil caracteristic seriei PowerShot G, G16 ofera o gama de contrale manuale si operare excelenta pentru o folosire constanta, iar corpul usor si robust, din aluminiu, il transforma intr-un complement ideal DSLR-ului. Proiectat pentru a fi folosit rapid, cu o singura mana, camera dispune de Control Dial pe doua niveluri, cu buton dedicat filmarii, si cu Font Dial, Rear Dial si buton pentru rapiditate personalizabile – astfel, e mai simplu si mai rapid pentru un utilizator sa acceseze si sa ajusteze setarile camerei in timpul fotografierii, intre cadre. Mai mult, G16 este primul aparat din seria PowerShot G care beneficiaza de conectivitate wireless.

Seria G de la Canon este, de altfel, preferata fotografilor avansati. Un studiu recent, derulat in Canon Professional Network[ii], a relevat ca, dintre cei ce folosesc aparatele acestei serii, 83% o fac pentru uz personal, iar 53% le-au folosit si in scopuri profesionale. Rezultatul scoate in evidenta increderea pe care fotografii profesionisti o acorda seriei G, folosind aceste modele pe post de camere secundare, atat la lucru, cat si in viata personala, cand vor sa surprinda momente personale pretioase.

S120PowerShot S120

PowerShot S120 este primul model din seria S, de altfel si cea mai subtire camera din lume, care beneficiaza de obiectiv cu f/1.8[iii]. Zoom-ul optic 5x, superangular, de 24mm cu f/1.8, ofera flexibilitate in capturarea unei serii mari de subiecte. Obiectivul livreaza fotografii clare chiar si in conditii intunecate gratie diafragmei largi. Cu 24mm si un unghi foarte larg, este ideal pentru capturarea unor scene extraordinare, in timp ce versatilitatea zoom-ului permite apropierea de subiect.

Demonstrand un echilibru perfect intre dimensiuni si o calitate a imaginii excelenta, S120 dispune de multe optiuni de control manual intr-un corp subtire si compact. Imaginile pot fi distribuite direct catre echipamentele portabile si retele sociale prin functia WiFi, iar setarile cruciale pot fi ajustate in mai multe moduri – prin butoanele dedicate, direct de pe ecranul tactil de 7,5 cm (3 inci) sau din deja iconicul Lens Control Ring – asigurandu-se astfel ca fotograful are intotdeauna control.

Flexibilitate creativa cu control manual

Oferind niveluri similare de control precum in cazul unui DSLR Canon EOS, ambele modele au fost proiectate sa permita controlul manual total pentru cele mai importante setari de expunere. Aparatele ofera, de asemenea, fotografiere in mai multe raporturi de dimensiune si suport RAW pentru maximum de creativitate in compozitie si libertate de procesare.

Dezvoltarea a doua noi filtre creative – Star si Background Defocus -, precum si un mod HDR imbunatatit, vor incuraja creativitatea in timpul fotografierii. Impreuna cu o performanta ISO excelenta in lumina slaba, modul Star, cu trei presetari diferite – Star Nightscape, Star Trails si Star Time-lapse – permite utilizatorilor sa captureze cerul instelat in cadre vii. Functia Background Defocus creaza instantaneu un efect de camp de profunzime, estompand automat fundalul, in timp ce, impreuna cu modul HDR, ofera si mai multa libertate pentru capturarea de imagini HDR din mana.

Claritatea imaginii cu stabilizare inteligenta

Renumita tehnologie Canon de stabilizare a imaginii contracareaza tremurul camerei, micsoreaza neclaritatea din fotografii si miscarea din clipurile video. Intelligent IS detecteaza automat cand situatia cere si aplica cele mai potrivite moduri de stabilizare dintre cele sapte presetabile. Ambele modele dispun, de asemenea, si de un mod Enhanced Dynamic IS pe cinci axe, ce reduce trumurul camerei care apare in timp ce se filmeaza in miscare, pe jos sau dintr-o masina.

Fii conectat

Functia WiFi Canon este disponibila pe ambele modele, ceea ce inseamna ca amintirile pretioase pot fi impartasite prin incarcarea imaginilor pe retele sociale, atunci cand aparatul e conectat la internet, sau prin intermediul unor portabile precum smartphone-ul sau tableta. Camera poate, de asemenea, inregistra coordonatele GPS prin intermediul mobilului si activarea datelor de localizare pe poze, folosind aplicatia Canon dedicata pentru telefon sau tableta. Noua functia Image Sync protejeaza imaginile memorabile. Utilizatorii pot selecta si trimite fotografiile prin WiFi, folosind Image Sync, care decide in mod inteligent care este cea mai buna metoda de backup, stocare in cloud[iv] sau pe un calculator de incredere, apoi le sincronizeaza automat.

Video Full HD clar

PowerShot G16 si PowerShot S120 suporta inregistrare video Full HD (1920×1080) la 60cps cu sunet stereo – ideala pentru capturi creative, de inalta calitate. Zoom-ul ambelor camere poate fi folosit in timpul inregistrarii, in timp ce functia Tracking AF se asigura ca subiectul este clar si focalizat. PowerShot G16 dispune de procesare Fine Detail Movie si de reducere a zgomotului avansata la 60cps, pentru a filma clipuri la standarde de expert chiar si in conditii de lumina slaba. Utilizatorii pot, de asemenea, sa faca focus manual inainte de a incepe sa filmeze, folosind functia Manual Focus Peaking pentru a scoate in evidenta aria contrastanta si pentru a focaliza perfect. Pentru mai multa compatibilitate cu smartphone-uri si tablete, atat PowerShot S120, cat si PowerShot G16 inregistreaza in format MP4, iar clipurile pot fi compresate direct in camera (pana la 88% mai mici) pentru distribuire simpla si rapida.

PowerShot G16 – caracteristici principale:

 • Obiectiv luminos f/1.8-2.8, 28mm, zoom 5x
 • HS System: 12.1 MP CMOS, DIGIC 6
 • Intelligent IS cu stabilizare video pe 5 axe
 • Rafala: pana la 9.3cps[1]
 • LCD 7.5 cm (3.0”); OVF
 • Front Dial, Full Manual, RAW
 • Full HD (60fps)
 • Wi-Fi; GPS via Mobile
 • Star Mode
 • O gama de accesorii

PowerShot S120 – caracteristici principale:

 • Obiectiv 24mm, f/1.8, 5x zoom
 • HS System: 12.1 MP CMOS, DIGIC 6
 • Intelligent IS cu stabilizare pe 5 axe
 • Rafala: pana la 9.4fps[1]
 • Ecran tactil 7.5 cm (3.0″)
 • Lens Control Ring, Full Manual & RAW
 • Full HD (60fps)
 • Wi-Fi; GPS via Mobile
 • Star Mode
 • Carcasa subacvatica optionala – 40m

BUCURESTI, ROMANIA, 15 august 2013 – Canon Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.