Canon Europe sprijina WWF International in expeditia catre Marea Laptev din Siberia


Marea laptev

Canon Europe, lider mondial in solutii de imagistica, sponsorizeaza expeditia WWF la Marea Laptev din Siberia, in calitate de partener al WWF International. Aceasta este cea de-a doua expeiditie WWF Arctic din ultimul an, dupa “Sailing to Siku – Voyage to the Last Ice Area,” din vara anului 2012.

Membrii expeditiei WWF International vor naviga catre Peninsula Taimyr, pe Marea Laptev, una dintre cel mai putin explorate zone din regiunea ruseasca, in perioada 13-26 august. Scopul este de a determina, colectand materialul genetic necesar, daca exista populatii de morse si de ursi polari diferiti din aceasta perspectiva, si daca exista specii in Marea Laptev inrudite cu una sau mai multe populatii adiacente. Raspunsul la aceste intrebari este necesar pentru dezvoltarea unor sisteme de monitorizare eficiente atat pentru specii, cat si pentru a determina ce masuri trebuie luate pentru a le proteja.

Alaturi de oamenii de stiinta de la bord, va fi prezent si fotograful rus Alexey Ebel specializat pe imagini de natura, ce va documenta in imagini intreaga expeditie. Alexey Ebel este sustinut de Canon in acest demers si va folosi echipamente ale companiei.

Cyp de Costa, Brand Communications Director, Canon Europe: “Suntem mandri ca sprijinim WWF International in cea mai recenta misiune arctica. Imaginile joaca un rol puternic in documentarea stiintifica, iar in expeditia din Marea Laptev, echipamentul si experienta Canon vor ajuta WWF sa inregistreze si sa promoveze starea in care se afla mediul inconjurator si schimbarile climatice.”

Clive Tesar, Head of Communication & External Relations, WWF-Global Arctic Programme: “Sprijinul Canon este important in incercarea de a deslusi misterul legat de inrudirea animalelor din zona Laptev cu celelalte populatii de animale. Este, de asemenea, o oportunitate deosebita de a arata tuturor aceasta zona aproape necunoscuta a lumii prin intermediul fotografiilor, filmelor si de a aduce mai aproape realitatea din zona arctica.”

Canon Europe este partener de protejare al WWF International din 1998. Parteneriatul de lunga durata demonstreaza dedicarea Canon pentru construirea un viitor sustenabil, in care oamenii traiesc in armonie cu natura. Parteneriatul include sprijin si pentru o gama mare de initiative in afara expeditiilor arctice, inclusiv sponsorizarea pe termen lung a WWF-Canon Global Photo Network si educatia si instruirea fotografica a angajatilor WWF.

BUCURESTI, ROMANIA, 12 august 2013 – Canon Europe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.