Carol Eduard Novak la Romanian Corporate Sports – MTB, prezentat de CIUC PREMIUM RADLER


      Ciclistii amatori care vor participa pe 6 octombrie la competitia Romanian Corporate Sports-MTB, prezentata de CIUC PREMIUM RADLER, vor avea onoarea de a-l cunoaste pe Carol-Eduard Novak, primul campion paralimpic din istoria sportului romanesc. Medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Londra 2012, Eduard Novak va fi prezent inca de la inceputul intrecerii, dand startul cursei, si pana la finis, cand va premia echipele care vor urca pe podium.
Inainte de a se dedica ciclismului pe velodrom, proaspatul campion a avut o perioada in care a experimentat mountain bike-ul. Prin urmare, e foarte familiarizat cu provocarile ciclismului pe teren accidentat. Prin prezenta lui la startul evenimentului, ii va incuraja pe cat mai multi participanti sa fie dedicati si sa aiba forta necesara incheierii cursei. „Sper sa fie un concurs cu cat mai multi participanti – a declarat Eduard Novak, cu doar cateva zile inainte de cursa programata pe 6 octombrie, in padurea Baneasa. Sunt sigur ca organizarea va fi foarte buna si ca, in viitor, va fi un concurs important. Sper sa le fiu de mare folos ciclistilor amatori.”

Amatorii de ciclism se mai pot inscrie in cursa pana pe 4 octombrie, exclusiv online, in limita a 500 de participanti. Prin urmare, inscrierile functioneaza dupa principiul primul venit, primul servit, pana cand cifra ciclistilor amatori inscrisi ajunge la 500, respectiv 250 de echipe. Participarea va fi in echipe formate din cate doua persoane, la oricare dintre cele trei categorii: feminin, masculin si mixt. Toate detaliile inregistrarii in competitie sunt mentionate pe site-ul oficial, la sectiunea INSCRIERI.
Traseul
Intrecerea de ciclism programata in 6 octombrie va avea loc pe un traseu de 38,4 km (12,8 km x 3 ture), conceput de Razvan Juganaru, campion national la ciclocros si vicecampion national la MTB Maraton. Harta traseului este disponibila aici.
Kit-ul de concurs
Fiecare participant inscris conform regulamentului va primi in pachetul individual de concurs toate cele necesare pentru a parcurge in siguranta traseul si pentru a i se facilita obtinerea unor performante cat mai bune: numar de concurs, cip electronic de cronometrare, ghidul competitiei, prosop si apa. Pentru o experienta completa, sponsorii vor mai adauga bere si bratara Ciuc Radler, baton energizant si ghid de nutritie isostar, baton ciocolata Kandia, gel antibacterian de curatare Regina Maria, vouchere de discount oferite de Giant, PerfectBike, Halewood Wines, F64 si MPG, si ghid Kaercher si Romanian Corporate Sports.
Inainte de cursa, participantii si sustinatorii lor vor avea parte de un program inedit de incalzire oferit de WorldClass. Si tot inainte de start, pentru cei care vor avea nevoie de o ultima verificare a bicicletei vor exista doua puncte de reglaje/reparatii, unul asigurat de Giant, celalalt de Free Rider. Tot cu ajutorul Free Rider, toti cei prezenti vor putea asista, inaintea festivitatii de premiere, la o demonstratie de bike trial, sustinuta de doi dintre cei mai buni rideri din Romania: Alexandru Calta (Miez), fondatorul primei scoli de pedalat din tara (Mieztrials Bike School), si Gabriel Stefan (Noni).
Startul va fi dat de invitatul special Carol-Eduard Novak, cel care va acorda si premiile echipelor clasate pe primele trei pozitii.
Premii
Premiile acordate de organizatori castigatorilor, cat si tuturor participantilor, prin tombola organizata la finalul competitiei, vor fi in valoare de 10.000 de euro.

Intrecerea este organizata de MPG, in cadrul Romanian Corporare Sports, cel mai amplu sistem de campionate sportive pe echipe adresat companiilor din Romania, si este dedicata tuturor pasionatilor de ciclism.

Despre Carol-Eduard Novak

S-a nascut pe 28 iulie 1976, la Mircurea Ciuc. Timp de 15 ani a facut performanta in patinaj viteza. Dupa un accident de masina suferit in 1996, in urma caruia i-a fost amputata laba piciorului drept, a cautat un alt sport care sa-l ajute sa se reintegreze in societate. Atunci a ales ciclismul, reusind cea mai buna performanta in 2012, la Jocurile Paralimpice de la Londra, unde a  obtinut medalia de aur la proba de urmarire. Tot la Londra a mai castigat si medalia de argint la proba de contratimp, a doua dupa aceea de la Jocurile Palalimpice de la Beijing 2008. Dupa performanta obtinuta la Londra, Eduard si-a luat o pauza de cateva luni, necesara inainte de inceperea pregatirii pentru Olimpiada de la Rio, din 2016. In paralel, si-a propus sa se dedice promovarii sportului paralimpic.

Despre Romanian Corporate Sports
Romanian Corporate Sports este cel mai complex sistem de campionate sportive pe echipe adresat companiilor si organizatiilor din Romania. Initiat si dezvoltat de MPG, Romanian Corporate Sports desfasoara doua editii/an: de primavara (februarie – iulie) si de toamna (septembrie – noiembrie).
Companiile isi pot inscrie echipe la 11 sporturi: baschet, tenis de masa, darts, biliard, bowling, fotbal, tenis de camp, golf, karting, sah si ciclism.

Bucuresti, 2 octombrie – MPG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.