BenQ se mentine numarul 1 in Romania la vanzarile de video-proiectoare, cu o cota de piata de 45,2% in primul semestru al anului


          BenQ, lider global pe piata de proiectoare cu tehnologie DLP®, a incheiat primul semestru al acestui an cu o cota de 45,2% pe piata romaneasca de video-proiectoare, conform datelor publicate de compania Future Source Consulting. Acest rezultat plaseaza BenQ pe pozitia de lider al pietei romanesti de profil. BenQ este numarul unu pe piata de video-proiectoare din Romania inca din anul 2009.

„Evenimentele sportive din acest an au influentat in mod pozitiv vanzarile de proiectoare, ceea ce a condus la o crestere semnificativa a segmentului home-cinema. Pana la finalul acestui an, ne dorim sa trecem de pragul de 50% pe piata proiectoarelor ”, spune Dragos Salamac, Country Head BenQ pentru Romania.

Comparativ cu prima jumatate a anului trecut, BenQ a obtinut in primele sase luni din 2012 o crestere de 59% a vanzarilor de proiectoare Home Cinema, cu rezolutie HD, adresate celor care doresc sa beneficieze si acasa de calitatea imaginii intalnite in salile de cinema. Ponderea proiectoarelor capabile de proiectie 3D a ajuns in primele sase luni ale anului la 97% din vanzarile BenQ pe piata din Romania, dupa ce anul trecut acestea au reprezentat doua treimi din vanzari.

Totodata, vanzarile de modele cu rezolutie XGA, adresate segmentului office, au avut in prima jumatate a anului o crestere de peste 30%.

„Am remarcat in primele sase luni ale anului o tendinta de maturizare a pietei manifestata si prin orientarea clientilor catre produse cu functii care sporesc performantele, ceea ce s-a tradus in cresterea pretului mediu al proiectoarelor. Astfel, pretul mediu in primul semestru a fost cu 10% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, cumparatorii achizitionand mai multe echipamente cu functii premium, respectiv conectivitate directa de pe tableta sau smartphone, LAN, wireless, HDMI, cu contrast si luminozitate mai mari,  si cu lampi cu durata de viata mai ridicata”, a mai spus Dragos Salamac.

BenQ a lansat in acest an in Romania modelul W7000, primul proiector 3D Full HD care a obtinut certificat de calitate din partea unei companii independente, TÜV Rheinland, dar si primele proiectoare cu tehnologie de iluminare laser, care asigura o durata de functionare a lampii de 20.000 ore.

Bucuresti, 06 august 2012 – BenQ Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.