Zitec pleaca la Android Lab, in California


Zitec_AndroidZitec, premiat de Google Romania. Producatorul local de aplicatii online pleaca la Android Lab, in California

Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, a fost premiat in cadrul Galei Start Mobile organizata de Google Romania impreuna cu IAB Romania. Compania romaneasca a obtinut premiul Best Mobi Site, cu proiectul dezvoltat pentru Paravion.ro, si s-a clasat in Top 3 cele mai bune agentii participante, castigand astfel o excursie la Android Lab, sediul Android din Mountain View, California.

 

“Utilizarea dispozitivelor mobile inregistreaza o crestere puternica inclusiv in Romania, unde peste 20% dintre utilizatorii de internet folosesc smartphone sau tableta. Companiile care inteleg comportamentul clientilor recunosc faptul ca prezenta pe aceste platforme este obligatorie si ca interactiunea trebuie adaptata acestui mediu. Astfel, plecand de la nevoile acestora, am ajuns sa dezvoltam si mobi-site-uri, iar faptul ca am fost premiati de o companie de renume, Google, confirma munca depusa si ne da incredere in ceea ce putem realiza mai departe”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO si co-fondator Zitec.

Zitec_Paravion

Printre websiteurile mobi dezvoltate de producatorul romanesc de aplicatii online putem enumera Paravion.ro, Broadway.TV, Agora.ro, RechiziteleMele.ro, ServSkills.ro, AuditEXP.org. Astfel, sunt prezente in portofoliul companiei site-uri de prezentare, dar si mobi-site-uri complexe, de e-commerce, portaluri de stiri sau publicatii.

 

In cadrul competitiei Start Mobile, Zitec a castigat, impreuna cu Paravion Tour, premiul pentru “Cel mai tare mobi-site”, si s-a clasat in “Top 3 Agentii” participante la concurs, care trimite compania in California, la sediul Android Lab din Mountain View.

 

Zitec este prezent pe piata locala de 10 ani, reusind in acest timp sa isi creasca cifra de afaceri anual si sa ajunga, in 2012, la 1,4 milioane de euro. Producatorul de aplicatii software a extins activitatea companiei, dezvoltand, in 2005, si un departament de online marketing, care a generat afaceri de 250.000 de euro anul trecut. La adresa http://zit.ec/infographic10 puteti vizualiza un infografic privind evolutia companiei in cei 10 ani de activitate.

 

In momentul de fata, compania are clienti din Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Danemarca, Germania, Olanda, Italia, Romania, Grecia, Cipru, Qatar, Arabia Saudita, Egipt, Emiratele Arabe Unite.

 

Totodata, Zitec a investit in SUA, in doua proiecte din San Francisco, HuddleHero.com si Zipongo, si in unul din New York (VideoPublishing.com). Cea mai recenta investitie a sa a fost realizata in Romania, Zitec preluand 30% din editura HAC!BD, creatoarea revistei de benzi desenate Harap Alb continua.

 

Google Romania a lansat initiativa Start Mobile in octombrie 2012, impreuna cu asociatia IAB Romania. Competitia Start Mobile se adreseaza agentiilor digitale romanesti si incurajeaza dezvoltarea de mobi-site-uri. Concursul Start Mobile de anul acesta s-a desfasurat intre 1 ianuarie si 30 iunie 2013 si a constat in premierea agentiilor care au dezvoltat cel putin sase mobi-site-uri pe perioada competitiei si care au oferit minimum un testimonial de satisfactie din partea clientilor pentru care au fost create site-urile pentru mobil.

Bucuresti, 17 iulie 2013 –  Zitec

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.