COSMOTE Romania isi pastreaza evolutia pozitiva in 2011


     COSMOTE Romania anunta rezultatele financiare pentru anului financiar 2011, incheiat la 31 decembrie 2011, conform indicatorilor de performanta raportati astazi de catre OTE Group.

In 2011, COSMOTE Romania si-a continuat parcursul de succes, consolidandu-si performanta financiara pentru toti indicatorii principali, dezvoltandu-si reteaua si extinzand portofoliul de produse si servicii.

COSMOTE a mentinut o crestere sanatoasa a bazei de clienti business, datorita ofertelor competitive si deosebit de atractive. Astfel, in 2011, segmentul business a crescut cu peste 27% comparativ cu 2010, incluzand clienti majori precum BCR sau Transgaz.

Numarul total de clienti ai COSMOTE Romania, inclusiv Zapp, a fost de aproximativ 6,5 milioane la sfarsitul anului 2011, proportia abonatilor ajungand la 23,1% din baza, ca rezultat al cresterii pe segmentul de business. La sfarsitul lui 2011, cota de piata a companiei s-a pastrat la aproximativ 24%. In pofida mediului economic dificil, veniturile au ramas stabile comparativ cu 2010, la 468,2 milioane de euro. Marja EBITDA (castiguri operationale inaintea dobanzilor, taxelor si amortizarilor) a crescut cu 5,7 puncte procentuale, pana la 21,4%, comparativ cu 2010, reflectand imbunatatiri operationale semnificative. EBITDA a crescut la 100,1 milioane de euro, o crestere de 35,8% comparativ cu intreg anul 2010.

In urma integrarii cu succes a Zapp, serviciile 3G sunt disponibile pentru 66% din populatie. Astfel, baza de clienti 3G a crescut semnificativ, cu 116% comparativ cu anul 2010

Ne bucuram ca am reusit si in 2011 sa ne consolidam pozitia pe piata, in pofida competitiei acerbe, si a mediului economic dificil. Performanta noastra in ceea ce priveste EBITDA, precum si cresterea semnificativa a bazei de clienti 3G si business pe parcursul anului, indica in mod cert increderea acordata de clienti. Vom continua sa le rasplatim aceasta incredere, oferind experiente unice si produse si servicii inovative, create anume pentru ei”, a spus Stefanos Theocharopoulos, Chief Executive Officer COSMOTE Romania.

ARPU (Venitul mediu per utilizator) a crescut cu 10% în 2011, comparativ cu 2010.

In 2011, lantul de retail Germanos a sarbatorit 15 ani de prezenta pe piata din Romania. COSMOTE Romania investeste constant in dezvoltarea lantului sau de distributie nationala, care consta, la finele anului 2011, din aproximativ 600 de puncte de vanzare in intreaga tara

La 31 decembrie 2011, operatiunile mobile ale OTE Group ofereau servicii de telecomunicatii catre aproximativ 20,5 milioane de clienti, in sud-estul Europei.

 

Bucuresti, 23 februarie 2012 – COSMOTE Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.