Sony a prezentat α6000, camera cu cea mai rapida focalizare automata din segmentul aparatelor cu obiective interschimbabile


IMG_20140414_190725             Ieri seara in sala expozitionala a magazinului F64, fotograful Alin Popescu a prezentat Alpha 6000 o camera mirorless care ar fi urmasul lui NEX 6, dar ca performante ar putea fi chiar si urmasul lui NEX 7.

Alin s-a jucat cu el de ceva timp, probabil printre primii cativa si nu doar de la noi, si a povestit experientele sale cu acesta camera versatila. Nu lungesc, el a povestit si aici, si mai bine cititi direct.

In orice caz pe mine m-a convins pare ideal atat pentru calatorii cat si pentru street photgraphy, e solid, imi place mult in culoare retro, are grip bun si  probabil voi ajunge sa il testez si eu in una din calatoriile care vor urma.

Mai jos gasiti comunicatul de presa si cateva poze facute culmea cu un telefon mobil, da am fost la o prezentare aparat foto fara aparat foto la mine, doar cu Allview X1 Soul Xtreme-ul.

Sony anunta α6000, camera cu cea mai rapida focalizare automata din segmentul aparatelor cu obiective interschimbabile[i]

 

  • Functia Fast Hybrid AF ofera cea mai rapidai si exacta focalizare automata, de numai 0,06 secunde
  • Autofocus cu detectia fazei in 179 puncte
  • Senzor de imagine Exmor™ APS HD CMOS de 24,3 megapixeli
  • Procesor de imagine BIONZ X ce ofera o calitate imbunatatita a imaginii si inregistrare Full HD
  • Corp usor si compact cu blit incorporat, vizor electronic OLED Tru-Finder™ si doua cadrane de comenzi
  • Conectare facila cu smartphone-uri si tablete prin NFC si Wi-Fi

 

IMG_20140414_184943Noua camera Sony ILCE-6000 ofera utilizatorilor posibilitatea de a focaliza subiectii in numai 0,06 secunde, cea mai rapida focalizare automatai disponibila pe camerele foto cu obiective interschimbabile. De la instantanee foto pana la fotografii de actiune, α6000 poate capta fiecare detaliu.

 

Calitatea imaginii este asigurata de un senzor de imagine Exmor™ APS HD CMOS de 24,3 megapixeli efectivi, care surprinde cele mai fine detalii si este completata de procesorul BIONZ X.

 

Camera foto α6000 este ideala pentru fotografii ce doresc un mirrorless, fara a sacrifica rapiditatea focalizarii automate. In plus, aparatul are un design atractiv si este disponibil in doua variante cromatice: negru si titan.

 

Functia Fast Hybrid AF asigura o viteza a focalizarii automate mai mare fata de cea a multor DSLR-uri profesionale, autofocusul cu detectia fazei in 179 puncte aducand rapid subiectul in focus, in timp ce detectia contrastului rafineaza rapid focusul. In plus, α6000 permite realizarea de fotografii in rafala cu pana la 11 cadre pe secunda, cu focalizare continua.

 

Vizorul electronic OLED Tru-Finder™, cu ecran luminos, transforma incadrarea scenelor intr-o placere. Acesta ofera o varietate de informatii suplimentare utilizatorului, inclusiv setarile pentru gradele de expunere si focalizare sau posibilitatea de previzualizare a scenelor.

 

Camera dispune de un numar de 7 butoane personalizabile, ce permit ajustarea fara efort a setarilor. Doua dintre acestea pot fi utilizate pentru a obtine acces rapid la una dintre cele 43 de functii repatizabile, optiune ce ii satisface chiar si pe cei mai pretentiosi fotografi. De asemenea, blitul incorporat este ideal pentru a obtine imagini de calitate, chiar si atunci cand lumina este slaba.

 

Conexiunea Wi-Fi permite conectarea printr-o singura atingere cu dispozitivele Xperia™ sau cu orice smartphone si tableta Android compatibile NFC. Mai mult, noul α6000 poate fi controlat de la distanta multumita aceleiasi tehnologii. Optiunea Smart Remote Control faciliteaza conectarea la un dispozitiv mobil pentru a vizualiza fotografiile sau pentru a controla camera de la distanta.

 

Colectia de accesorii optionale ofera protectie suplimentara aparatului foto. Tocul subtire LCS-EBC protejeaza camera de praf si de uzura din timpul utilizarii, fara a fi nevoie de inlaturarea acestuia pentru a monta aparatul pe trepied sau pentru a transfera datele prin cablu USB sau NFC.

 

Geanta de transport LCS-ASB1 este impermeabila si protejeaza aparatul in timpul transportului.

 

Geanta de transport impermeabila LCS-BBXL[ii] cu interior moale este ideala pentru protejarea obiectvelor de mari dimensiuni precum SEL18200LE sau SEL55210. De asemenea, aceasta este realizata astfel incat sa permita stocarea unui parasolar. Folia de protectie PCK-LM17 apara ecranul camerei foto impotriva fisurilor, zgarieturilor şi amprentelor.

 

Noul Sony a6000 cu obiective interschimbabile va putea fi achizitionat in curand, verificati aici.

 

 

Specificatii tehnice

ILCE-6000
Compatibilitate obiective Obiective cu montura tip E
Senzor imagine Tip Senzor APS-C (23.5 x 15.6mm) “Exmor” APS HD CMOS
Numar de pixeli (efectiv) Aprox. 24,3 megapixeli
Sistem de inregistrare (Fotografie) Format JPEG (DCF Ver. 2.0, Exif Ver.2.3, MPF Baseline compliant), RAW (format Sony ARW 2.3)
Sistem de inregistrare (video) Format inregistrare video AVCHD Ver. 2.0/ MP4
Media Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick XC-HG Duo, card de memorie SD, card de memorie SDHC (conform UHS-I), card de memorie SDXC (conform UHS-I)
Sistem de focalizare Tip Fast Hybrid AF (detectia fazei/detectia contrastului)
Punct de focalizare 179 puncte (detectia fazei) / 25 puncte (detectia contrastului)
Control de expunere Tip masurare 1200-zona de masurare evaluativa
Sensibilitate ISO (Index de expunere recomandat) Imagini statice: ISO 100-25600 (1/3 EV),AUTO (ISO 100-25600, limita superioara si inferioara selectabile)Clipuri video: ISO 100-12800 (1/3 EV) / AUTO (ISO 100-12800, limita superioara si inferioara selectabile )
Vizor Tip 1.0 cm (tip 0.39) vizor electronic (color)
Numar de puncte 1.440.000 puncte
Acoperire camp de vizibilitate 100%
Marire Aprox. 1.07x (echivalent 35mm: aprox. 0.70x) cu lentila 50mm la infinit -1m-1)
Ecran LCD Tip 7.5cm (tip 3.0) tip TFT
Nr. puncte 921.600 puncte
Unghi ajustabil In sus pana la aprox. 90de grade, in jos pana la aprox. 45 de grade
Wi-Fi Vizualizare pe smartphone Da
Trimitere pe computer Da
Vizualizare pe TV Da
NFC Da(NFC Forum Tip 3, compatibil, telecomanda one touch, partajare one touch)
PlayMemories Camera Apps Da
Audio Microfon Microfon incorporat
Difuzor Incorporat, monaural
Dimensiuni (fara protuberante) Aprox. 120.0mm x 66.9mm x 45.1mm
Greutate Aprox. 285g (doar corp)Aprox. 344g (cu bateria si cardul Memory Stick PRO Duo inclus )

 

[i] Dintre camerele cu obiective interschimbabile echipate cu senzor de imagine APS-C, studiu realizat de Sony la data de 12 februarie 2014. Masuratori conform metodei CIPA folosind un obiectiv E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS, focalizare automata prealabila oprita si vizorul electronic în utilizare.

[ii] O marime mai mare, ce extinde seria genților LCS-BBM/LCS-BBL

12 februarie 2014, Bucuresti – Sony Romania

 

One response to “Sony a prezentat α6000, camera cu cea mai rapida focalizare automata din segmentul aparatelor cu obiective interschimbabile

  1. Pingback: Sony Alpha 6000, companionul meu de calatorii pentru urmatorii 2-3 ani | Z0ltan77

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.