Orange aduce inovatia 5G la Untold


  • Transmisiuni live in VR 360 prin intermediul tehnologiei 5G
  • Demonstratii 5G in conditii reale de utilizare
  • Viteze 5G de peste 1Gbps

 

Orange continua vara festivalurilor la Untold si seteaza noi standarde de inovatie si divertisment aducand experienta de festival mai aproape de consumatori prin intermediul mai multor transmisiuni live realizate in VR 360 cu ajutorul tehnologiei 5G si al telefonului Samsung Galaxy S10 5G.

Alaturi de Samsung, unul dintre cei mai importanti parteneri tehnologici, Orange aduce experienta 5G direct pe scena principala a celui mai mare festival de muzica din Romania. Astfel, Orange transpune beneficiile tehnologiei 5G in situatii concrete de utilizare pe care toti cei prezenti in cadrul festivalului  le pot testa in zona Orange.

Untold este contextul ideal pentru a pune in valoare tehnologia 5G, avand in vedere volumul foarte mare de continut care este generat de utilizatori in cadrul festivalului, in comunicarea personala sau pe retelele sociale. Pentru a demonstra capabilitatile 5G, Orange a ales Samsung ca partener pentru implementarea la festival a celor mai noi echipamente de retea 5G in zona Cluj Arena.

Pasionatii de tehnologie, iubitorii de muzica si toti cei prezenti la festival sunt asteptati sa descopere in zona Orange o experienta multi-senzoriala ce ii transpune chiar pe scena principala, alaturi de cei mai iubiti si asteptati artisti ai momentului. Astfel, cu ajutorul ochelarilor VR, dar si al telefonului Samsung Galaxy S10 5G, ei vor sta virtual fata in fata cu artistii preferati care vor concerta pe scena principala, totul prin intermediul retelei Orange 5G.

Experienta Untold va fi completata de transmisiunea live in format 4K a concertelor ce vor avea loc pe scena principala a festivalului si va putea fi urmarita pe cele doua ecrane LED amplasate in zona activarilor Orange de langa main stage.

„Prioritatile noastre sunt strans legate de nevoile clientilor, in special de dorinta acestora de a beneficia de conectivitate neintrerupta, dar si de cele mai bune servicii in retea. Toate acestea sunt sustinute de investitii anuale in dezvoltarea retelei de peste 100 milioane de EURO.

Acum, impreuna cu parteneri tehnologici precum Samsung, dar mai ales alaturi de clienti, ne propunem sa demonstram performantele retelei 5G. 5G reprezinta un salt tehnologic important, ce promite un nou nivel de comunicatii, care urmeaza sa schimbe lumea serviciilor oferite azi.” a declarat Emmanuel Chautard, Chief Technology Officer, Orange Romania.

 

„Este o onoare sa fim parteneri alaturi de Orange in aceasta experienta. Impreuna, aducem tehnologia 5G din ce in ce mai aproape de utilizatori. Samsung a investit si avansat in domeniul 5G, fiind printre putinele companii care au dezvoltat solutii 5G end-to-end, cipuri, retea de telecomunicatii, inclusiv terminale  5G. Anul acesta, am deschis un nou drum la nivel global  prin  Samsung Galaxy S10  5G si suntem entuziasmati si nerabdatori pentru ceea ce va urma.” a declarat Tiberiu Dobre, Head of Telecom Division Samsung Romania si Bulgaria.

Cele mai mari festivaluri sustinute de cea mai buna retea din Romania

Dupa HD Voice, HD Voice Plus si eSIM, Orange continua seria de inovatii, dar si drumul inceput alaturi de clienti pentru dezvoltarea viitoarei retele 5G pe care acestia o pot testa chiar la Untold. Astfel, in iulie 2018, Orange, alaturi de partenerii sai Samsung si Cisco, realizau in Floresti (judetul Cluj) primul test efectuat in conditii reale de utilizare a unei retele 5G multi-vendor de tip acces radio la punct fix (Fixed Wireless Access – FWA). Masuratorile realizate in timp real au aratat o viteza agregata de 3Gbps pe o celula 5G in downlink, capacitatea totala a sistemului putand sa atinga 6Gbps pentru spectrul alocat. Testul a reprezentat o premiera la nivel european, tehnologia fiind testata chiar de catre clienti in conditii reale de utilizare.

Astfel, ca urmare a investitiilor constante in retea, la finalul lunii iunie, 52% din populatia tarii avea acces la viteze de pana la 500 Mbps. Totodata, acoperirea 4G a fost de extinsa, iar la finalul celui de-al doilea trimestru al lui 2019, 97.1% din populatia tarii si 100% din cea urbana are acces la cea mai extinsa retea 4G din Romania. De asemenea, traficul 4G inregistrat in T2 2019 a ajuns la aproximativ 82% din totalul traficului generat, performantele bune ale retelei fiind recunoscute si de catre auditorul independent Systemics care a desemnat Orange pentru a patra oara consecutiv drept „Cea mai buna retea din Romania”.

Cluj, 01 august 2019 – Orange Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.