Orange Money lanseaza carduri de debit Visa si noi modalitati de plata contactless, cu smartphone si smartwatch


Orange Money anunta introducerea cardurilor de debit Visa contactless, fizice si virtuale, plata cu telefonul prin tehnologia NFC si plata cu ceasul inteligent Fitbit sau Garmin compatibil NFC prin inrolarea cardului in aplicatiile Orange Pay, Fitbit Pay sau Garmin Pay. Clientii Orange pot sa deschida contul Orange Money si sa solicite cardul de debit direct din aplicatia Orange Money sau dintr-unul din cele peste 630 de magazine Orange din tara.

 

Serviciul Orange Money este o alternativa digitala a serviciilor bancare traditionale, simpla si cu o interfata intuitiva. Clientii Orange pot efectua rapid de pe telefon orice operatiune tipica unui cont bancar:

 • plata facturilor de utilitati
 • transferul de bani instantaneu prin intermediul numarului de telefon sau catre/din orice IBAN din Romania
 • reincarcarea cartelelor Orange
 • alimentarea contului prin intermediul unui alt card bancar salvat in aplicatie.

 

“Lansarea de astazi marcheaza un pas important in dezvoltarea serviciilor financiare mobile inovatoare pentru clientii Orange. Prin imbinarea noilor solutii high-tech cu produsele financiare, ne propunem sa oferim servicii simple, sigure si usor accesibile, pentru a fi alaturi de clienti si familiile acestora in orice moment.” a declarat Haris Hanif, CEO in cadrul Orange Money Romania.

 

Carduri de debit virtuale si fizice

 

Clientii pot alege intre cardul de debit Visa Clasic sau cardul de debit Visa Platinum, ambele putand fi folosite atat national, cat si international.

 

Prin intermediul aplicatiei mobile Orange Money, clientii pot:

 • sa vizualizeze datele cardului virtual iar cumparaturile pe Internet pot fi astfel realizate fara a mai utiliza datele de pe cardul fizic
 • sa administreze instantaneu limitele cardului pentru utilizarea acestuia pentru plati la magazine, pe internet sau pentru retrageri de numerar la ATM
 • sa reseteze PIN-ul cardului din aplicatie
 • sa blocheze si sa deblocheze cardul instantaneu, din aplicatie

 

Cardul de debit Visa Classic este primul astfel de card cu design vertical din Romania.

 

In plus, clientii care opteaza pentru Cardul de Debit Orange Money Visa Platinum au acces gratuit la:

 • asigurare medicala[1] sau pentru pierderea bagajelor pentru calatoriile in strainatate, inclusiv pentru membrii familiei daca acestia calatoresc impreuna
 • acces gratuit si nelimitat pentru client si un invitat in lounge-ul Business din aeroporturile Bucuresti, Cluj si Timisoara
 • servicii concierge 24/7 pentru recomandari si rezervari de turism, evenimente sau hobby-uri

 

Clientii pot opta pentru cardul de debit Visa Classic, fara comision lunar[2], sau pentru cel Platinum, pentru 40 de lei pe luna.

 

Plati contactless cu smartphone-ul sau smartwatch-ul

Clientii Orange Money, utilizatori de telefon cu sistem de operare Android cu tehnologia NFC, pot sa efectueze plati cu telefonul la orice POS contactless, oriunde in lume, prin inrolarea cardului Orange Money in aplicatia mobila Orange Pay.

 

Pentru plata cu telefonul trebuie activata opƫiunea de plata prin NFC si selectarea aplicatiei Orange Pay ca serviciu de plata prestabilit.

 

Atat utilizatorii de telefon cu sistem de operare Android, cat si cei cu iOS pot sa efectueze plati cu smartwatch-urile Fitbit sau Garmin, compatibile cu tehnologia NFC, prin inrolarea cardului Orange Money in aplicatia Fitbit Pay sau Garmin Pay.

 

Pentru autorizarea unei plaƫi cu telefonul sau ceasul este necesara deblocarea ecranului telefonului, pentru plata cu telefonul, sau tastarea codului PIN al ceasului, pentru plata cu ceasul.

 

Totodata, clientii care solicita in lunile urmatoare un card de debit Orange Money vor avea inscriptionat pe acesta statutul de „Founder Member”, care ofera acces la beneficii precum 10% cash back la plata facturilor Orange sau reincarcarea cartelelor PrePay Orange. De asemenea, clientii Founder Member vor avea reducere de 20% pentru smartwatch-urile cu functie NFC, modelele Fitbit Ionic sau Versa, precum si pentru Garmin Vivoactive3 Music.

 

Mai multe detalii despre serviciile Orange Money gasiti aici.

 

1 Cu suma asigurata de 100.000 euro

2 Comisionul lunar de administrare va fi 0 daca, in cursul lunii calendaristice anterioare, sunt intrunite cumulativ urmatoarele conditii: (i) contul Orange Money a fost alimentat cu cel putin 500 lei si (ii) au fost efectuate cel putin 2 tranzactii de plata cu cardul de debit la comercianti.

Bucuresti, 5 martie 2019 – Orange Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.