Sony anunta un upgrade pentru camera foto α9 print-un update major de software


Noua versiune de software aduce un autofocus imbunatatit si noi functionalitati pentru camerele full-frame de la Sony

 

Sony anunta un upgrade important pentru camerele mirrorless α9, care va fi disponibil printr-un update de software.

 

Camera revolutionara Sony a9 va capata mai multe imbunatatiri importante la nivelul performantelor functiei de autofocus (AF) premiata si al calitatii imaginii, precum si o serie de noi caracteristici special concepute sa imbunatateasca fluxul de lucru pentru fotografii profesionisti. Aditional, vor deveni disponibile noile actualizari de software pentru α7R III si α7 III, care vor adauga imbunatatiri „Real-time Eye AF” si capabilitati de tipul interval recording.

Software ver.5.0 si ver.6.0 pentru α9

Noua versiune de software 5.0 pentru α9 adauga noua tehnologie „Real-time Tracking” de la Sony, pentru urmarirea obiectelor. Acest mod de operare utilizeaza cel mai nou algoritm de inteligenta artificiala creat de Sony, capabil sa recunoasca obiecte si sa proceseze culoarea, distanta pana la subiect (adancimea) si textura (luminozitatea) ca informatie spatiala, pentru a garanta ca toate subiectele vor fi captate cu acuratete si precizie maxime.

 

Mai mult, atunci cand se fotografiaza sau se filmeaza oameni sau animale[i], informatiile despre pozitionarea fetei si a ochilor sunt recunoscute de AI, iar ochii subiectului sunt monitorizati in timp real cu o foarte mare precizie de tracking. De asemenea, functia „Tracking On” contribuie la initierea „Real-time Tracking” in orice moment prin simpla actionare a butonului special creat[ii] si „Touch Tracking”, care se activeaza rapid pe ecranul tactil.

 

Prin noua versiune de software 5.0, camera Sony α9 va capata „Real-time Eye AF” avansat, cea mai recenta versiune de tehnologie Eye AF de la Sony. Aceasta noua functie foloseste recunoasterea obiectelor cu ajutorul AI pentru a detecta si a procesa datele de localizare a ochilor in timp real, ceea ce rezulta in acuratete, viteza si performanta de urmarire sporite ale Eye AF. In toate modurile de autofocus, camera poate detecta automat ochii subiectului si activeaza Eye AF printr-o apasare pe jumatate a butonului declansator. Astfel, camera va urmari subtil ochii in permanenta, cand e in modul AF-C. Cu noul software, fotografii pot chiar sa aleaga ochiul preferat (stangul sau dreptul) al subiectului ca punct de focalizare.

 

Alte posibilitati de focalizare pe care le va mijloci noul software includ Touch Pad, Touch Tracking, extinderea gamei de aperturi pentru eficacitate a AF cu detectie de faza de la F11 la F16 precum si Fast Hybrid AF pentru filmari cu focalizare automata cursiva.

 

Calitatea imaginii va fi si ea imbunatatita prin noua versiune de software 5.0 pentru α9. Impactul va fi vizibil mai ales in reproducerea culorilor, deoarece camera va detecta mai precis schimbarile subtile ale conditiilor de iluminare pentru gradatii de tonuri mai line si mai naturale in cazul unor elemente precum cerul. Exista si un nou algoritm AWB, care produce imagini mai balansate in timpul fotografierii in rafala. Alte functii noi pentru control eficient si management al datelor includ imbunatatirea meniurilor My Dial si Dual Slot, functii de etichetare si protectie a fotografiilor.

 

Noul software adauga compatibilitate cu noua aplicatie Sony „Imaging Edge Mobil”’[iii], urmasa aplicatiei „PlayMemories Mobile™”. Noua aplicatie ofera cateva capabilitati cum ar fi aplicatia mobile „Transfer & Tagging add-on”[iv] pentru a asista fluxul de lucru profesional, care le permite fotografilor sa transfere imagini din camera catre smartphone in timp ce fotografiaza[v], adaugand totodata suport pentru includerea IPTC metadata[vi] la imaginile transferate. Este o adaugire binevenita dupa recenta versiune de update de software 4.0 pentru α9 care a sporit semnificativ capacitatile camerei in zona de transfer prin FTP.

 

Firmware-ul de versiune 6.0 pentru camera α9 va adauga functionalitate Eye AF pentru ochi de animale, o implementare extrem de interesanta pentru fotografii de wildlife. De asemenea, va adauga si functionalitatea „interval shooting” pentru realizarea de filme time-lapse.

Noua versiune 5.0 de update a software-ului este programata pentru lansare in martie 2019, iar versiunea 6.0 este programata pentru vara lui 2019.

 

Software ver.3.0 pentru α7R III si α7 III

Popularele camere full-frame de la Sony α7R III si α7 III vor fi imbunatatite cu Real-time Eye AF prin noua versiune de software 3.0. Acesta va fi disponibil in versiune AF-C printr-o simpla apasare pe jumatate a declansatorului. Va fi disponibila si tehnologia Real-Time Eye AF pentru animalev.

 

In plus, camerele vor primi functionalitate interval recording, care va permite realizarea foarte facila a filmelor time-lapse[vii]. Noua caracteristica poate fi reglata oriunde intre 1 si 60 secunde, cu un numar total de cadre intre 1 si 9.999. Sensibilitatea AE tracking poate fi de asemenea ajustata la „Ridicat”, „Mediu” sau „Scazut” in timpul filmarii tip ”interval recording”, astfel incat materialul rezultat sa aiba variatii mici de expunere de-a lungul intregului interval filmat.

 

Noua versiune 3.0 de update a software-ului de sistem este programata pentru aprilie 2019.

 

O varietate de subiecte, filmari si continut exclusivist captate cu cele mai noi camere si cu alte produse Sony α pot fi gasite la adresa https://www.sony.co.uk/alphauniverse.

 

Hub-ul european de fotografie al Sony este disponibil in 22 de limbi si detaliaza stiri despre produse, competitii si o lista actualizata la zi cu evenimentele Sony din fiecare tara.

[i] Este posibil ca focalizarea precisa sa nu fie posibilă in cazul anumitor subiecte in anumite situatii

[ii] Functia trebuie setata din meniu in prealabil

[iii] O aplicație succesiva a PlayMemories Mobile. Utilizatorii PlayMemories Mobile existenti o pot folosi prin actualizarea PlayMemories Mobile

[iv] Tari disponibile: SUA/Canada/UK/Franta/Germania/Hong Kong/China/Australia/Japonia
Inregistrarea utilizatorilor este necesara pentru a utiliza aceasta aplicatie. Compatibilitate cu ILCE-9, ILCE-7RM3, ILCE-7M3.

[v] Compatibilitate cu ILCE-9 cu update de software Ver.5.0 sau mai noua

[vi] Metadatele IPTC pentru metadatele imaginilor digitale reprezinta un standard creat de IPTC (Consiliul International pentru Telecomunicatii de Presa)

[vii] Este necesara cea mai recenta versiune a aplicatiei desktop “Imaging Edge” Viewer și PlayMemories Home

 

Ianuarie 2019, Bucuresti – Sony Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.