Sony lanseaza o noua generatie de camere mirrorless Alpha6400 cu “Real-time Eye AF”, “Real-time Tracking” si cel mai rapid autofocus din lume


Noua camera mirrorless cu senzor APS-C si design compact asigura imagini la calitate excelenta si include multe alte tehnologii din gama full-frame

 

  • Cea mai rapida camera foto din lume[i], cu viteza AF de doar 0.02 secunde[ii] si 425 de puncte de focalizare automata cu detectia fazei si a contrastului, care acopera aproximativ 84% din suprafata imaginii
  • Eye AF avansat, in timp real
  • Real-time Tracking pentru urmarirea obiectelor
  • Senzor imagine APS-C Exmor™ CMOS de 24.2MP[iii] si procesor de imagine BIONZ X™ de ultima generatie
  • Ecran tactil LCD ce se poate roti la 180 de grade pentru selfie
  • Fotografiere continua de mare viteza de pana la 11[iv] cadre pe secunda obturator mecanic / fotografiere silentioasa de pana la 8[v] cadre pe secunda cu urmarire AF/AE continua
  • Filmare de rezolutie inalta 4K[vi] cu citirea pixelilor pe intreaga suprafata, fara combinarea pixelilor, cu stabilitate si viteza AF avansate
  • Inregistrare video la interval pentru clipuri filmate cu acceleratorul

Sony a lansat un nou model din game mirrorless, Alpha 6400 (model ILCE-6400) cu obiectiv cu montura E.

 

α6400 aduce multe dintre cele mai avansate tehnologii din gama de camere full-frame intr-o camera compacta, usoara, cu senzor APS-C. Aceasta este cea mai rapida camera din lume, cu o viteza AF de 0.02ii secunde, include cea mai noua tehnologie ‘Real-time Eye AF’ si capabilitati ‘Real-time Tracking’. Fotografierea rapida cu urmarire AF/AE se poate realiza cu pana la 11iv cadre pe secunda. Camera incorporeaza procesorul de imagine BIONZ X de noua generatie care asigura imagini la calitate inalta si inregistrare video 4Kvi, un ecran LCD cu touch, rotire la 180 de grade si multe altele. Toate aceste caracteristici recomanda aceasta camera pentru creatorii de continut, fie ei profesionisti sau vloggeri.

 

Performanta rapida pentru a captura momentele importante

Sistemul autofocus al camerei Sony a6400 include multiple tehnologii din gama full frame Sony, tehnologii disponibile si pe camerele α9, α7R III si α7 III. α6400 are 425 de puncte de focalizare automata cu detectie de faza si contrast, care sunt plasate pe intreaga suprafata a imaginii si acoperind aproximativ 84% din aceasta. Sistemului AF de mare viteza si cu o performanta mare de urmarire a subiectului ii este adaugat procesorul de imagine de noua generatie BIONZ X, care permite focalizarea in aproximativ 0.02 secundeii, mentinerea focalizarii, urmarirea si capturarea cu usurinta a subiectelor in miscare rapida.

 

Una din noutatile aduse de α6400 este tehnologia avansata Real-time Eye AF, cea mai noua versiune a tehnologiei Sony Eye AF. Aceasta foloseste inteligenta artificiala pentru recunoasterea obiectelor, pentru a detecta si pentru a procesa detaliile ochilor in timp real, asigurand o imbunatatire a acuratetei, vitezei si urmaririi Eye AF. In toate modurile de auto focus, camera detecteaza automat ochii subiectului si activeaza Eye AF, doar prin apasarea pe jumatate a butonului declansator si cand este activat unul dintre modurile AF-C sau AF-A. Unul dintre ochii subiectului (drept sau stang) poate fi selectat ca punct de focus. Alegerile pot fi Auto / Right Eye / Left Eye, iar functiile Switch Right / Left Eye pot fi atribuite unor butoane dedicate. Aceasta noua tehnologie ofera posibilitatea fotografilor sa se concentreze exclusiv pe compozitie, in timp ce au siguranta unui subiect cu ochii focalizati corect. Eye AF cu suport pentru animale[i] dedicat fotografilor de natura va fi adaugat in vara anului 2019 prin actualizarea sistemului software.

 

O noua tehnologie care debuteaza pe α6400 este ‘Real-time Tracking’. Acest mod utilizeaza cei mai noi algoritmi de la Sony, care includ recunoasterea obiectelor, procesarea culorilor, distanta fata de subiect (profunzimea), tiparul (luminozitatea), toate pe baza inteligentei artificiale. Toate acestea reprezinta informatii spatiale care asigura precizia fiecarui obiect. In plus, atunci cand sunt fotografiate sau inregistrate persoane sau animale, informatiile cu privire la pozitia fetei si a ochilor sunt recunoscute de AI, iar ochii subiectuluivii sunt monitorizati in timp real cu precizie mare de urmarire. Acest mod poate fi activat apasand pe jumatate butonul declansator[ii] sau poate fi atribuit unei functii personalizare.

 

In ceea ce priveste viteza generala de fotografiere, noua camera poate inregistra pana la 11iv cadre pe secunda cu urmarirea completa AF/AE prin folosirea declansatorului mecanic si pana la 8v cadre pe secunda, cu urmarirea completa a AF/AE in mod de fotografiere silentioasa. La aceste viteze se pot realiza pana la 116 fotografii JEPG Standard/46 fotografii RAW comprimate, sporind astfel mult sansele de a captura momentul perfect.

 

Actualizari pentru sporirea calitatii imaginii

Noul model α6400 este echipat cu un senzor de imagine APS-C de 24,2 MPiii, care este asociat cu un procesor de imagine BIONZ X actualizat ceea ce ofera imbunatatiri in ceea ce priveste calitatea imaginii si reproducerea culorilor in toate tipurile de conditii de fotografiere. Standardul ISO este de pana la ISO 32000 atat pentru fotografii cat si pentru inregistrari si se poate mari pana la ISO 102400 pentru fotografiere, cu o reducere a zgomotului excelenta pentru niveluri medii si ridicate de sensibilitate.

 

Camera inclide multi dintre algoritmii de procesare a imaginilor de la cele mai noi aparate foto full-frame Sony, cu o buna reducere a zgomotului, dar pastrand in acelasi timp rezolutia si imbunatatind claritatea texturilor.

 

Filmare de inalta rezolutie, 4Kvi cu focalizare automata rapida Fast Hybrid

 

Modelul versatil α6400 este si o camera video exceptionala, filmand cu inregistrare interna la calitate 4K (QFHD: 3840 x 2160) cu citire totala a pixelilor si fara sa combine mai multi pixeli, pentru a colecta de 2,4 ori mai multe date pentru filmele 4K. Datele sunt apoi supraesantionate pentru a produce materiale 4K cu profunzime si detalii exceptionale. Focalizarea in timpul filmarilor este rapida si stabila, datorita tehnologiei Fast Hybrid AF imbunatatita, care pastreaza subiectul focalizat in mod continuu, indiferent de cadru si chiar in momentele cand un alt obiect trecere prin fata acestuia. Aceasta optiune avansata AF si functia de focalizare prin atingere sunt ideale pentru vloggeri si creatorii de continut care creeaza si incarca in mod constant imagini si video-uri.

 

Pentru filmarea de tip time-lapse[iii], noul model are un interval incorporat care poate fi setat oriunde intre 1 si 60 de secunde, cu un numar de cadre de la 1 la 9999. Sensibilitatea urmaririi AE poate fi ajustata fie “High”, “Mid” sau “Low” pentru filmarea la interval, astfel incat materialul rezultat sa aiba variatii mici de expunere de-a lungul intregului interval filmat.

 

In plus, in premiera pe o camera Sony mirrorless cu senzor APS-C este adaugat un profil de imagine HLG (Hybrid Log-Gamma), care suporta un flux de lucru de tip Instant HDR si le permite televizoarelor compatibile cu HDR (HLG) sa ruleze imagini si video-uri 4K.Mai sunt disponibile S-Log2 si S-Log3 pentru o flexibilitate mai mare in colorizare si, de asemenea, functia Zebra, asistenta Gamma Display si filmare proxy. Camera poate inregistra si in Full HD la 120 fps[iv] si pana la 100 Mbps; in acelasi timp, permite ca inregistrarea sa fie vizualizata si apoi editata in video de tip slow-motion 4x sau 5x la rezolutie Full HD cu urmarire AF.

 

Constructie imbunatatita pentru un plus de versatilitate

Noua camera este proiectata sa ofere un nivel ridicat de functionalitate si personalizare pentru a maximiza libertatea de creatie Modelul α6400 include un nou ecran LCD tip 3.0 cu rotire la 180 de grade, care se poate plia complet, cu rezolutie de 921k de puncte, care permite o incadrare simpla si eficienta a imaginii in stil selfie atat pentru fotografiere, cat si pentru filmare. Folosind aceasta functionalitate, vloggerii vor putea verifica si monitoriza compozitia pe parcursul intregului proces creativ. Ecranul LCD este echipat, de asemenea, cu functii touch si cu optiuni noi pentru Touch Pad, Touch Focus, Touch Shutter si Touch Tracking, care activeaza rapid urmarirea in timp real prin intermediul ecranului tactil.

 

Camera are un vizor XGA OLED Tru-Finder™ de inalta calitate, include posibilitatea de personalizare extinsa cu 89 de functii care pot fi atribuite pe 8 taste personalizate, My Dial si My Menu, un mod imbunatatit de utilizare, un ecran de ajutor pentru meniuri, evaluare pentru imagini si multe alte caracteristici care permit o experienta de fotografiere fara intreruperi. Camera este construita dintr-un din aliaj dur de magneziu, e rezistenta[v] la praf si la umezeala si are un obturator durabil, cu o durata de viata de aproximativ 200.000 de cicluri[vi]. De asemenea, aceasta este capabila sa transfere fara probleme fisiere pe un smartphone sau tableta atunci cand este conectata la noua aplicatie[vii] “Imaging Edge Mobile”.

 

Pret si disponibilitate

Camera α6400 va fi disponibila incepand cu luna februarie a anului 2019 la un pret de aproximativ 5000RON Poate fi achizitionat si sub forma de kit impreuna cu obiectivul SELP1650 la un pret de aproximativ 5500 RON sau impreuna cu obiectivul SEL18135 la un pret de 6900 RON.

[i] Este posibil ca focalizarea să nu fie clara pentru anumiți subiecti in anumite situatii.

[ii] “Tracking” trebuie să fie activat din meniu în prealabil.

[iii] Sunt necesare cele mai recente variante ale aplicațiilor de desktop Imaging Edge “Viewer” și PlayMemories Home.

[iv] Pixelii care trebuie citiți sunt limitați la zona senzorilor necesară pentru filmele HD.

[v] Rezistenta la praf si umezeală nu este 100% garantată.

[vi] Testele interne Sony cu obturator electronic la prima cortină.

[vii] Disponibilitatea transferului/redării depinde de performanța tabletei sau telefonului.

[i] In randul camerelor cu obiectiv interschimbabil si cu senzor de imagine APS-C din ianuarie 2019, pe baza unei cercetări Sony.

[ii] Metoda de masurare interna, compatibila cu CIPA cu un obiectiv cu montura E 18-135mm F3.5-5.6 OSS, Pre-AF închis și cu utilizarea vizorului.

[iii] Numar aproximativ de megapixeli efectivi.

[iv] In mod de fotografiere continua “Hi+”. Numărul maxim de cadre pe secundă depinde de setarile camerei.

[v] Numarul maxim de cadre pe secunda depinde de setarile camerei. Este posibil ca subiectii sa fie denaturati daca sunt in miscare sau in cazul in care camera se misca rapid in lateral in timpul fotografierii.

[vi] Cardul SDHC/SDXC de clasa 10 sau mai mare este necesar pentru formatul de inregistrare XAVC S. Cardul de viteza UHS de clasa 3 sau mai mare este necesar pentru inregistrare de 100Mbps.

16 ianuarie 2019, Bucuresti – Sony Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.