Austrian Airlines aduce Viena la Bucuresti


  • Operatorul national austriac deschide “Café Viena”, un loc pentru iubitorii cafelei
  • Austrian Airlines a crescut frecventa zborurilor catre Viena de la Bucuresti, Iasi si Sibiu

 

 

Pentru o saptamana, intre 5 si 11 decembrie, Austrian Airlines promoveaza Viena prin cultura cafelei vieneze, in cadrul pop up cafe-ului “Café Viena”, deschis la Beans&Dots. Din 2011, cafenelele traditionale vieneze au intrat in patrimoniul UNESCO, o parte din aceasta mostenire culturala fiind proiectata si la Bucuresti, in spatiul special amenajat la Beans&Dots.

Interactiunea cu cafeaua vieneza a pasagerilor Austrian Airlines incepe inca de la bordul aeronavelor. Cafeaua este, de asemenea, parte din traditia Austrian Airlines, operatorul national al Austriei oferind pasagerilor de la clasa business, pe zborurile dinspre si catre Viena, serviciul „cafenea deasupra norilor”. Prin acest concept, Austrian Airlines serveste pasagerilor 10 specialitati de cafea vieneza.

 

Pentru afaceri ori leisure, atrasi de farmecul orasului imperial, de obiectivele turistice, ori evenimentele organizate permanent, romanii calatoresc din ce in ce mai mult la Viena. Statiticile oficiale arata ca din 2007 pana in 2017, numarul innoptarilor a crescut de la 229.598 la 308.759 anual. Compania aeriana estimeaza ca unul din doi romani care viziteaza Austria calatoreste cu Austrian Airlines.

 

Datorita cererii in crestere de pe piata din Romania, Austrian Airlines a decis utilizarea unor aeronave mai mari, de tipul Embraer 195 si Airbus 320, prin urmare, in ultimii cinci ani, numarul pasagerilor a crescut cu aproximativ 10%. Austrian Airlines are pana la cinci zboruri zilnice de la Bucuresti catre Viena. Operatorul aerian conecteaza, de asemenea, Viena cu Sibiu si Iasi de sase ori, respectiv cinci ori pe saptamana in sezonul de iarna 2018-2019.

 

Istoria cafelei vieneze

 

In 2018, capitala Austriei are 2.638 de cafenele, potrivit Camerei de Comert Vieneze. Dintre acestea, aproximativ 100 sunt parte din patromoniul cultural UNESCO. Pe langa marea varietate de cafele, patiserie, precum si ziare internationale, cafenelele vieneze sunt faimoase pentru mesele cu blat de marmura, scaunele Thonet, suportul special de ziare si candelabre.

 

In fiecare dintre ele turistii gasesc o varietate de arome: Wiener Melange (cafea neagra cu lapte cald si spuma de lapte), Franziskaner (cafea neagra cu spuma de lapte, frisca si pudra de cacao), Einspänner (specialitate vieneza din cafea neagra preparata cu frisca si zahar pudra), Maria Theresia (cafea neagra cu lichior de portocale) si Fiaker (cafea neagra cu coniac si frisca).

 

Café Viena la Beans&Dots

 

Aceste sortimente, dar si altele, vor fi preparate dupa retetele lor traditionale chiar de un barista austriac, in pop up-ul Café Viena@Beans&Dots de la Bucuresti. In fiecare zi iubitorii de cafea pot participa la workshop-uri sustinute de barista, invatand astfel cum sa prepare

 

cocktailuri din cafea.  Mai mult, invitatii au posibilitatea sa participe la un show special de bar cu cocktail-uri de cafea pregatite de campionul mondial la flair bartending Valentin Luca, un club de carte cu o lectura a operei lui Edmund Waal, “Iepurele cu ochi de chihlimbar”, sau la un concert Aquarius.

 

Tombola exclusiva

 

In plus, pe langa oferta de la Café Viena, vizitatorii pot participa la o tombola, pe microsite-ul campaniei, cafea.austrian.com, si pot primi cafele gratuite la Café Viena sau pot avea sansa de a castiga premii exclusive, cum ar fi o calatorie unica cu Austrian Airlines la Viena, bilete de avion sau un set de valize premium Austrian Airlines. Mai multe informatii despre Cafe Viena@Beans&Dots, programul si sansa de a castiga premii gasiti aici: cafea.austrian.com

5 Decembrie, Bucuresti – Austrian Airlines

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.