Panasonic dezvolta doua modele din noua gama mirrorless full-frame


Panasonic Corporation a dezvoltat doua modele ale sale din noua gama mirrorless full-frame: LUMIX S1R si S1. Aceste modele sunt primele din lume care beneficiaza de sistemul dual de stabilizare a imaginii (Dual I.S.) si care pot inregistra video 4K 60p/50p. Ca parte a seriei LUMIX S, Panasonic intentioneaza sa le lanseze in piata la nivel mondial la inceputul anului 2019.

Aceste camere sunt primele din lume*1 care accepta inregistrare video 4K 60p/50p si sunt dotate cu montura L de la Leica Camera.

In cei 100 de ani de la infiintare, Panasonic a depus nenumarate eforturi pentru a contribui la obtinerea unei vieti mai bune de catre clientii sai din intreaga lume, raspunzand nevoilor lor. Dorind sa creeze o noua cultura foto in era digitala, Panasonic a lansat in 2008 LUMIX G1, prima camera mirrorless din lume*2. De-a lungul celor zece ani care au trecut de atunci, Panasonic a continuat sa fie lider in domeniu prin crearea de produse inovatoare, cum ar fi prima camera din lume*3 care accepta inregistrare video 4K si camerele dotate cu sistem de stabilizare a imaginii Dual I.S., ce combina stabilizarea atat in interiorul corpului camerei, cat si in obiectiv.

In ultimii ani, pe masura ce viteza de Internet creste, in timp ce partajarea de continut video prin intermediul retelelor sociale este din ce in ce mai populara, tot mai multi oameni se bucura de camerele hibride foto/video, exprimandu-se in noi forme creative. Este necesar un nou tip de camera pentru acest domeniu nou, care depaseste limitele fotografiilor si videoclipurilor.

In acest context, Panasonic promoveaza conceptul de dezvoltare a exprimari artistice. Special pentru acest concept, a dezvoltat o camera mirrorless Full Frame, punand un accent puternic pe capabilitatile expresive atat pentru fotografi, cat si pentru videografi. Compania va introduce aceste camere pe piata ca parte a seriei LUMIX S, urmarind sa ofere instrumente ideale clientilor care doresc sa se exprime prin arta vizuala.

Camerele sunt usor de utilizat si sunt extrem de robuste, acestea fiind elemente esentiale pentru profesionistii domeniului foto/video, incorporand totodata o gama completa de tehnologii Panasonic bazate pe experienta de peste un secol in industria de electronice de consum si de zece ani in dezvoltarea camerelor mirrorless. Vorbim despre tehnologii digitale precum procesarea imaginilor sau a semnalelor digitale, tehnologie optica de top, de disipare a caldurii si multe altele. Combinatia dintre acestea va oferi clientilor o noua valoare pentru inregistrarile foto si video.

Caracteristicile cheie ale camerelor nou dezvoltate, LUMIX S1R si S1, sunt urmatoarele:

  1. Ofera capabilitati expresive de inalta clasa, datorita noului senzor de imagine full-frame de 35 mm si a procesorului de imagine.

(Pixeli efectivi: aproximativ 47M pentru S1R si 24M pentru S1)

 

  1. Prima camera mirrorless full-frame din lume*1 care permite inregistrarea video 4K 60p/50p.

 

  1. Prima camera full-frame din lume*1 dotata cu Dual I.S., ce asigura realizarea de fotografii clare ale unor scene intunecate sau indepartate care anterior necesitau utilizarea unui trepied sau a unui alt echipament.

 

  1. Un locas dublu pentru carduri de memorie XQD si carduri de memorie SD, o premiera pentru Panasonic; si un ecran LCD pivotant, ambele contribuind la usurinta in utilizare si sustinand realizarea unor fotografii si videoclipuri profesionale.

 

  1. Montura tip L de la Leica Camera, fiind posibila utilizarea obiectivelor interschimbabile care indeplinesc specificatiile L-Mount ale partenerilor*4 Leica Camera si Sigma. Expresivitatea este in continuare imbunatatita prin cresterea optiunilor pentru obiectivele interschimbabile.

 

De asemenea, Panasonic isi va extinde gama de obiective compatibile din seria LUMIX S, dezvoltand peste zece modele pana in 2020, inclusiv un obiectiv cu focala fixa de 50 mm/F1.4, un obiectiv cu zoom standard de 24-105 mm si un teleobiectiv de 70-200 mm.

Pentru seria LUMIX G de camere mirrorless Micro Four Thirds, Panasonic a inceput dezvoltarea unui obiectiv LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25 mm F1.7, primul obiectiv din lume*5 cu o diafragma maxima de F1.7 pe intreaga distanta focala. In plus, serviciile de asistenta pentru fotografii profesionisti, care au inceput in Japonia in aprilie anul trecut, vor fi disponibile in acest an si in Europa si Statele Unite.

Camerele mirrorless LUMIX GH5, G9 si GH5S de inalta calitate, pe care Panasonic le-a lansat constant din anul 2017, au castigat deja o reputatie solida in randul profesionistilor si amatorilor de nivel inalt din intreaga lume, pentru calitatea imaginilor si capacitatea lor de a capta vitalitatea si frumusetea vietii. Acest succes se datoreaza primului suport din lume*6 pentru inregistrare video 4K 60p/50p oferit de Panasonic, precum si celei mai rapide focalizari automate din lume*7 care utilizeaza tehnologia proprietara a companiei DFD (Depth From Defocus – adancime din defocalizare).

Panasonic va continua sa ofere clientilor valoare noua datorita caracteristicilor unice ale seriei compacte LUMIX G, ajungand, in acelasi timp, si pe piata profesionala prin introducerea gamei full-frame LUMIX S si printr-o acoperire mai mare oferita de sistemul de asistenta al companiei. Prin aceste masuri, Panasonic contribuie activ la crearea unei noi culturi a fotografiei si a videografiei.

Prototipurile noilor camere si obiective prezentate mai sus sunt expuse la Photokina 2018.*8

Note:

*1. Prima camera full-frame mirrorless din lume care permite inregistrarea video 4K 60p/50p. In ceea ce priveste includerea sistemului de stabilizare imagine Dual I.S., acesta este pentru o camera full-frame digitala cu obiectiv interschimbabil. La 25 septembrie 2018, data anuntului din Germania, conform datelor Panasonic.

*2. Pentru o camera digitala cu sistem de obiectiv interschimbabil. La 12 septembrie 2008, conform datelor Panasonic.

*3. Camera mirrorless GH4 cu capacitatea de inregistrare video 4K (la data de 7 februarie 2014), si camera GX8 cu sistem Dual I.S. integrat (la data de 16 iulie 2015), conform datelor Panasonic.

*4. „L-Mount Alliance: o cooperare strategica intre Leica Camera, Panasonic si SIGMA” (anuntata pe data de 25 septembrie, 2018 in Germania)

*5. Pentru un obiectiv interschimbabil, pentru utilizare cu o camera digitala cu sistem de obiectiv interschimbabil. La 25 septembrie 2018, data anuntului din Germania, conform datelor Panasonic.

*6. Ca o camera digitala mirrorless, la 4 ianuarie 2017, conform datelor Panasonic.

*7. Pentru o camera digitala cu sistem de obiective digitale interschimbabile. La 8 noiembrie 2017, conform datelor Panasonic.

*8. Photokina este o expozitie de top pentru industria fotografica si a imaginilor care are loc intre 26 septembrie si 29 septembrie 2018, la Koelnmesse in Cologne, Germania.

  • Leica este o marca inregistrata a Leica Microsystems IR GmbH.
  • SUMMILUX si L-Mount sunt marci inregistrate ale Leica Camera AG.

 

Bucuresti, 25 septembrie 2018 – Panasonic Corporation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.